چه غذاهایی فشارخون را بالا میبرد؟
چه غذاهایی فشارخون را بالا میبرد؟ می بایست مراقب باشیم در رژیم غذایی خویش از چه موادی استفاده میکنیم. استفادهٔ زیادازحد از نمک موجب بالاتر رفتن فشارخون خواهد شد. برای داده ها اکثر با ما هم گام بمانید.
غذاهای رستورانی
برنج سرخشده به هم گام میگو در رستوران مورد تمایلٔ شما امکان دارد شگفتانگیز باشد، ولی به احتمال بیشتر، پر از سدیم می باشد. تحقیقات نشان میدهد اکثر مقدار دریافتی سدیم از غذاهای رستورانی و بستهبندیشده می باشد. وقتیکه به رستوران میروید، به جست و جو گزینههایی بمانید که کمسدیماند و یا از سرآشپز بخواهید غذای شما را بدون نمک طبخ کند. به جای نمک دیگر طعمدهندهها همچون آب لیمو را برای ماهی و سبزیجات امتحان نمایید. اکثر بزرگسالان نباید بیشتر از 2300 میلیگرم سدیم در روز دریافت کنند، که این مقدار حدود یک قاشق چایخوری می باشد.
غذاهای یخزده
این نوع غذاها فوری و سادهاند، ولی سدیم فراوانی دارند؛ در نتیجه خوب تر می باشد از مصرف آنان خودداری نمایید. در صورتی که هر از گاهی به شی ای فوری برای مصرف احتیاج دارید، به جست و جو گزینههایی با مقدار 600 میلیگرم سدیم و یا کمتر بمانید.
در این مورد اکثر بخوانید:
بینوعدههای نمکی
اکثر چیپسها، کراکرها و ذرتهای بوداده سرشار از سدیماند. برای مثال، یک وعده چیپس سیبزمینی معمولی حدود 50 تا 200 میلیگرم سدیم دارد. زمانیکه هوس خوردن بینوعده کردید، آجیل، مدل های مختلف دانهها، چیپس یا پورهٔ کمسدیم و یا بدون سدیم، یا هویج جدید و یا کرفس را امتحان نمایید.
ترشیجات
ترشی کلم، کیمچی و دیگر ترشیجات و یا شور اکثراً میزان بسیاری سدیم دارند. مقدار 100 گرم آب ترشی بسته به مارک آن، حدود 900 میلیگرم سدیم دارد. سعی نمایید مقدار ترشیجاتی را که میخورید، محدود نمایید و ترشیهای تهیهشده از سرکه و یا آب مرکبات همچون لیمو را امتحان و گزینش کنید. آنان طعم ترش را با مقدار سدیم کمتری ابداع میکنند.
نان
نان طعمی شور ندارد، ولی شامل میزان بسیاری سدیم می باشد. یک تکه نان سفید حدود 80 تا 230 میلیگرم سدیم دارد. بار سایر که ساندویچ درست مینمایید، برای کم شدن سدیم به پیگیری نان سبوسدار و یا تورتیلا بروید. ایضاً میتوانید ساندویچ خویش را روباز، به این معنا که فقط با یک تکه نان بخورید.
سوپ
سوپ در یک روز سرد، خوشمزه می باشد، ولی اکثراً سدیم فراوانی دارد. یک فنجان سوپ گوجهفرنگی بین 700 تا 1260 میلیگرم سدیم دارد. سعی نمایید انوع کمسدیم یا بدون سدیم سوپ را گزینش نمایید و یا سوپ را خودتان با استفاده از مدل های مختلف گیاهان و ادویهجات درست نمایید.
آب و سس گوجهفرنگی
سهچهارم فنجان آب گوجهفرنگی کنسروی 660 میلیگرم سدیم دارد. سعی نمایید سسهای کمسدیم و بدون سدیم را گزینش نمایید.
گوشت فراوریشده
یک وعده کالباس حدود 750 میلیگرم و یا اکثر سدیم دارد. دیگر گوشتهای فراوریشده با سدیم بالا حاوی هات داگ، بیکن و سوسیس می باشد. گوشت خوک و ژامبون را هم به این فهرست افزوده نمایید. سعی نمایید ماهی، مرغ و گوشت بدون چربی مصرف نمایید.
پیتزا
پیتزا چه یخزده باشد و چه از رستوران مورد تمایلٔ شما سفارش داده شده باشد، شایدً میزان بسیاری سدیم دارد. یک برش 100 گرمی از پیتزای پنیر یخزده حدود 370 تا 730 میلیگرم سدیم دارد، در حالیکه همان برش از یک پیتزای رستورانی مقدار سدیم زیادتری در حدود 510 تا 760 میلیگرم دارد. برای کم شدن مصرف، پیتزایی کوچکتر سفارش دهید و بخشی را که مواد و پنیر زیادتری دارد، کنار بگذارید. برای سود بردن از مزایای سلامتی اکثر، پیتزای سبزیجات و نازک را گزینش نمایید.
آبجو، شراب و الکل
در شکل مصرف بیشتر الکل، شایدً فشارخون شما بالا میرود. در نتیجه می بایست مقدار مصرف آن کنترل و محدود گردد.
پنیر
بعضی از مدل های مختلف پنیر به احتمال بیشتر، فشار خون شما را اکثر از سایرین افزیش میدهند. پنیرهایی را گزینش نمایید که به طور طبیعی سدیم کمتری دارند. پنیر بز، ریکوتا و موزارلای جدید مناسباند. پنیرهای فراوریشده و سفت، سدیم زیادتری دارند. نصف فنجان پنیر کوتاژ معمولی 455 میلیگرم سدیم دارد.
چاشنیها
سس گوجهفرنگی، سس سویا و سس سالاد همگی مقادیر بسیاری سدیم دارند. مدل های مختلف کمسدیم آن را خریداری نمایید. یا آب لیمو و سرکه را برای طعمدار کردن بهره ببرید.
منبع:
چه غذاهایی فشارخون را بالا میبرد؟ / چه غذاهایی فشارخون را بالا میبرد؟