علائم و روش تشخیص سرطان مثانه

علائم و روش تشخیص سرطان مثانه

فهرست مطالب

علائم و چاره تشخیص سرطان مثانه

هنگام مطالعه: 2 دقیقه

1400-07-24

علائم و چاره تشخیص سرطان مثانه چیست؟ چندین آزمایش برای تشخیص سرطان مثانه وجود دارد و برای تشخیص دقیق سرطان مثانه امکان دارد از آزمایش‌های مختلفی استفاده گردد.

 

آزمایش‌های پاتولوژی

غربالگری به‌طور معمول با آزمایش‌های پاتولوژی (آسیب‌شناسی) شروع می‌گردد، جایی‌که مثال‌های مایع و بافتی به دست یک آسیب‌شناس و یا پاتولوژیست در آزمایشگاه وارسی می‌گردد.

  • کارآمد‌ترین، غیرتهاجمی‌ترین و ارزان‌ترین آزمایش، آزمایش ادراری/سیتولوژی هست. در اینجا مثالٔ ادرار از بیمار گرفته می‌گردد و از دید سلول‌های سرطانی، گلبول قرمز و سفید خون (که با عفونت‌های دستگاه ادراری مبارزه می‌کند) و هماچوری یا عفونت میکروسکوپی بررسی می‌گردد. هماچوری (خون در ادرار) هم علامتی از احتمال عفونت ادراری هست.
  • در شکل نظارهٔ ناهنجاری در ادرار، مثال‌برداری سامان می‌گردد که در آن آسیب‌شناس، بافت را از دید وجود سلول‌های سرطانی وارسی می‌کند. در صورتی که کشت ادرار نتواند ناهنجاری را نشان دهد، به‌ویژه در شرایطی که علائم نگران‌کننده وجود داشته باشد، امکان دارد بیوپسی یا آزمایش‌های بعدی تجویز گردد.

 

در این مورد اکثر بخوانید:

 

تست‌های تصویربرداری

برای تعیین مکان انسداد و تومور‌ها و تعیین اینکه آیا سرطان به دیگر اندام‌ها شیوع نموده هست، می‌توان از آزمایش‌های تصویربرداری استفاده کرد.

  • پیلوگرام وریدی آزمایش تصویربرداری‌ای هست که طی آن رنگی به بیمار وارد کردن می‌گردد و رادیولوژیست با اشعهٔ ایکس حرکت آن رنگ را از مسیر دستگاه ادراری نظاره می‌کند. این رادیوگرافی سامانه کلیه‌ها را وارسی می‌کند تا وجود هرگونه بی‌نظمی را تعیین کند. این موضوع برای دیدن نواحی وجود سرطان و دستگاه ادراری فوقانی، به‌ویژه برای وارسی جزئیات اکثر کلیه‌ها، حالب و مثانه سودمند هست.
  • سی‌تی‌اسکن و یا اسکن CAT شمایل کسی دیگر از اشعهٔ ایکس هست که عکس دقیق‌تری از بدن و اعضای بدن فراهم می‌کند. این اسکن برای تعیین مکان انسداد کلیه یا مثانه و تعیین قسمت‌بندی، درمان و اینکه آیا سرطان مثانه متاستاز نموده هست (به دیگر بخش‌های بدن وسعت یافته هست) استفاده می‌گردد.
  • ام‌آرآی (MRI) یکی بعدی از اقسام تصویربرداری هست که علاوه بر اندام‌های مجاور شبیه قفسهٔ سینه، لگن و شکم، از تومورهای مثانه تصاویر خیلی باکیفیت و دقیق برای تعیین هرگونه متاستاز فراهم می‌کند.
  • سونوگرافی، بدون عوارض جانبی و یا اشعه و غیرتهاجمی هست و در درجهٔ ابتدا مثانه و کلیه‌ها را وارسی می‌کند. سونوگرافی انسدادها و سنگ‌های کوچک را نشان می‌دهد و در کنار این ضخامت دیوارهٔ مثانه را اندازه‌گیری می‌کند.
  • سیستوسکوپی استانداردی طلایی برای بررسی دستگاه ادراری تحتانی و چاره سرپایی رایجی هست. به همان روشی که کولونوسکوپی به پزشکان اجازه می‌دهد داخل دستگاه گوارش را ببینند، سیستوسکوپی تصویری از دستگاه ادراری تحتانی و پوشش مثانه را فراهم می‌کند.

در طی این چاره، ابزاری ویژه به نام سیستوسکوپ از مسیر مجرای ادراری به داخل مثانه منتقل می‌گردد. سیستوسکوپ‌ها سفت و سخت و یا انعطاف‌پذیر می باشند. فیبر نوری قابلیت ساخت تصاویری از پوشش مثانه را فراهم می‌کند. در صورتی که در زمان سیستوسکوپی ناهنجاری‌هایی شبیه تومور، سنگ یا تکه‌هایی از بافت غیرطبیعی کشف گردد، امکان دارد مثال‌برداری سامان گردد. بعد از آن مثالٔ بیوپسی به دست یک آسیب‌شناس از دید وجود سلول‌های سرطانی بررسی می‌گردد.

 

 


منبع:

 

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *