راهنمای همه ی بیماری کرونا
سازمان بهداشت بین المللی تا به به حال تعدادی از با اهمیتترین سوالها حول ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ را سری بندی نموده و به آنان جواب داده می باشد. در راهنمای همه ی کرونا جواب سوالهایی نظیر: لوگوهای بیماری کووید ۱۹ چیست؟ بیماری کرونا به چه شمایل منتقل می گردد؟ راهکار واقعی استفاده از ماسک چیست؟ و ویروس کرونا تا چه مدت روی سطوح زنده میماند؟ به تفصیل ابراز شده می باشد.
کرونا ویروسها سری ابهت از خانواده ویروسها می باشند که امکان دارد موجب بروز بیماری در حیوانات یا بشرها شوند. تا به به حال چندین کرونا ویروس گوناگون شناخته شده می باشد که منتهی به عفونتهای تنفسی از سرماخوردگی گرفته تا عفونتهای شدیدتر مانند سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) یا سندرم حاد تنفسی (سارس) میشوند. آخرین مورد از این نوع ویروس که به تازگی کشف شده می باشد منتهی به بیماری کووید 19 میگردد.
بیماری کووید ۱۹ (که به بیماری کرونا معروف می باشد) نوعی بیماری عفونی می باشد که به تازگی کشف شده می باشد. این ویروس تازه و بیماری ناشی از آن، گذشته از سرایت بیماری در ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ ناشناخته بود.
شایعترین علائم این بیماری تب، خستگی و سرفهٔ خشک می باشد. بقیه علائم کمتر شایع بوده و فقط در برخی از بیماران دیده میگردد که حاوی درد، احتقان و آبریزش بینی، سردرد، التهاب چشم (ورم ملتحمه)، گلودرد، اسهال، از بین رفتن احساس بویایی و چشایی، جوش و بثورات پوستی و یا بیرنگی انگشتان دست و پا میگردد. این علائم به طور معمول خفیف بوده و به تدریج آغاز میشوند.
حدود ۸۰ درصد از بیماران بدون احتیاج به درمان برگزیده ، از این بیماری بهبود مییابند. از هر ۵ نفری که مبتلا به این بیماری میشوند ۱ شخص به طور جدی علائم بیماری را نشان داده و دچار سخت در تنفس میگردد.
اشخاص مسن، اشخاص دارای بیماری عرصهای سان مبتلایان به فشار خون بالا، کسانی که سخت قلبی یا دیابت دارند اکثر در معرض ابتلای شدید به این بیماری می باشند.
کسانی که تب، سرفهٔ خشک و سخت تنفسی دارند محتاج مداخلات پزشکی خواهند بود.
اشخاص میتوانند ویروس کرونا را از بقیه مبتلایان به ویروس بگیرند. این بیماری میتواند از روش قطرات کوچک بینی یا دهان در در وقت سرفه کردن یا بازدمِ شخصِ مبتلا به کووید ۱۹ از فردی به شخص بعدی انتقال یابد.
این قطرهها بر روی اشیاء و سطوح اطراف شخص فرود میآیند. بعد از آن اشخاص بعدی با لمس این اجسام یا سطوح، به ویروس کرونا آلوده شده و بعد از آن چشم، بینی یا دهان خویش را لمس میکنند.
اشخاص در کنار این در شکل استنشاق قطرات خارج شده از دهان شخص مبتلا در در وقت سرفه یا بازدم هم در معرض ابتلا به این بیماری قرار میگیرند. به همین علت با اهمیت می باشد که بیشتر از ۱ متر از فردی که بیمار می باشد فاصله بگیرید.
تاکنون مطالعات اعمال شده نشان میدهد که ویروس مولد بیماری کووید ۱۹ به طور اکثریت از روش ارتباط با قطرات تنفسی شخص آلوده منتقل میگردد و از روش هوا انتقال نمییابد.
مسیر اساسی سرایت این بیماری از روش استنشاق قطرات تنفسی فردی می باشد که آلوده می باشد. خطر ابتلا به کووید ۱۹ از بیماری که هیچگونه علائمی ندارد زیاد پایین می باشد. با این اکنون زیادی از اشخاص مبتلا به این بیماری تنها علائم خفیفی را تجربه میکنند.
این شرایط در ابتدای بیماری محتمل می باشد سپس گرفتن بیماری کرونا از شخصی که به طور نمونه تنها سرفه خفیف داشته و حس بیماری نمیکند، امکان دارد.
در این مورد اکثر بخوانید:
احتمال آلوده شدن به این بیماری از این روش زیاد کم می باشد. در برابر تحقیقات ابتدایی نشان میدهد که ویروس امکان دارد در بعضی مورد ها در مدفوع وجود داشته باشد، لیکن توسعه از این روش مسیر اساسی سرایت آن نیست.
سازمان بهداشت بین المللی در اکنون مطالعه بر روی راهکارهای انتقال این بیماری می باشد لیکن از آنجایی که این احتمال به نوعی یک خطر انگاشته میگردد توصیه میگردد بعد از استفاده از سرویس بهداشتی مطمئناً دستهای خویش را بشویید.
اقدامات حفاظتی برای مجموع
از آخرین داده ها در زمینه سرایت کرونا ویروس، که در وب سایت آگاهیرسانی سازمان بهداشت بین المللی عرضه میگردد و در کنار این اطلاعاتی که مراجع بهداشت عمومی ملی و محلی خویش منتشر میکنند آگاه بمانید.
زیادی از کشورهای دنیا نکاتی از بیماری کووید ۱۹ را نظاره نمودهاند و در تعدادی از این کشورها هم سرایت پیدا نموده می باشد.
مقامات چین و بعضی بعدی از کشورها پیروز شدهاند سرایت این بیماری را کند یا متوقف کنند. با این اکنون، حالت غیرقابل پیش گویی می باشد، سپس به طور مرتب آخرین خبرهای را وارسی نمایید.
با اعمال بعضی اقداماتِ احتیاطیِ آسان میتوانید احتمال ابتلا به این بیماری یا سرایت آن را کم شدن دهید:
- به طور همیشه دستان خویش را با دستمال آغشته به الکل تمیز نمایید یا آنان را با آب و صابون بشویید. این فعالیت موجب از بین رفتن ویروسهایی میگردد که امکان دارد روی دستان شما باشند.
- حداقل ۱ متر فاصله بین خویش و هر کس که سرفه یا عطسه میکند در نظر داشته بمانید. وقتی که شخص سرفه یا عطسه میکند، قطرات مایع کوچکی از بینی یا دهان خویش به بیرون پرتاب میکند که امکان دارد پر ویروس باشند. در صورتی که زیاد نزدیک بمانید امکان دارد قطرات پر ویروس کرونا را تنفس نمایید.
- از لمس چشم، بینی و دهان خویش خودداری نمایید. دستها زیادی از سطوح را لمس میکنند و امکان دارد به ویروس آلوده باشند، سپس قادر می باشند ویروس را به چشم، بینی یا دهانتان منتقل کنند. در آخر ویروس وارد بدن شما شده و شما را بیمار میکند.
- یقین دستاورد نمایید که خویش شما و اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت مینمایید. به این معنا که در در وقت سرفه یا عطسه کردن دهان و بینی خودتان را با آرنج یا یک دستمال پوشانده بعد از آن سریعاً دستمال مورد استفاده را دور بریزید.
- در صورتی که حس ناخوشایندی دارید در خانه بمانید. در صورتی که تب، سرفه و سخت در تنفس دارید، به مراکز درمانی مراجعه نمایید. این اتفاق در کنار این از شما محافظت نموده و به پیشگیری از سرایت ویروسها و بقیه عفونتها یاری میکند.
اقدامات حفاظتی برای کسانی که در مناطق آلوده می باشند یا در چهارده روز گذشته به آن مناطق سفر کردند:
- علاوه بر رعایت اقداماتی که در بخش بالا ذکر شد نکاتی را که اطلاق خواهد شد هم رعایت نمایید.
- در شکل داشتن حس ناخوشایند، در ضمن چنانچه علائم خفیف سان سردرد، تب خفیف (۳۷.۳ درجه سانتیگراد و بالاتر) و آبریزش کوتاه بینی دارید، تا هنگامی که بهبودی پیدا نمایید در خانه بمانید. در صورتی که الزامی بود که منزل را ترک نمایید مطمئناً از ماسک استفاده کنید.
- در صورتی که دچار تب، سرفه و سخت در تنفس هستید، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. چون این اتفاق امکان دارد به علت عفونت تنفسی یا بیماری جدی کسی دیگر باشد و از مسافرت یا ارتباط با مسافران این روزها به پرشک خویش بگویید. دادن این شرح ها به عرضهدهندهٔ خدمت هایِ درمانی اجازه میدهد تا شما را سریعاً به مراکز درمانی واقعی راهنمایی کند. در کنار این به پیشگیری از سرایت احتمالی بیماری کووید ۱۹ و بقیه ویروسها یاری میکند.
این خطر بستگی به جایی دارد که شما در آن قرار دارید و اینکه مقدار سرایت این بیماری در آن منطقه به چه مقدار می باشد.
برای زیاد از اشخاص در اکثر مناطق، خطر ابتلا به ویروس کرونا تا به حال پایین می باشد. با این اکنون، حال محلهایی در کاملاً دنیا وجود دارد که بیماری در آنان در اکنون توسعه می باشد. برای کسانی که در این منطقهها زندگی میکنند و یا به این نقاط تردد داشتند، خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ اکثر می باشد.
محدودیتهای محلی در سفر، حرکت و اجتماعات قوی را رعایت نمایید. تعامل با برنامه کنترل بیماری، خطر ابتلا به ویروس کرونا را کم شدن میدهد.
توسعه بیماری کووید ۱۹ میتواند مهار شده و یا انتقال آن متوقف گردد. همانطور که در چین و بعضی کشورهای بعدی این اتفاق اتفاق افتاده می باشد. متأسفانه سرایتهای تازه میتوانند سریعاً بروز کنند. با اهمیت می باشد که از موقعیتی که در آن هستید یا هدف رفتن به آن را دارید آگاه بمانید.
آیا نگران بیماری کووید ۱۹ باشم؟
بیماری ناشی از عفونت کووید ۱۹ در کودکان و اشخاص جوان خفیف می باشد. با این اکنون، ویروس کرونا امکان دارد موجب بیماری وخیمی گردد.
از هر ۵ نفری که به این بیماری مبتلا میشوند، ۱ شخص احتیاج به مراقبت در بیمارستان را دارد. سپس زیاد طبیعی می باشد که انسان ها نگران این باشند که سرایت ویروس کرونا چه تأثیری بر روی آنان و عزیزانشان دارد.
با اهمیتترین و اساسیترین عمل برای محافظت از خویش و اطرافیانتان، شستوشوی مرتب و واقعی دستها و بهداشت تنفسی مطلوب می باشد. در کنار این از توصیههای مقامات بهداشت محلی، از عبارت محدودیتهایی که برای مسافرت، حرکت و اجتماعات در نظر گرفته شده می باشد هم پیروی نمایید.
خیر، آنتیبیوتیکها علیه ویروسها فعالیت نمیکنند، آنان تنها روی عفونتهای باکتریایی ردپا دارند. بیماری کووید ۱۹ ناشی از ویروس می باشد، سپس آنتیبیوتیکها مؤثر نیستند. از آنتیبیوتیکها به موضوع ابزاری برای جلوگیری یا درمان این بیماری نباید استفاده کرد.
آیا دارو یا راهکار درمانی خاصی وجود دارد که بتواند منتهی به درمان کووید ۱۹ شده یا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند؟
در صورتی که بعضی از داروهای غربی، سنتی یا خانگی امکان دارد موجب تسکین و کم شدن علائم شوند، لیکن هیچ مدرکی مبنی بر پیشگیری از درمان این بیماری در پزشکی حاضر نیست.
سازمان بهداشت بین المللی هیچ دارویی از عبارت آنتیبیوتیکها را به موضوع جلوگیری از بیماری کرونا یا درمانی برای آن توصیه نمیکند. با این وجود چندین آزمایش بالینی در اکنون اعمال می باشد که نیز داروهای غربی و نیز سنتی را حاوی میگردد.
آیا واکسن، دارو یا درمانی برای بیماری کووید ۱۹ وجود دارد؟
تا به حال خیر، تا به به حال هیچ واکسن یا داروی ضدویروس خاصی برای پیشگیری یا معالجه کووید ۱۹ وجود ندارد. اشخاص مبتلا به نوع شدید این بیماری می بایست در بیمارستان بستری شوند. اکثر بیماران به لطف مراقبت حمایتی بهبود مییابند.
واکسنهای احتمالی و بعضی از درمانهای دارویی برگزیده در دست وارسی می باشد. آنان از روش آزمایشهای بالینی مورد تحلیل قرار میگیرند. WHO در کوشش می باشد تا واكسنها و داروها را برای جلوگیری و درمان کووید ۱۹ سازگار كند.
مؤثرترین مسیر محافظت از خویش و دیگران در معادل ویروس کرونا این می باشد که به طور مرتب دستهای خویش را تمیز نموده و دهان خویش را در در وقت سرفه یا عطسه با خم کردن آرنج بپوشانید.
آیا کووید ۱۹ همان سارس می باشد؟
خیر. ویروس ایجادکننده کووید ۱۹ و ویروسی که موجب سرایت سندرم حاد تنفسی (SARS) در سال 2003 شد، از لحاظ ژنتیکی به هم دیگر مرتبط می باشند، لیکن بیماریهای ناشی از آنان به طور همه ی مختلف می باشد. بیماری سارس کشندهتر بود لیکن شدت مسری بودن ویروس عامل کرونا اکثر می باشد.
آیا برای محافظت از خودم می بایست از ماسک استفاده کنم؟
تنها در شکل ابتلا به علائم کووید ۱۹ (مخصوصاً در صورتی که سرفه مینمایید) یا هنگامی که از بیمار متبلا مراقبت مینمایید، ماسک بزنید. ماسک یکبار مصرف تنها یک بار قابل استفاده می باشد.
در صورتی که شرایطی که اطلاق شد را ندارید، ماسک را اسراف مینمایید. کمبود ماسک در سرتاسر دنیا وجود دارد، سپس WHO از انسان ها میخواهد که عاقلانه از ماسک استفاده کنند.
- به یاد داشته بمانید ماسک تنها می بایست به دست کارمندان بهداشت، مراقبان و اشخاص دارای علائم تنفسی سان کسانی که تب دارند و سرفه میکنند استفاده گردد.
- گذشته از لمس ماسک، دستها را با دستمال پر الکل یا آب و صابون ضدعفونی نمایید.
- ماسک را از لحاظ پارگی یا سوراخ بودن وارسی نمایید.
- توجه داشته بمانید که کدام سوی بالا قرار میگیرد (نوار فلزی در کجا قرار دارد).
- یقین دستاورد نمایید که سوی واقعی ماسک به بیرون باشد (بخش رنگی روبه بیرون باشد).
- ماسک را روی شکل خویش قرار دهید. نوار فلزی یا لبه سفت ماسک را به بینی بچسبانید تا به شمایل بینی شما ظرف گردد.
- بخش پایینی ماسک را باز نموده تا دهان و چانهتان را بپوشاند.
- پس از استفاده از ماسک، کش ماسک را از گوش خویش بردارید و آن را به دور از شکل و لباسهای خویش نگه داشته تا آلودگی به شما منتقل نشود.
- سریعاً پس از استفاده، ماسک را در سطل بسته رها نمایید.
- دستان خویش را ضدعفونی نمایید.
همین حالا از چکاپ online یاری بگیرید تا با بیماری احتمالی خویش مانوس شوید.
دوره نهفتگی بیماری کرونا چقدر می باشد؟
“دوره کمون” به معنی مدت هنگام بین ابتلا به این ویروس و آغاز علائم این بیماری می باشد. این مدت هنگام بین ۱ تا ۱۴ روز متغیر بوده که به طور معمول حدود پنج روز می باشد.
کرونا ویروسها خانواده ابهت از ویروسها می باشند که در حیوانات متداولاند. گاهی اوقات انسان ها به این ویروسها آلوده شده و امکان دارد آن را به دیگران انتقال دهند. به موضوع نمونه ویروس سارس از نوعی از گربه به بشر منتقل شد و ویروس مرس از شتر یککوهانه به بشرها منتقل شد. منشأ جانوری احتمالی برای کووید ۱۹ تا به حال تائید نشده می باشد.
برای محافظت از خویش در در وقت بازدید از داد و ستد حیوانات زنده، از ارتباط تاثیرگذار با حیوانها و سطوحی که در ارتباط با آنان بوده خودداری نموده و از مصرف محصول ها حیوانی خام یا پخته نشده پرهیز نمایید.
ما نکاتی را که حیوانات به این بیماری دچار شده بودند بررسی کردیم. سازمان بین المللی بهداشت حیوانات (OIE) به موضوع یک نهاد بینالمللی مسئول بهبود سلامت حیوانات در کاملاً دنیا می باشد. این نهاد در اکنون تدوین مشاورههای فنی در زمینه موضوعات خاصِ مربوط به سلامت حیوانات می باشد.
قابلیت آلوده شدن بعضی حیوانات از روش ارتباط نزدیک با بشرهای آلوده وجود دارد. برای فهم اینکه جانوران و حیوانات خانگی می توانند بیماری را توسعه دهند یا خیر، شواهد زیادتری مورد نیاز می باشد. بر مبنای شواهد حاضر، انتقال بشر به بشر عامل اساسی می باشد.
به نظر میرسد که ویروس مولد کووید ۱۹ سان بقیه کروناویروسها رفتار میکند. مطالعات نشان میدهد كه کروناویروسها ممكن می باشد برای تعدادی ساعت یا تا تعدادی روز روی سطوح برقرار بمانند. این مساله امکان دارد در شرایط گوناگون (به موضوع نمونه نوع حد، دما یا رطوبت بیرون) مختلف باشد. ماندگاری این ویروس روی پلاستیک و فولاد ضدزنگ تا ۷۲ ساعت، روی مس کمتر از ۴ ساعت و روی کارتن و مقوا کمتر از ۲۴ ساعت می باشد.
با اهمیتترین موردی که می بایست حول ماندگاری ویروس روی سطوح گوناگون بدانید این می باشد که این سطوح به آسانی با مواد ضدعفونیکننده پاک میشوند که در اینشکل ویروس از بین میرود.
در صورتی که ذهن مینمایید که امکان دارد میزانی آلوده باشد، آن را با مواد ضدعفونیکنندهٔ آسان تمیز نمایید تا ویروس را از بین برده و از خویش و دیگران محافظت نمایید.
دائم دستان خویش را با محلول شست و شوی دست بر پایه الکل یا با آب و صابون بشویید و از لمس چشمان، دهان و بینیتان خودداری نمایید.
خیر، احتمال اینکه ویروس از یک شخص آلوده به یک بسته یا کالای تجاری شیوع کند کم می باشد.
اقدامات زیر در مقابله با ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ مؤثر نیستند و در ضمن میتوانند مضر باشند:
- سیگار کشیدن
- پوشیدن تعدادی ماسک روی نیز
- مصرف آنتیبیوتیکها
در اکنون حاضر، منبع این ویروس ناشناخته می باشد. کل شواهد حاضر نشان میدهد که این ویروس منشأ حیوانی دارد و آزمایشگاهی نیست.
شایدً ویروس کرونا دارای مخزن زیستمکانی در خفاشها می باشد. ویروس کووید ۱۹، ویروس سارس و بقیه کروناویروسهایی که از جمعیت خفاشها برآمدند متعلق به یک خانواده ژنتیکی می باشند. ویروس مرس هم متعلق به این دسته می باشد، لیکن تماس چندانی با نیز ندارند.
نخستین مورد ها انسانی کووید ۱۹ در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان در مرز و بوم چین معین شد. فعلا به طور قطع نمیتوان گفت که بشرها در چین چطور به این ویروس آلوده شدند.
با این اکنون، ویروس SARS-CoV که موجب سرایت بیماری سارس در سال ۲۰۰۳ شد، از منشأ حیوانی به بشرها شیوع نموده و پس از آن بین انسان ها سرایت پیدا کرد. در زمینه ویروس کرونایی که منتهی به بیماری کووید ۱۹ شده می باشد هم همین فرض وجود دارد.
تا هنگامی که منبع این ویروس شناخت و کنترل نشود، احتمال تجدید ویروس در جمعیت انسانی و خطر سرایت دوباره ویروس، سان آنهایی که حال در اکنون تجربهشان هستیم وجود دارد.
در اکنون حاضر هیچ مدرکی مبنی بر تائید یا رد انتقال ویروس کرونا از روش سکه یا اسکناس وجود ندارد.
با این اکنون، قطرات تنفسی که از یک شخص آلوده خارج میشوند، می توانند بر روی سطوح مانده و موجب آلودگی شوند، سپس پس از ارتباط با حد یا شیئی که اکثراً لمس میگردد، از عبارت سکه یا اسکناس، دستان خویش را به طور مرتب و همه ی بشویید. در غیر این شکل از لمس چشم، دهان و بینی خویش خودداری نمایید.
در در وقت خریداری از فروشگاه، حداقل ۱ متر از دیگران فاصله بگیرید و از ارتباط با چشم، دهان و بینی خودداری نمایید.
در شکل قابلیت، دستگیرههای چرخدستی یا سبدهای خریداری را گذشته از خریداری ضدعفونی نمایید.
وقتی که در خانه هستید، دستهای خویش را به طور همه ی و در کنار این پس از دست زدن و ذخیره کردن محصول ها خریداری شده خویش بشویید. در اکنون حاضر مورد تاییدشدهای از انتقال ویروس کووید ۱۹ از روش بستهبندی مواد یا خویشِ مواد غذایی، وجود ندارد.
میوهها و سبزیجات اجزای اصلی یک رژیم غذایی سالم می باشند.
گذشته از استفاده از آنان، دستان خویش را با آب و صابون بشویید. بعد از آن میوهها و سبزیجات را به طور همه ی با آب تمیز بشویید. خصوصاً در صورتی که آنان را به طور خام مصرف مینمایید.
ویروسی که موجب خلق بیماری کووید ۱۹ میگردد، به طور اکثریت از روش قطرات خلق شده به دست شخص آلوده در در وقت سرفه، عطسه یا بحث کردن منتقل میگردد.
این قطرات برای معلق بودن در هوا زیاد سنگین می باشند. آنان سریعاً روی کف یا سطوح قرار میگیرند.
منبع: