علائم بالینی که شخص دارای آن می بایست تحت معاینه سرطان مثانه قرار گیرد چیست؟
وقت مطالعه: 2 دقیقه
1398-11-03
سرطان مثانه یکی از موضوعاتی که امروزه خیال اشخاص بسیاری را درگیر نموده و سوال های بسیاری را خلق کرده هست. علائم سرطان مثانه چیست؟ و با داشتن چه علائمی میبایست مشکوک شده و برای راهنمایی و وارسی اکثر به پزشک مراجعه کرد؟ در برنامه اینستاکلینیک محب که در صفحه اینستاگرام محب بصورت زنده برگزار میگردد باحضور آقای دکتر حسین صفاری, حرفه ای کلیه و مجاری ادرار, این سوال مطرح شد و در این فیلم میتوانید جواب این سوال را ببینید.
علائم بالینی که یک شخص را هشیار این مسئله نماید که احتیاج هست از دید سرطان مثانه وارسی گردد، چه چیزهایی هست؟
سرطان مثانه
سرطان مثانه از متداولترین نوع ها سرطانها میباشد. این سرطان در مردان اکثر از زنان رخ میدهد و اگرچه در هر سنی شاید شخص را مبتلا کند اما عموماًً در بزرگسالی گریبان او را میگیرد.
سرطان مثانه (ارگانی توخالی و عضلانی، اصل در قسمت تحتانی شکم که ادرار را ذخیره میکند) اغلبً در سلولهای پوشانندهی پهنا داخلی مثانه شروع میگردد. اگرچه این نوع سرطان اکثر در مثانه رخ میدهد اما سرطانهایی از همین نوع شاید در بقیه قسمتهای دستگاه تخلیه ادرار نیز اتقاق بیفتد.
از هر 10 مورد سرطان مثانهی تشخیصدادهشده، حدود 7 مورد آنان از یک قسمتی ابتدایی شروع میشوند (هنگامی که سرطان امکان درمان بالایی دارد). اگر چه ضمناً سرطان مثانه در مراحل ابتدایی نیز شاید دوباره شخص را مبتلا کند. به این خاطر، افرادی که سرطان مثانه دارند، عموماًً تا سالها بعد از درمان محتاج مراجعات مجدد به پزشک می باشند تا بازگشت سرطان یا پیشروی آن به قسمتای بالاتر در آن ها وارسی گردد.
لوگوها و علایم احتمالی سرطان مثانه عبارتند از:
علائم بالینی که یک شخص را هشیار این مسئله نماید که احتیاج هست از دید سرطان مثانه وارسی گردد، چه چیزهایی هست؟
مخاطبی این سوال را مطرح کردند که علائم بالینی که یک شخص را هشیار این مسئله نماید که احتیاج هست از دید سرطان مثانه وارسی گردد، چه چیزهایی هست؟
جواب آقای دکتر حسین صفاری حرفه ای کلیه و مجاری ادرار به این سوال را ببینید:
“اصلی ترین علامت سرطان مثانه خونریزیهایی می باشد که بصورت متناوب رخ میدهند و عموماً بدون درد می باشند. بیمار شاید دفع لخته داشته باشد. بیمار شاید سوزش ادرار مداوم داشته باشد. اصلی ترین علامت همان هست که خدمتتان عرض کردم، خونریزی بدون درد و بصورت متناوب می باشد، صفت آن این هست که بیمار به عنوان مثال شاید به یک خونریزی ادرار دقت نکند و بگوید بله یک دورهای داشتم، به عنوان مثال دو تا سه ماه پیش، بدون اینکه هیچ کاری بکنم، هیچ دارویی مصرف کنم، یا نه مراجعه کردم و به من توصیه کردند که فلان ماده غذایی مصرف کنم و خونریزی رفع شده هست. این خطرناکترین علامت این بیماری هست که شاید به تعویق افتادن تشخیص منتهی گردد. برای همین خونریزیهای ادراری را خواهش میکنم که مخاطبین جدی بگیرند.
اگر چه بویژه در کسانی که یک گروه عرصهها دارند. عموماً بیماری کنسر مثانه یا سرطان مثانه بیماری اشخاص مسن می باشد. عموماً در آقایان شایعتر از خانم ها هست. و در افرادیکه علائم بیماری را نشان میدهد عموماً افرادی می باشند که سابقه مصرف سیگار، تنباکو، مواد مخدر و یک گروه ارتباطهای شغلی به عنوان مثال با مواد آروماتیک، به عنوان مثال در صنایع فلزی، پلاستیک سازی، فعالیت میکنند، احتمال بروز خطر اکثر هست. اما شاید یک شخص هیچ ریسک فاکتوری، هیچ عامل خطری نیز نداشته باشد.”