مسیرهای مقابله با پیری چیست؟
با ازدیاد سن مشکلاتی برای آدم ساخت میگردد که میتوان با این مشکل های مقابله کرد. مسیرهای مقابله با پیری چیست؟ برای دانش از جواب این پرسش با ما هم گام شوید.
دردهای جزئی و کم
چه این درد آسیبی قدیمی باشد که همیشه عود میکند و چه آغاز آرتروز، به احتمال بیشتر با ازدیاد سن، این دردها هم ازدیاد مییابند. حرکت داشتن بهطور منظم، درد را کم شدن میدهد و موجب انعطافپذیری مفاصل شما میگردد. تمرینات کمحادثه همچون شنا، یوگا و تایچی را امتحان نمایید. پدهای گرمایشی یا بستههای یخ هم یاریکنندهاند. در صورتی که این مورد های موجب تسکین شما نمیگردد، با پزشک در زمینه داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) راهنمایی کنید.
در این مورد زیادتر بخوانید:
چین و چروک
چین و چروک با نازک شدن، خشکی و کشش پوست، خویش را نشان میدهد. ولی بعضی از مورد های همچون سیگار کشیدن، اشعهٔ ماوراءبنفش خورشید یا اتاقکهای برنزه هم موجب بدتر شدن آنان میشوند. برای تسکین این علائم پیری، از پوست در مقابل آفتاب محافظت کنید و در صورتی که سیگار میکشید، آن را ترک نمایید. بعضی از محصول ها پوستی همچون مرطوبکنندهها یا رتینوئیدهای تجویزشده شاید موجب شوند چین و چروکها کمتر نمایان شوند. ولی می بایست به این محصول ها وقت دهید تا اثر خویش را بگذارند. زیادتر آنان برای نشان دادن نتایج به ۶ هفته تا ۳ ماه وقت احتیاج دارند. حرفه ای پوست میتواند به شما یاری کند تا بدانید چه شی ای برای شما مطلوب می باشد.
پوست خشک
ضدآفتاب و ترک سیگار هم به بر طرف و کم شدن این مورد یاری میکند. کنترل مقدار نوشیدن الکل هم به کم شدن سخت یاری میکند، چرا که الکل موجب کم شدن مقدار آب بدن میگردد. خوب تر می باشد مدت وقت استحمام را به کمتر از ۱۰ دقیقه کم شدن دهید و به جای آب داغ، از آب گرم استفاده کنید. پس از استحمام، از مرطوبکنندهای سنگین بر پایهٔ روغن بر روی پوست خویش استفاده کنید.
از دست دادن عضله
زیادی از اشخاص با ازدیاد سن، قدرت و استقامت خویش را از دست میدهند، ولی خاطر این مورد در اصل روند پیری نیست. زیادی از اشخاص استفاده از عضلات کلیدی را متوقف مینمایند و عبارت «از آن بهره ببرید یا آن را از دست بدهید» در زمینه آن صدق میکند، در نتیجه ببینید آیا میتوانید برای تقویت قدرت عضلات، تمرینات وزنهبرداری را شروع نمایید. ورزش منظم همچون پیادهروی، باغبانی یا شنا به شما یاری میکند. قصد خویش را بر روی حداقل ۳۰ دقیقه در روز قرار دهید. میتوانید این ورزش را به دو میتینگٔ ۱۵ دقیقهای تقسیم نمایید. بستگی به این دارد که کدام برای شما خوب تر می باشد.
تغییرات مقدار و مرغوبیت خواب
احتیاج به خواب با ازدیاد سن تبدیل نمیکند، ولی توانایی شما در خوابیدن شاید تبدیل کند. اشخاص مسن به دشواری به خواب میروند، خواب عمیق کمتری دارند و اکثراً در نیمهشب بیدار میشوند. قهوه و الکل شاید این مشکل های را شدت بخشد، در نتیجه، کم شدن مقدار مصرف این مواد سودمند می باشد. با اهمیت می باشد که شرایط سلامتی و روانی همچون فشارخون یا GERD را که بر مقدار و مرغوبیت خواب مؤثر می باشد، تحت کنترل داشته شوید. در صورتی که اکثراً در خواب سخت دارید، با پزشک خویش در این مورد بحث کنید.
اختلال در حافظه
این اختلالات شاید نگرانکننده باشند، ولی قسمتی از روند طبیعی پیریاند. مغز شما با ازدیاد سن تبدیل میکند، که در به درست یادآوردن چیزها اثر میگذارد. شاید واجب باشد به تعدادی ترفند همچون تهیهٔ فهرست، رعایت روال معمول و گذاشتن اشیا در مکانی معین، تکیه نمایید. ولی بعضی از عادتها به شما در استوار و حاضر نگه داشتن حافظه یاری میکنند. برای مثال، ثابت شده می باشد که حضور در کنار دوستان و خانواده مغز شما را در تداعی تقویت میکند. ورزش منظم و خوردن غذاهای سالم هم مؤثر و کلیدی می باشد.
ازدیاد وزن
هر چه مسنتر میشوید، مقدار مساحت کالریای که میسوزانید همچون گذشته نیست. ولی میتوانید با تحرک زیادتر و وارسی و کنترل میزان غذا خوردن و نوع آن، با این سخت مبارزه نمایید. میوهها، سبزیجات و پروتئین بدون چربی را قسمتی اساسی از رژیم غذایی خویش قرار دهید. در کنار این غذاهایی را که قند و چربی اشباع بسیاری دارند محدود کنید و مقدار غذای دریافتی خویش را در هر وعده تحت نظر داشته شوید.
تغییراتی در زندگی جنسی
اختلال نعوظ، خشکی واژن و دیگر شرایطی که با ازدیاد سن زیادتر میگردد، شاید ارتباطٔ جنسی را به یک چالش جایگزین نماید. با همسرتان در زمینه حس خویش بحث کنید و در صورتی که علاقه ی دارید میتوانید مسیرهای گوناگون صمیمیبودن را امتحان نمایید. محصول ها بهداشتی بدون احتیاج به نسخه همچون روانکنندههای واژن به بعضی از مشکل های یاری میکنند. در کنار این میتوانید از پزشک خویش در موردٔ وجود داروهایی برای امتحان، راهنمایی بگیرید. ولی در مجموع، حفظ سلامت کلی هم مؤثر خواهد بود. ورزش، جریان خون و هورمونهای جنسی را ازدیاد میدهد و به شما یاری میکند حس نیکی در زمینه خویش داشته شوید.
شمار دفعات زیادتر ادرار
عضلات مثانه و لگن با ازدیاد سن ضعیف میشوند. دیگر مشکل های سلامتی، همچون قوی شدن پروستات، مسئله را بدتر مینماید. با تمرینات کگل، فضأ لگن خویش را تقویت کنید. ماهیچههای خویش را طوری فشار دهید و منقبض نمایید که گویی سعی در نگهداشتن ادرار دارید، آن را برای تعدادی ثانیه در این وضعیت نگه دارید و در نتیجه آزاد نمایید. ۱۰ تا ۱۵ بار سامان دادن این حرکت، سه بار در روز مؤثر می باشد. رژیم شما هم با اهمیت می باشد. فیبر بیشتر مصرف کنید و نوشیدنیهای شیرین، گازدار و کافئین را محدود نمایید. در صورتی که در نگه داشتن ادرار، سخت دارید، یا در موقع دفع، درد دارید، قطعاًً با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
درگیر روزمرگی شدن
حس بیحوصلگی و خستگی وقتیکه روال زندگی شما تکراری و ازپیشتعیینشده باشد، محتملتر می باشد. بهویژه در صورتی که برای سالها برنامهٔ شما یکسان بوده و تبدیل چندانی نداشته شوید. برای ساخت تبدیل و مشغول نگه داشتن اندیشه خویش، سعی نمایید برنامهٔ در روز خویش را تبدیل دهید. برای سامان کاری که دوست دارید، وقت بگذارید یا مهارت جدیدی یاد بگیرید. در صورتی که بازنشسته شدهاید، شاید به اندیشه عمل نیمهوقت یا ولو همه یوقت شوید. این مورد سلامت روان و خط اساسی اندیشه شما را نیزوقت ازدیاد میدهد.
حس تنهایی
خواه بچههایتان از شما جدا شده باشند یا اینکه از عمل بازنشسته شده شوید، شاید با ازدیاد سن، وقت زیادتری را با اشخاص کمتری سپری کنید. برای پیشگیری از حس انزوا، بحث با دوستان، اعضای خانواده و همسایگان را قسمتی از برنامهٔ روزمره خویش قرار دهید. داوطلب و عضو یک مؤسسهٔ خیریه یا مجموعه مذهبی شوید. نوشتن نامه، زندگی اجتماعی شما را تقویت میکند. داشتن حیوان خانگی برای همراهی شما سودمند می باشد، برای مثال پیادهروی در روز با سگ ورزش نیکی می باشد و فرصتی برای ملاقات با اشخاص را فراهم میآورد.
سلامتی خویش را در مقدار عالی حفظ کنید
زیادتر اشخاص مسن درگیر حداقل یک سخت سلامتی یا بیماری همچون بیماری قلبی یا دیابتاند. با اهمیت می باشد که بهطور مرتب معاینه شوید، نسخههای خویش را تهیه نمایید و همه ی دستورالعملهای پزشک خویش را جست و جو کنید. ولو در صورتی که بیماری عرصهای ندارید، سامان معاینات دورهای با اهمیت می باشد، و به تشخیص زودهنگام سخت یاری میکند و پزشک میتواند مواردی را برای سالم ماندن توصیه نماید.
منبع:
مسیرهای مقابله با پیری چیست؟ / مسیرهای مقابله با پیری چیست؟