چند نکته در درمان آنفولانزا

چند نکته در درمان آنفولانزا

فهرست مطالب

تعدادی مساله در درمان آنفولانزا

درصورتی‌که به آنفولانزا مبتلا شدید یا فردی در خانه به این بیماری مبتلا هست، رعایت این تعدادی مساله می‌تواند در درمان آنفولانزا به شما هم یاری کند.

درست هست که درمان خاصی برای آنفولانزا وجود ندارد، لکن می‌توانید برای تسکین علائم این بیماری از طریق‌های طبیعی بهره ببرید:

 

در خانه بمانید و استراحت نمایید.

در روز نخست بروز علائم، با مکان فعالیت یا مدرسهٔ خویش ارتباط گرفته و به آنان بگویید که تا تعدادی روز آینده به آنجا نخواهید رفت. شما بیمار هستید و این بیماری به شدت مسری هست. از این وقت استفاده نموده و به بدن خویش کمی استراحت دهید. روی تخت‌خواب بخوابید و مدتی را خرج مطالعه، تماشای فیلم و کارهای مورد تمایلٔ خودتان نمایید و بگذارید بدنتان با ویروس بجنگد.

 

مایعات بسیاری بنوشید.

قطعاًً مایعات زیادتری دریافت نمایید. تمامٔ این مسائل نباید آب باشد، بلکه آب‌میوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و سوپ آبکی و رقیق (همچون سوپ رشته‌فرنگی مرغ) هم جزو مایعات انگاشته می‌شوند. این غذاها نظام تنفسی شما را هیدراته و مرطوب نگه می‌دارند و مخاط ضخیم چسبناک را به مایعی رقیق جایگزین می‌کنند که می‌توانید با سرفه کردن آن را خارج نمایید. یادتان باشد در صورتی که این مخاط در ریه‌های شما جمع گردد می‌تواند منتهی به عفونت گردد.

 

درد و تب را درمان نمایید.

آیا تب دارید؟ این به این خاطر هست که بدن شما برای مقابله با ویروس آنفولانزا دمای بدن را ازدیاد داده هست.

با استفاده از داروهای بدون نسخه همچون استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن، تب و دردهای ناشی از آن را درمان نمایید. لکن پیش از آن قطعاًً با پزشک خویش راهنمایی نمایید.

هیچ وقت آسپیرین را به اشخاص زیر 19 سال توصیه نکنید. مصرف آسپیرین در اشخاص مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌تواند باعث بروز سندروم رِی گردد. بیماری‌ حادی که به مغز و کبد آسیب می‌رساند.

 

مراقب سرفهٔ خویش بمانید.

طریق‌های درمانی بدون نسخه می‌توانند سرفه‌های شما را آرام کنند. داروهای خلط‌آور را امتحان نمایید، این داروها مخاط چسبنده را به مخاط نرم‌تر جایگزین می‌کنند تا بتوانید آن را با سرفه خارج نمایید. این داروها را به کودکان زیر 4 سال ندهید.

 

در حمام بخار بنشینید.

در صورتی که دچار گرفتگی بینی هستید، در داخل حمام بنشینید و درب آن را محکم ببندید. آب گرم را باز نمایید تا جایی که حمام با بخارِ مرطوب پر گردد. برای پیشگیری از سوختگی دور از آب بنشینید.

 

هوای خانه را مرطوب نمایید.

در صورتی که هوای خانهٔ شما خشک هست، یک مرطوب‌کنندهٔ هوا می‌تواند باعث ازدیاد رطوب هوا شده تا به گرفتگی و سرفه هم یاری کند. از دستگاه بخور گرم استفاده نکنید چون که می‌تواند موجب رشد باکتری‌ها و کپک‌ها گردد. در کنار این برای پیشگیری از رشد کپک، قطعاًً دستگاه را تمیز نگه دارید.

 

از قرص‌های خنک‌کننده و مکیدنی بهره ببرید.

مکیدن این قرص‌ها باعث آرام شدن گلو شده و در پایان گلو را خیس و مرطوب می‌کنند. شاید باعث تسکین سرفهٔ شما هم شوند.

 

اسپری یا قطره‌های شست‌وشوی بینی را مصرف نمایید.

قطره‌های نمکی یا اسپری بینی بدون نسخه در هر داروخانه یا فروش‌گاه مواد غذایی در دسترس هست. چندین قطره از آن را در یک سوراخ بینی ریخته و به آرامی بینی خویش را خالی نمایید، این فعالیت را در سوی بقیه نیز تکرار نمایید تا انسداد در هر دو سوراخ بینی رفع گردد.

 

از داروهای ضد‌ویروس بهره ببرید.

به محض شروع علائم مصرف داروهای ضدویروس را آغاز نمایید. این داروها می‌توانند علائم آنفولانزا را کم شدن دهند. در صورتی که علائم آنفولانزا دارید و در سری بیماران پرخطر قرار دارید با پزشک خویش ارتباط بگیرید. این مسائل در بر دارنده اشخاص 65 سال به بالا یا اشخاص زیر 2 سال هست. در کنار این بیماران با بیماری‌های مزمن از عبارت چالش در ریه‌ها، قلب، کلیه‌ها، کبد یا نظام ایمنی ضعیف نیز در این سری قرار می‌گیرند.

 

در صورتی که علائم زیر را دارید با پزشک ارتباط بگیرید:

  • درد یا ترشحات بیشتر در گوش
  • درد در محیطٔ شکل و پیشانی به مدت اکثر از یک هفته و در کنار این وجود خلط سبز یا زرد رنگ
  • دمای 38 درجهٔ سانتی‌گراد یا بالاتر در نوزاد کمتر از 3 ماه
  • درجهٔ حرارت بالاتر از 39 درجهٔ سانتی‌گراد در کودکان قوی‌تر یا بزرگسالان
  • گرفتگی صدا، گلودرد یا سرفه‌ای که رفع نشود
  • خس خس
  • تنگی نفس
  • استفراغ
  • علائمی که بدتر می‌شوند یا از بین نمی‌روند

 

در شکل بروز علائم زیر با ۱۱۵ یا فوریت‌های پزشکی ارتباط بگیرید:

  • ازدیاد تنگی نفس یا بروز چالش در تنفس
  • درد قفسهٔ سینه
  • گیجی
  • تشنج
  • غش کردن
  • سر و صدای شدید در نوزاد
  • چالش در بیدار ماندن

 

از مصرف آنتی‌بیوتیک خودداری نمایید. این داروها تنها در معادل عفونت‌های ناشی از باکتری عمل می‌کنند. آنفولانزا یک عفونت ویروسی هست و مصرف آنتی‌بیوتیک روی آن ردپا ندارد.

 

منبع:

تعدادی مساله در درمان آنفولانزا

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *