در تشخیص بیماری کرونا از چه تست‌هایی استفاده می‌شود؟

در تشخیص بیماری کرونا از چه تست‌هایی استفاده می‌شود؟

فهرست مطالب

در تشخیص بیماری کرونا از چه تست‌هایی استفاده می‌گردد؟

دکتر محمد امین صامت، حرفه ای بیهوشی و آی سی یو در گفت‌وگو با برنامهٔ اینستاکلینیک محب، درباره نوع ها تست کرونا شرح جامعی عرضه نمودند، که در این قسمت به آن می‌پردازیم.

وی در شرح خویش منزله ی کرد که: ویروس کرونا نوع ها مختلفی دارد که عامل ساخت زیادی از بیماری‌ها می باشند که کووید-۱۹ یکی از نوع ها جذاب آن بیماری‌ها هست که در ثمرٔ ویروس کرونا ساخت می‌شوند.

بعد از داخل شدن ویروس دو نوع آنتی بادی (پادتن) در بدن ساخته می‌گردد، که ایمنوگلوبولین M با نام اختصاری IGM و ایمنوگلوبولین G با نام اختصاری IGG نامیده می‌شوند. در بیشتر مورد های نخست IGM بالا می‌رود، بعد از آن نوع IGG فزونی می‌یابد. درباره بیماری کووید-19 تا حالا ماندگاری این ایمنوگلوبولین‌ها در خون و مدت وقتی که موجب پیشگیری از ابتلای مجدد به عفونت می‌شوند، معین نیست.

آنان در کنار این می‌توانند با بقیه ویروس‌های کرونا هم تداخل ساخت کنند. این ایمنوگلوبولین‌ها در کوتاه‌مدت ایمنی می‌دهند، لکن در درازمدت تا حالا مورد سؤال هست.

وی در تداوم درباره چاره‌های تشخیصی این ویروس به این موارد هم اشاره کرد که: برای تشخیص ویروس کرونا از نوع ها تست‌ها استفاده می‌گردد که پاسخ این تست‌ها دلیلی بر جداسازی افراد از ناحیه عمل یا بالعکس بازگشت آنان به عمل نیست، بلکه می بایست بر مبنای علائم بالینی و تست‌های تشخیصی باشد. تست‌های سرولوژیک از عبارت این تست‌ها هست که می‌تواند کمی یا کیفی باشد.

تست‌های خانگی یا Rapid kontrol از نوع ها کیفی تست‌های سرولوژیک هست، احتیاج به آزمایشگاه نداشته، و پاسخ آنان به شکل سودمند یا نا مناسب و بر مبنای آنتی ژن و آنتی بادی می‌باشد.

تست‌هایی که بر مبنای آنتی‌ژن می باشند، به خاطر وجود سودمند کاذب در پاسخ‌ها، امکان دارد در شناخت فقط تا 50% بیماران هم یاری کنند که این درصد هم بستگی به کارخانهٔ سازنده این تست‌ها دارد و درباره آنتی‌بادی می بایست گفت که هفتهٔ دوم میزان آنان فزونی می‌یابد و این میزان بر مبنای سن، حالت تغذیه، شدت بیماری و دارو‌های سرکوب‌کنندهٔ نظام ایمنی مختلف هست.

لکن این مساله هم مورد دقت هست که تست‌های سرولوژیک تا حالا به قطعیت نرسیده‌اند و تنها آن سری از تست‌هایی که به دست سازمان بهداشت بین المللی (WHO) تأیید شده، در بیماریابی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در کنار این افزوده کرد: در ضمن ایمنوگلوبولین‌های G و M که نیز‌حال مورد استفاده هست هم قطعی نیستند، لکن می‌توانند در کنار علائم بالینی یا تست‌های PCR یا به متخصصین اپیدمیولوژی در وارسی سرایت بیماری، مقدار حمله و بقیه شرایط هم یاری کنند.

و در انتها اینکه دیگرٔ تست‌ها از نوع مولکولار (مولکولی) می باشند که PCR در رأس آنان می‌باشد.

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *