ماندگاری ویروس کرونا روی مواد غذایی 

ماندگاری ویروس کرونا روی مواد غذایی 

فهرست مطالب

ماندگاری ویروس کرونا روی مواد غذایی 

امکان دارد در زمان خریداری کردن از فروش‌گاه موقع تمام‌گیری کرونا، این سؤالات به ذهنتان خطور کند که ماندگاری ویروس کرونا روی مواد غذایی به چه مقدار می باشد و یا آیا کروناویروس از راه مواد غذایی منتقل می‌گردد یا خیر؟

 

آیا کروناویروس از راه مواد غذایی منتقل می‌گردد؟

بر اساس نظر CDC, FDA و USDA تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر انتقال کووید ۱۹ از راه مواد غذایی و یا بسته‌بندی مواد غذایی بیان نشده می باشد.

تا اینجای کار حقایق ناشناختهٔ بسیاری در مورد کووید ۱۹ و ویروس ایجادکنندهٔ آن وجود دارد. با ازدیاد اطلاعاتمان در طی زمان، معرفی و دانش‌مان در مقایسه با سرایت این بیماری و خطرات احتمالی ناشی از مواد غذایی هم ازدیاد می‌یابد.

اما تا آنجایی که می‌دانیم انتقال این بیماری به طور اکثر از شخصی به فرد غیر از این و از راه ذرات خارج‌شده از دهان و بینیِ شخص بیمار موقع عطسه و سرفه کردن می باشد. بر اساس نظر مرکز کنترل و جلوگیری بیماری (CDC) احتمال انتقال این بیماری از راه لمس کردن سطوح آلوده و در نتیجه دست زدن به بینی، دهان و چشمان هم وجود دارد هرچند که این، طریق اساسی انتقال بیماری نیست.

در این مورد زیادتر بخوانید:

چرا مواد غذایی خطر کمتری دارند؟

ولو در صورتی که ویروس روی مواد غذایی باشد دست اندرکاران تنوع وجود دارد که احتمال انتقال ویروس کرونا را از راه مواد غذایی کم شدن می‌دهد.

نخستین علت این می باشد که اقدامات بهداشتی و ایمنی مواد غذایی که در اکنون حاضر برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از مواد غذایی وجود دارد (اقداماتی همچون شستن همیشه دست‌ها، تمیز کردن سطوح و ابزار آشپزخانه و پخت غذاها در دمای مطلوب)، احتمال انتقال ویروس کرونا را هم از راه مواد غذایی کم شدن می‌دهد.

عامل غیر از این زیست‌شناسی ویروس می باشد. بر اساس اطلاق‌های CSPI این ویروس نمی‌تواند برای هفته‌ها روی سطوح زنده بماند که این مشخصهٔ ویروس‌های غیر از این مثل نوروویروس، که عامل بیماری‌های ناشی از غذا می باشند، هم می باشد. برخلاف باکتری‌ها، ویروس‌ها نمی‌توانند داخل غذا رشد کنند، پس این‌طور انتظار می‌رود که شمار آنان در طی زمان به جای ازدیاد پیدا کردن رفته رفته کم شدن یابد.

برداشت بر این می باشد که این نوع از ویروس توانایی زنده ماندن در معده که خارجی اسیدی می باشد را ندارد و این خبر نیکی می باشد.

هر تعدادی تا اینجای کار مقدار مبتلا شدن اشخاص با لمس کردن دهان و صورتشان و یا خوردن غذای آلوده نامعلوم می باشد.

بنیامین چاپمن، استاد و حرفه ای ایمنی مواد غذایی، می‌گوید: «اینطور نیست که احتمال مبتلا شدن اشخاص به کووید ۱۹ از راه مواد غذایی غیرممکن باشد. مکرر این احتمال وجود دارد. من می‌خواهم مناسب ترین تصمیم را برای مدیریت خطرات احتمالی با دقت به دانش و شواهد اتخاذ نمایم. هر تعدادی ما حال هیچ شواهدی در این عرصه نداریم.»

 

برای کم شدن خطر انتقال ویروس‌ها و یا باکتری‌ها، سازمان غذا و دارو، موقع تهیهٔ غذا چهار قسمتٔ با اهمیت را توصیه می‌کند:

۱- تمیز کردن. پیش از آشپزی همه سطوح آشپزخانه را ضدعفونی نموده و دستان خویش را به طور همه بشویید. شستن مواد غذایی را هم فراموش نکنید.

۲- جداسازی. گوشت‌های خام را جدا از دیگر مواد بگذارید. برای پیشگیری از آلودگی، سطوح و لوازمِ آشپزخانهٔ جداگانه‌ای را برای مواد خام در نظر بگیرید.

۳- پختن. برای کشتن دست اندرکاران بیماری‌زا مکرر غذاها را در دمای پیشنهادشده و مطلوب آن غذا بپزید.

۴- سرد کردن. هیچ موقع غذاها را برای مدت بلند بیرون از یخچال قرار ندهید. غذاها را بدون معطلی داخل یخچال یا فریزر بگذارید.

توصیه‌هایی در عرصهٔ بهداشت مواد غذایی و خریداری مواد از فروش‌گاه‌ها:

هرچند احتمال ابتلا به کووید ۱۹ از راه غذا کم می باشد، طریق‌هایی برای کم شدن زیادتر خطر ابتلا به به این بیماری وجود دارد. در اینجا به تعدادی مساله اشاره می‌کنیم:

  • برای از بین بردن آلودگی، گل و لای و مواد آفت‌کش، میوه‌ها و سبزیجات را پیش از مصرف آبکشی نمایید (شستن با آب خالی کافی می باشد).
  • شستن و ضدعفونی کردن مواد غذایی با مایع ظرفشویی و یا دیگر شوینده‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده توصیه نمی‌گردد.
  • در صورتی که نگران بسته‌بندی مواد غذایی هستید بعد از ارتباط با آن دستان خویش را بشویید.
  • در صورتی که نگران غذای خویش هستید می‌توانید در دمای ۱۴۹ درجه فارنهایت (۶۵ درجه سانتی‌گراد) آن را گرم نمایید.
  • در موقع خریداری فقط به موادی که می‌خواهید بخرید دست بزنید.
  • نگه داشتن مواد غذایی بیرون از خانه، داخل ماشین و پارکینگ توصیه نمی‌گردد. چرا که امکان دارد موجب ساخت مشکلاتی در غذا همچون فاسد شدن و یا آفت زدن گردد.
  • مواد غذایی را از بسته‌بندی در‌آورده و به ظرفی تمیز انتقال دهید. دستان خویش و سطوحی را که با بسته‌بندی در ارتباط بودند شسته و ضدعفونی نمایید.
  • کیسه‌های پارچه‌ای را که برای خریداری استفاده کردید، شسته و ضدعفونی نمایید.
  • در موقع خریداری کردن از ماسک استفاده نموده و حداقل یک متر از دیگران فاصله داشته شوید.

 


منبع

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *