علائم آرتروز

علائم آرتروز

فهرست مطالب

علائم آرتروز

در گفت‌وگوی زندهٔ اینستاکلینیک محب با دکتر حسن انصاری، حرفه ای ارتوپدی، ایشان در جواب به این سؤال که ” علائم آرتروز چیست؟ ” شرح دادند:

وقتی‌که از یک مجموعه از اشخاص تصویر‌های رادیوگرافی یا ام آر آی (MRI) گرفته می‌گردد، این تصویر‌ها دچار اقسام می باشد، ولی خویش شخص علامت ندارد. آن مجموعه جزء آرتروز به حساب می‌آیند که علامت داشته باشند و یکی از نخستین علامتِ آن هم، درد می باشد.

دومین علامتِ آن این می باشد که مرغوبیت زندگیِ شخص دچار اختلال شده و سومین مورد، قیمت‌هایی می باشد که شخص به پزشک پرداخت می‌کند یا دائماً مجبور به مراجعه به مطب‌های متفاوت می‌گردد، اینجا می باشد که می‌گوییم شخص دچار علامت شده یا علامت‌دار شده می باشد.

نوع شخصی دیگر که تصویر آنان را دیدن می‌کنیم دچار مورد می باشد و این اشخاص می‌گویند که علامت دارند و  وقتی که از آن ها می‌پرسیم چه علائمی دارند، گویش می‌کنند که به عنوان مثالً در دو ماه گذشته درد آنان آغاز شده می باشد. ولی مطلبی که می بایست بدانیم این می باشد که از کسانی که بالای 50 سال می باشند، حدود 12 تا 20% آنان آرتروز دارند و برای کسانی که زیر 50 سال می باشند، این تعدد حدود 5 تا 10% می باشد.

از کسانی که جزء مجموعه ابتدا می‌شوند، یک‌سوم آنان امکان دارد مفصل لگنشان نیز درگیر گردد، حدود 10% دست آنان مبتلا باشد و 10% نیز انگشتان دست و پایشان دچار مورد گردد. سپس تعدد‌ها بالاست.

 

ایشان در باقی مطلبٔ اطلاعات تکمیلی خویش گویش کردند:

حالا می‌خواهیم بدانیم که بیماران چه علائمی دارند که موجب می‌گردد به پزشک مراجعه کنند؟ می بایست گفت که نخستین و سردسته‌ٔ علامتِ آن ها، درد و دومین علامت، خشکیِ صبحگاهی می باشد. خشکی صبحگاهی به این معنا که مفاصل خشک می‌شوند و حرکت آنان به‌ دشواری و کندی و به هم گام درد می‌باشد. ایضاً نشستن و برخاستنِ این اشخاص هم، به‌دشواری و هم گام درد می باشد و زانوهای آن ها وضعیت خمیدگی پیدا می‌کند. از به جز آن مشکلاتی که دارند، صدایی می باشد که در پشت استخوان کشکک خلق می‌شو‌د و مورد به جز آن، دفرمه (تبدیل شمایل) و برگزیده شدن زانو می باشد، که خاطر آن هم استئوفیت‌هایی می باشد که ساخت می‌شوند (استئوفیت، زائدهٔ استخوانی کوچک در لبهٔ سطوح مفصلی می باشد که بر ردپا اصطکاکِ بیشتر از مقدار بین سطوحِ مفصلی خلق می‌گردد).

در مراحل حرفه ای‌ٔ بیماری دردی که بخواهد خلق گردد اکثر در بخش‌های پرده سینوویال (غشاء زلاله‌ای) که در کنار مفصل می باشد و استخوان زیر مفصل و اجزای تشکیل‌دهندهٔ آن که آسیب دیده‌اند، به وجود می‌آید. یکی از کارکنان پر اهمیت آنان احساس عمقی و رشته‌های عصبیِ به وجود آمده در آن بخش‌ها می باشد. در این خصوص معتقدند که کسانی که درد دارند، وقتی‌که وارسی شوند احساس عمقیِ آن ها در زانوی شخصی دیگر که درد ندارند، هم دچار مورد می باشد که این مسئله را مسلماًً می بایست درنظر بگیریم.

ایشان در باقی مطلبٔ مطالب خویش و در جواب به این سؤال که طریق‌های تشخیص در کسانی که در مراحل ابتدایی مراجعه می‌کنند، چیست؟ گفتند:

نخستین موردی که می بایست در نظر بگیریم شرح اکنون و شکایت اساسی بیمار می باشد. اینکه بدانیم مورد شخص چیست و آیا درد دارد یا خیر؟ عموماًً اشخاص با این مورد در جواب به این سؤال می‌گویند که بعد از تعدادی گام طریق رفتن درد دارند که اوایل این درد‌ها با استراحت درست می‌گردد، ولی به‌تدریج به‌ شکل شبانه‌روزی درد باقی مطلب دارد مخصوصاً صبح‌ها که می‌خواهند از خواب برخیزند، زمان بالا و پایین رفتن از پلکان و طریق‌پله‌ها هم درد را حالت می‌کنند. زانوی آنان به تدریج آغاز به تورم و صدادادن می‌کند و محدودیت حرکت پیدا خواهند کرد و دوم اینکه می بایست بدانیم چه قدر از کارآییِ شخص کم شده می باشد. اینکه توانِ شخص برای فرجام موضوع‌ها سان گذشته نیست می‌تواند از اثر‌های آن باشد.

ایشان در باقی مطلبٔ این گفت‌وگو تأکید کردند:

برای آرتروز، رادیوگرافی و ام آر آی در مراحل ابتدایی هیچ کمکی نمی‌کنند. چون که تنها در مراحل حرفه ای که غضروف تخریب می‌گردد و فشار بر استخوان‌های زیر غضروف به وجود می‌آید و موجب خلق ترک‌های ریز در استخوان می‌گردد، از روش ام آر آی تورم مغز استخوان و ترک‌های به وجود آمده را می‌بینیم. لذا بیشتر بیمارانی که در زمان مراجعه به مطب‌ها ام آر آی هم گامِ خویش دارند، برای دیدن ضایعاتی می باشد که وجود دارد. پس در دستاورد برای آرتروز ام آر آی و تصویر هیچ ضرورتی ندارد و برای تشخیص آن، هیچ‌گونه آزمایشی یاری نمی‌کند.

سپس شرح اکنون بالینی، معاینه و در مراحل حرفه ای‌ٔ آرتروز، ام آر آی و رادیوگرافی می بایست فرجام گردد. عموماًً رادیوگرافی‌ها را به 4 مجموعه تقسیم می‌کنند: در مجموعهٔ ابتدا فضای مفصلی (فضای بین استخوان‌ها) کم نشده و تغییرات استئوفیت دیده نمی‌گردد. در مجموعهٔ دوم فضای مفصلی کم می باشد و استئوفیت وجود ندارد. در مجموعهٔ سوم فضای مفصلی کم و میزان کمی استئوفیت دارد، ایضاً استخوان زیر زانو خراب می‌باشد ولی دفرمیته نشده می باشد و مجموعهٔ چهارم همه ی این دفرمیته‌ها را دارد که می بایست برای این اشخاص برنامه‌ریزیِ درمانی کنیم.

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *