ارتودنسی کودکان چیست؟

ارتودنسی کودکان چیست؟

ارتودنسی کودکان چیست؟ ارتودنسی کودکان یا ارتودنسی پیشگیری در کودکان بین ۷ تا ۱۲ سال انجام می‌شود. انجام ارتودنسی در سنین کودکی مزایای بسیاری دارد.

مشاهده مطلب
تغذیه بیمارانی که نارسایی یا سنگ کلیه دارند به چه صورت می‌باشد؟

تغذیه بیمارانی که نارسایی یا سنگ کلیه دارند به چه صورت می‌باشد؟

فهرست مطالب

تغذیه بیمارانی که نارسایی یا سنگ کلیه دارند به چه شکل می‌باشد؟

هنگام مطالعه: 3 دقیقه

1398-10-28

تغذیه در بیماران کلیوی یکی از موضوعاتی که بصورت متداول برای این سری مطرح می‌گردد. تغذیه در کسانی که نارسایی کلیه یا سنگ کلیه دارند به چه صورتی می‌بایست باشد؟در برنامه اینستاکلینیک محب که در صفحه اینستاگرام محب بصورت زنده برگزار می‌گردد باحضور خانم خطیبی, این سوال مطرح شد و در این فیلم می‌توانید جواب این سوال را ببینید.

 

تغذیه کسانی که نارسایی یا سنگ کلیه دارند به چه شکل می‌باشد؟

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

نارسایی مزمن کلیه

 

بیماری مزمن کلیه که به آن نارسایی مزمن کلیه نیز اطلاق می‌گردد، عبارت می باشد از: فقدان تدریجی عملکرد کلیه. کلیه مواد زائد و مایعات افزوده را از خون فیلتره می‌کند؛ در ادامه این مواد از راه ادرار از بدن دفع می‌شوند. زمانی که بیماری مزمن کلیه به قسمت‌ی حرفه ای برسد، مقدار مایعات، الکترولیت‌ها و مواد زائد در بدن می‌تواند به پهنا خطرناکی ازدیاد پیدا کند.

درمان بیماری مزمن کلیه بر روی کم شدن سرعت پیشروی آسیب کلیوی، با کنترل دست اندرکاران ایجادکننده‌ی آن، تمرکز دارد. در مراحل نخستین می تواند درمان نارسایی کلیه بدون دیالیز را پایان داد.

برای آشنایی تمام این مطلب را مطالعه نمایید : بیماری نارسایی مزمن کلیه : علائم، علل، تشخیص و درمان 

 

تغذیه بیمارانی که نارسایی یا سنگ کلیه دارند به چه شکل می‌باشد؟

 

مخاطبی این سوال را مطرح کردند که بطور کلی تغذیه کسانی که نارسایی یا سنگ کلیه دارند به چه شکل می‌باشد؟

 

جواب خانم خطیبی حرفه ای تغذیه و رژیم درمانی به این سوال را ببینید:

” در صورتی که بخواهیم  بیمارانی را که دچار عارضه کلیوی می باشند جمع بندی کنیم سه سری خواهیم داشت: کسانی که دچار سنگ کلیه می باشند، کسانی که دچار نارسایی کلیه می باشند اما دیالیز نمی‌شوند و کسانی که دیالیز می‌شوند.

  •  بیمارانی که دارای سنگ کلیه می باشند

کسانی که دارای سنگ کلیه می باشند می‌بایست مایعات بیشتر بنوشند. وزن خویش را مدیریت کنند. نمک نخورند. قطعاً مصرف نمک را مدیریت کنند. پروتئین‌ها را تنها مانیتور کنند تا در مصرف آنان زیاده روی نشود. میوه‌ها و سبزیجات را به عنوان منابع سیترات قطعاً بخورند. لبنیات نیز بخورند. این مقاله سوال بی نهایت از اشخاص می باشد که می‌گویند لبنیات نخوریم . ولی درست نیست. این اشخاص می‌بایست لبنیات مصرف کنند.

  •  بیمارانی که دچار نارسایی کلیوی می باشند ولی دیالیز نمی‌شوند

در نارسایی کلیه در صورتی که که بیمار دارای CKD قسمت یک و دو باشد (نارسایی کلیوی قسمت یک و دو ) و رایز کراتینین نداشته باشد (مقدار کراتینین آنان بالا نرفته باشد)، احتیاج به محدودیت شدید نیست.

در مجموع این مراحل احتیاج می باشد تا سدیم را در این بیماران مانیتور کنیم. مصرف سدیم محدود می‌گردد بطوری‌که احتمالاً بخواهیم سدیم را برای بیماران کلیوی 2 هزار میلی گرم محاسبه کنیم و رژیم 2 هزار میلی گرم سدیم بی نهایت پهنا نمک کمی دارد. به یاد داشته باشیم فقط محدودیت مصرف فست فود چیپس و پفک کفایت نمی‌کند . شبیه ما سدیم را غیر از نمک در منابع فراوان بعدی داریم. در ضمن احتیاج می باشد گرم نمک را در طبخ غذا رعایت کنیم و از افزودنی‌های بقیه در طبخ غذا استفاده کنیم تا طعم آن نیکوتر گردد.

در CKD قسمت سه تا پنج (نارسایی کلیه قسمت سه تا پنج) که نارسایی کلیه شدیدتر می باشد ما قطعاً محدودیت پروتئین داریم و محدودیت فسفر و پتاسیم که مجموع می بایست محاسبه گردد .

  • کسانی که دیالیز می‌شوند

دیالیزی‌ها رژیم پر پروتئین دارند . قطعاً مساله قابل توجه این می باشد که دیالیزی‌ها رژیم شان پر پروتئین می باشد.

مصرف مایعات فرمول دارد و بر مبنای اوت پوت مریض ( مقدار دفع ادرار ) محاسبه می‌گردد. که این رو می‌بایست حساب نموده و قطعاً به آگاهی بیمار برسانیم. باز نیز در زمینه بیماران عزیز دیالیزی مقدار میلی گرم منابع پتاسیم و فسفر و سدیم  قابل محاسبه می باشد و می‌بایست در غالب برنامه غذایی در بیآید و محدودیت دارند. ”

 

 

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *