غذاهای نامناسب برای مغز کدام می باشد؟
غداهای نامناسب برای مغز کدام می باشد؟ مارگارین، خامه، الکل، نوشابه و … مواد غذاییای می باشند که می بایست از مصرف بیشتر از مرز آنان خودداری کنیم.
نبایدهای غذایی
در صورتی که در اکنون خوردن توتهای رنگارنگ و آجیل هستید، برای ناهار ماهی قزلآلا دارید، و قصد شما سلامت خوب تر مغز باشد، همه ی این گزینشها، نکات نیکیاند. ولی در زمینه غذاهایی که شاید خطر ابتلا به موارد مغزی و ایجادوخو را بهخصوص با بیشتر شدن سن، بیشتر شدن دهند، چه مینمایید؟ با خواندن این مطلب درمییابید که مصرف کدام مواد غذایی را میبایست به حداقل رسانده و یا بهطور کلی حذف کنید.
مارگارین و خامه
این مواد غذایی و خیلی از بینوعدههای بستهبندیشده، سرشار از چربیهای ترانس می باشند. شاید بدانید که چربیهای ترانس برای قلب و رگهای خونی سودمند نیستند. تحقیقات نشان داده می باشد که این مواد شاید موجب آسیب رساندن به عملکرد مغز شوند. مطالعهای در روزنامهٔ عصبشناسی نشان داده می باشد که اشخاص مسن که بالاترین افق اسید الایدیک (نوع رایج چربی ترانس) را در خون خویش دارند، اکثر در معرض ابتلا به زوال عقلاند.
الکل
در حالیکه بعید می باشد یک لیوان شراب و یا آبجو فکر شما را به نیز بریزد، ولی الکل بهشکل تاثیرگذار روی راههای ارتباطی مغز تأثیر میگذارد. هر چه اکثر بنوشید، پردازش داده های تازه یا به علت سپردن شیها دشوارتر خواهد بود. ایضاً الکل شاید حالت گیجی یا افسردگی در شما خلق نماید.
نوشابه و دیگر نوشیدنیهای قندی
در صورتی که میخواهید با بیشتر شدن سن، مغز خویش را همچنان هوشیار نگه دارید، از نوشیدنیهای فوقالعاده شیرین اجتناب نمایید. تحقیقات نشان داده می باشد که کسانی که میزان اضافه نوشابه، چای شیرین و دیگر نوشیدنیهای شیرین مینوشند، اکثر دچار موارد حافظه میشوند. این نوشیدنیها که اکثراً نوعی قند به نام فروکتوز دارند، در ضمن شاید موجب کوچکتر شدن بخشهای خاصی از مغز هم بشوند.
نوشابههای رژیمی و نوشیدنی با شیرینکنندههای مصنوعی
در صورتی که نوشابههای معمولی برای شما مضر می باشند، پس نوشیدنیهای بدون شکر درست می باشد، درست می باشد؟ خیر. تحقیقات نشان میدهد کسانی که حداقل یک نوشیدنی رژیمی در روز مینوشند، با تقریبً سه معادل اکثر احتمال ابتلا به سکتهٔ مغزی یا زوال عقل را دارند. دانشمندان فرض میکنند که شیرینکنندههای مصنوعی شاید دارای مواد تشکیلدهندهٔ مضر باشند.
سیبزمینی سرخنموده و دیگر غذاهای سرخشده
کسانی که غذاهای سرخشده و فرآوریشده بیشتر میخورند، در آزمایشهایی که مهارت تفکر مورد تحلیل قرار میگیرد، عملکرد بدتری در مقایسه با کسانی که مقدار کمتری از این مواد را مصرف میکردند، نشان دادهاند. خاطر احتمالی آن غذاهای سرخشده و چرب می باشد. این خوشیهای ناپسند موجب التهابی میگردد که میتواند به عروق خونی که تأمینکنندهٔ خون مورد احتیاج مغز می باشد، آسیب رسانده و در ثمرٔ آن، به مغز هم آسیب برساند.
دونات و پیراشکیها
این خوراکیهای خوشمزه نیز سرخشده می باشند و نیز مملو از شکر، در ثمر ترکیب درست و مناسبی برای مغز به تعداد نمیروند. چرا که در ردپا عملیات سرخشدن عمیق و قند اضافی، التهاب دو برابری خلق میکنند. مطالعات رابطه معادلداری را بین افق بالای قند در خون و ابتلا به زوال عقل نشان داده می باشد. در ضمن بدتر از آن این می باشد که اکثراً دوناتها شامل چربیهای ترانس، مادهای که مغز به آن احتیاج ندارد، می باشند.
نان سفید و برنج سفید
کربوهیدراتهای تصفیهشده، در ضمن آنهایی که طعم بسیاری شیرینی ندارند، میتوانند قند خون شما را بیشتر شدن دهند، که اکثراً به وضعیت یک شوک میتواند حالت گیجی و گنگی ذهنی در شما خلق نماید. تحقیقات نشان میدهد که مصرف زیادازحد کربوهیدراتهای تصفیهشده شاید خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را بهویژه در اشخاص خاصی که از دید ژنتیکی مستعد ابتلا به آن می باشند، بیشتر شدن دهد. وقتیکه تصمیم به مصرف مادهٔ غذایی شامل کربوهیدرات میگیرید، پیگیری نانهای سبوسدار، برنج قهوهای و ماکارانی گندم سبوسدار بروید.
گوشت قرمز
این مادهٔ غذایی سرشار از چربی اشباع می باشد که برای قلب و مغز مضر می باشد. در حقیقت، محدود کردن مصرف گوشت قرمز یکی از قواعد اساسی رژیم غذایی MIND، برنامهٔ غذایی مبتنی بر پژوهش با قصد هوشیار نگه داشتن حافظه و تفکر، می باشد. منبع پروتئینی میخواهید که برای مغز شما خوب تر می باشد؟ ماهی، مرغ بدون چربی و لوبیا گزینههای سالمتریاند.
کره و پنیر خامهای
مصرف این مادهٔ غذایی خامهای بها دارد. این محصول ها لبنی سرشار از چربی اشباعاند. پیروان رژیم MIND از کره، پنیر و دیگر لبنیات پرچرب پرهیز میکنند. وقتیکه گفتگو از سلامت مغز میگردد، لبنیات کمچرب عموماًً گزینهٔ سالمتریاند. میتوانید شیر، پنیر و دیگر غذاهای لبنی را به شمایل کمچرب استفاده کنید.
شمشیر ماهی و ماهی گیدر
اکثر متخصصان بهداشت طرفداران مصرف بیشتر ماهی می باشند، ولی نوع مورد تمایلٔ آنان، ماهی سالمون و دیگر ماهیهاییاند که شامل چربی سالم به نام اسیدهای چرب امگا 3 باشند. شمشیر ماهی، ماهی گیدر و دیگر ماهیهای عالی این امتیاز را ندارند چرا که مقدار جیوه در آنان بیشتر می باشد. جیوه یک نوروتوکسین می باشد، به معنای سم برای مغز، که شاید منتهی به خطر زیادتری برای از دست دادن حافظه و مهارتهای ضعیفِ تفکر در بزرگسالان مسن گردد.
سسهای سالاد حاضر و شربتها
مواد تشکیلدهندهٔ روی برچسب مواد غذایی را بادقت بخوانید. خیلی از این محصول ها به طرز حیرتانگیزی مقادیر اضافه شربت ذرت با فروکتوز بالا دارند. این همان شی ای می باشد که در نوشابه هم حاضر می باشد و به اشکال مختلفی از موارد سلامتی از عبارت از دست دادن حافظه و کم شدن عملکرد مغز مرتبط می باشد. به جای استفاده از سسهای حاضر، خودتان سس درست نمایید.
منبع:
غداهای نامناسب برای مغز کدام می باشد؟ / غداهای نامناسب برای مغز کدام می باشد؟