اشتباهات در فریز کردن غذا

اشتباهات در فریز کردن غذا

فهرست مطالب

اشتباهات در فریز کردن غذا

یکی از طریق‌های نگه داشتن مواد غذایی فریز کردن آن هست، ولی اشتباهات در فریز کردن غذا منتهی به آسیب به مواد غذایی و از بین رفتن مواد مغذی می‌گردد.

 

یخ‌زدایی غیر‌ایمن

غذاهای منجمد پرطرفدار‌اند: در آمریکا هرساله مبالغ هنگفتی خرج خریداری اجناس سرمایشی می‌گردد. هر موردی که در صفر درجهٔ فارنهایت نگهداری گردد، بی‌خطر هست. ولی میکروب‌ها سان باکتری، مخمر و کپک به محض بیرون آوردن نخود از فریزر، آغاز به رشد می‌کنند. از گذشته برنامه‌ریزی نمایید و مادهٔ غذایی یخ‌زده را با گذاشتن در یخچال، یخ‌زدایی کنید. گذاشتن در مایکروفر و یا آب سرد هم بی‌خطر هست. هیچ وقت غذاهای منجمد را روی پیشخوان آشپزخانه، بیرون از یخچال یا در فضای باز یخ‌زدایی نکنید.

 

برداشت اینکه غذا از پیش پخته شده هست

در صورتی که سینهٔ مرغ منجمد شما خط‌هایی داشته باشد که به نظر برسد به شکل کبابی پخته شده، آیا واقعاً از گذشته پخته شده هست؟ خیر. در یک مطالعهٔ این روزها، 22% از کمپانی‌کنندگان ذهن می‌کردند که سینهٔ مرغ منجمد خام، پخته و یا نیمه‌پخته هست، و یا اینکه مطمئن نبودند. غذاهای منجمد شاید پخته به نظر برسند و برچسب‌های گیج‌کننده‌ای داشته باشند. در صورتی که مادهٔ غذایی شما دارای برچسبی با عناوین “بپزید و سرو کنید” یا “حاضر برای پخت” هست، برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا، سان مواد خام با آن رفتار نمایید.

 

تمیز نکردن مایکروفر بعد از هر بار استفاده

مایکروفر مکانی مطلوب و امن برای یخ‌زدایی مواد غذایی منجمد هست، ولی شاید بعد از هر بار استفاده، غیر از این ایمن نباشد. به این مورد ذهن نمایید: گوشت را در مایکروفر یخ‌زدایی می‌نمایید و مقداری خونابهٔ گوشت داخل آن می‌ریزد و یا به در و دیوار مایکروفر پاشیده می‌گردد. هر موردی که پس از آن در مایکروفر قرار دهید، شاید به خاطر وجود آب گوشت پخته‌نشده، آلوده گردد. مایکروفر خویش را پس از هر بار استفاده با یک دستمال مرطوب یا مادهٔ شویندهٔ سبک، تمیز کنید تا یک جعبه پر از باکتری نداشته بمانید.

 

نَشُستن دست در ابتدای حاصل

فردی نباشید که میکروب‌ها را به غذای منجمد خویش منتقل می‌نماید. برای پیشگیری از آلودگی متقاطع، دستان خویش را آب بزنید، آنان را با صابون کفی نمایید، به مدت 20 ثانیه اسکراب کنید و ضمناً آنان را بشویید و خشک نمایید.

 

سبزیجات نرم

اکثراً سبزیجات 90% آب دارند. هنگامی‌که آنان را منجمد می‌نمایید، کل آب در دسترس در سلول‌های گیاه را منجمد می‌نمایید. وقتی‌که آنان را یخ‌‎زدایی می‌نمایید، زیاد نرم‌تر و آبکی‌تر از وضعیت خام خویش می‌شوند. این بدان مفهوم نیست که می بایست آنان را در سوپ و یا خورش بریزید تا وضعیت نرمی آنان مخفی گردد. فر و یا سرخ‌کن بر پایهٔ هوا آنان را طوری طبخ می‌نماید که ترد باشند و رطوبت در دسترس در ‌آنان حفظ گردد.

 

نجوشاندن توت‌ها

توت‌های یخ‌زده شاید موردی بیشتر از ویتامین‌ها و مواد معدنی به اسموتی شما افزوده نمایند. آنان شاید باکتری‌ها و ویروس‌ها را از دست، ارزش حاصل یا آبی که در آن شسته شده‌اند، جذب کنند. انجماد موجب از بین رفتن باکتری‌ها نمی‌گردد، سپس کارشناسان توصیه می‌کنند توت‌های منجمد را گذشته از استفاده به مدت یک یا دو دقیقه بجوشانید.

 

عدم آب‌گیری اسفناج

اسفناج منجمد عنصری اصلی برای سلامتی هست: درست هست که در مقایسه با برگ جدیدٔ اسفناج میزان فولات و ویتامین ب (B) کمتری دارد، ولی می‌توانید آن را مستقیماً در سوپ، سس یا غذاهایی که با چاره تفت روغن داغ پخته می‌شوند، بریزید. در صورتی که می‌خواهید آن را در تابه قرار دهید و یا در غذایی سان پاستا استفاده کنید، برای پیشگیری از آب افزوده، اول آن را یخ‌زدایی کنید و در آبکش بریزید و آن را فشار دهید تا آب اضافی‌اش گرفته گردد.

مسالهٔ کسب و کار‌ای: آب اسفناج بسته‌بندی‌شده پر مواد مغذی هست، آن را در یخچال نگهداری کنید تا بتوانید از آن در سوپ و یا خورش‌های خویش بهره ببرید.

 

استفاده نکردن از دماسنج برای غذاها

دمای شرایط را اندازه‌گیری کنید: دماسنج غذایی عالی ترین چاره برای اعتماد از سالم بودن گوشت‌های منجمد برای خوردن هست. برای مرغ، دماسنج را در ضخیم‌ترین بخش آن قطعه از مرغ قرار دهید. می بایست دمای 165 درجهٔ فارنهایت و یا بالاتر را نشان دهد. استیک پس از 3 دقیقه استراحت در دمای 145 درجهٔ فارنهایت، ایمن هست. گوشت گاو، گوساله و گوشت بره می بایست 160 درجهٔ فارنهایت باشد.

 

نیم‌پز (Blanching) نکردن سبزیجات در اول

سبزیجات پر ترکیبات شیمیایی به نام آنزیم‌اند که رنگ، مواد مغذی و طعم را در کنترل دارند. هنگامی‌که به جای خرید کردن محصول ها منجمد، خویش آنان را فریز می‌نمایید، می بایست آنزیم‌ها را غیرفعال نمایید تا در وقت انجماد مواد مغذی آن از دست نرود. گذشته از منجمد کردن و در فریزر گذاشتن، سبزیجات را نیم‌پز کنید: به این شکل که آنان را به مدت 2 دقیقه بجوشانید یا بخارپز نمایید، ضمناً در ظرفی که پر آب سرد و یخ هست بریزید تا خنک شوند و به این شکل از عملیات پختن آنان پیشگیری کنید.

 

طبخ بیشتر از مقدار سبزیجات

یک ظرف کلم بروکلی خام و یک ظرف کلم بروکلی منجمد را در نظر بگیرید. وقتی‌که کلم بروکلی منجمد را یخ‌زدایی می‌نمایید، به سفتی وضعیت خام خویش نمی‌گردد و طبخ آن بلافاصله‌تر شده و وقت بسیاری نمی‌برد. برای پیشگیری از پخت بیشتر از مقدار سبزیجات منجمد، وقت پخت آنان را به نصف کم شدن دهید.

 

بسته‌بندی بد کیسه فریزر

هنگامی‌که هوا به هر شی یخ‌زده حادثه نماید، موجب سوختگی آن در تالیف سرما یا سرمازدگی می‌گردد. غذای شما شاید قهوه‌ای، خاکستری، خشک و یا ترکیبی از این سه وضعیت باشد. شاید طعم نیکی نداشته باشد، ولی خوردن آن بی‌خطر هست. برای پیشگیری از عملیات سرمازدگی، کل بسته‌بندی‌ها را محکم ببندید و اعتماد نتیجه نمایید که کل هوای داخل آن خارج شده باشد. می‌توانید گوشت و مرغ را در بستهٔ اساسی آن منجمد کنید، ولی با یک لایهٔ اضافی فویل یا کیسه فریزر که مختلف از کیسهٔ ابتدایی باشد، از آن محافظت نمایید.

 


منبع:

اشتباهات در فریز کردن غذا / اشتباهات در فریز کردن غذا

 

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *