سندرم التهابی چند سیستمی

سندرم التهابی چند سیستمی

فهرست مطالب

سندرم التهابی تعدادی سیستمی

با دقت به تمام‌گیری کرونا و درگیری میلیون‌ها شخص در تمام دنیا هر روز با علائم جدیدی از این بیماری روبه‌رو می‌شویم، اساس شواهد تازه توسط‌آمده در تعدادی مرز و بوم این بیماری در کودکان به شمایل متفاوتی ظاهر شده هست. در این مورد سؤالات بسیاری مطرح شده هست از حرف اینکه کرونا و بیماری تازه التهابی در کودکان با هم دیگر در رابطه می باشند یا خیر؟ و یا اینکه آیا کاوازاکی و بیماری کرونا در کودکان به یک شمایل بوده و با علائم مشترکی ظاهر می‌شوند یا خیر؟ برای جواب به این سؤالات کنار ما بمانید:

در صورتی که اکثر کودکانی که دچار بیماری کووید 19 می‌شوند بیماری خفیف یا در ضمن بدون علامتی دارند، اعلام‌های جدیدی وجود دارد مبنی بر اینکه بعضی از کودکان امکان دارد عارضه‌ای داشته باشند که می‌تواند شدید و خطرناک باشد. اکنون این سؤال پیش می‌آید که آیا این بیماری نوظهور، کاوازاکی و بیماری کرونا با علائم مشترک در کودکان ظاهر شده‌اند؟

سندرم التهابی تعدادی دستگاهی (multisystem inflammatory syndrome) بازگردانیٔ لفظی این سندرم هست که به اختصار MIS-C اطلاق می‌گردد. این سندرم می‌تواند منتهی به موارد تهدیدکنندهٔ زندگی شبیه موارد قلبی و یا مشکلاتی برای بقیه ارگان‌های بدن گردد.

در اعلام‌های ابتدایی آن را با بیماری کاوازاکی مقایسه نموده‌اند، کاوازاکی بیماری التهابی‌ای هست که می‌تواند منتهی به موارد قلبی گردد. ولی در صورتی که بعضی مورد های بیماری خیلی مانند کاوازاکی هست، بعضی بقیه از بیماران علائم متفاوتی داشتند. متخصصان اندیشه می‌کنند که MIS-C شایدً واکنش بدن به عفونت کووید 19 باشد. ولی مورد های بسیاری وجود دارد که قابل فهم نیست، از حرف اینکه چرا آزمایشات تشخیص کووید 19 در بعضی از کودکان مبتلا به MIS-C ناموافق بوده هست.

در این مورد اکثر بخوانید:

علائم سندرم التهابی تازه موسوم به MIS-C چیست؟

علائم MIS-C در مورد های گوناگون گوناگون هست، ولی می‌تواند در بر دارنده مورد های زیر باشد:

  • تب بلند‌مدت (بیشتر از تعدادی روز)
  • راش (بثورات و التهابات پوستی)
  • ملتحمه (قرمزی بخش سفید چشم)
  • درد معده
  • استفراغ و یا اسهال
  • غدد لنفاوی عالی و متورم در گردن
  • لب‌های قرمز و ترک‌خورده
  • زبانی که قرمزتر از مرز معمول هست و مانند توت‌فرنگی هست
  • دست و پاهای متورم
  • تحریک‌پذیری و یا خواب‌آلودگی غیرعادی‌ یا ضعف.

اگر چه می بایست در نظر داشت که شرایطِ خیلیِ کسی دیگر نیز وجود دارد که می‌تواند موجب خلق این علائم گردد. به موضوع نمونه، عفونت گلو می‌تواند موجب خلق تب، بثورات پوستی، گره‌های لنفاویِ متورم و بیان توت‌فرنگی گردد، ضمناً ویروس‌های رایج بسیاری وجود دارد که موجب درد معده، استفراغ و اسهال می‌شوند. پزشکان تشخیص MIS-C را نه فقط بر مبنای این علائم بلکه در زمان معاینهٔ جسمی و ضمناً آزمایشات پزشکی که التهاب و عملکرد اندام‌ها را وارسی می‌کند، پایان می‌دهند.

 

آنچه والدین می بایست در مورد بیماری MIS-C بدانند:

ما در اکنون یادگیری نسبت به بیماری MIS-C هستیم. در این بخش سؤالات بسیاری وجود دارد که تا حالا پاسخی برای آنان نداریم، ولی مورد های زیر چیزهایی هست که والدین می بایست در مورد این سندرم بدانند:

این بیماری نادر هست. در صورتی که خبرها خیلی بسیاری نسبت به این سندرم وجود دارد ولی در نظر داشته بمانید که این بیماری خیلی نادر هست. شمار بیماران مبتلا به این بیماری کم هست، خصوصاً در این لحظه که بیماری کووید 19 به این مقدار گسترده شده هست. در حالی که یکی از این علائم ذکر شده در کودکان بروز کرد والدین نباید دچار وحشت شوند.

این بیماری قابل ‌درمان هست. پزشکان در استفاده از راهکار‌های درمانیِ گوناگون و ضمناً استفاده از راهکار‌های حمایتی برای ارگان‌های دارای ایراد، پیروز عمل نموده‌اند. در صورتی که مرگ و میرهایی هم رخ داده هست، اکثر کودکانی که به این سندرم مبتلا شده‌اند بهبود یافته‌اند.

این سندرم جدی هست. به همین خاطر پر اهمیت هست که هوشیار باشیم. در صورتی که فرزند شما علائمی را که در لیست بالا آمده هست از خویش نشان داد، خصوصاً در صورتی که تب بلند‌مدت (بیشتر از تعدادی روز) داشته باشد با پزشک ارتباط بگیرید. ولی در صورتی که پزشک شما نگران نیست، این عالی هست. هر تعدادی در صورتی که علائم بدتر شده و یا بهیود نیابند، دوباره ارتباط بگیرید یا فرزندتان را به اورژانس بیاورید.

 

زیادی از والدین می ترسند که فرزندان خویش را در طول تمام‌گیری کووید 19 از خانه بیرون آورند، چه رسد به اینکه به مطب یا بیمارستان مراجعه کنند. این قابل فهم هست، ولی مسئله پر اهمیت این هست که اجازه ندهید این ترس سلامت کودک شما را به خطر بیندازد. در صورتی که نسبت به فرزند خویش نگران هستید – به همین خاطر یا به هر دلیلی – با پزشک خویش ارتباط بگیرید. به یاری نیز می‌توانید بفهمید که چطور مراقبت‌های مورد احتیاج فرزندتان را فراهم نمایید.

 

منبع:

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *