تاثیر ماسک بر ویروس کرونا

تاثیر ماسک بر ویروس کرونا

فهرست مطالب

نمود ماسک بر ویروس کرونا

 

این مطلب توصیه‌هایی را در زمینه استفاده از ماسک (ماسک راحت، ماسک جراحی و ماسک N99) در اجتماعات، زمان مراقبت از بیماران در منزل و در کنار این در محل‌هایی که مراقبت‌های بهداشتی را عرضه می‌دهند و در مناطقی که بیماری کووید-19 بیان شده هست، در نزد اشخاص قرار می‌دهد.

این مسائل برای کلیه اشخاص جامعه، متخصصان حوزه بهداشت عمومی و جلوگیری و کنترل عفونت، رؤسای بهداشت و درمان، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و کارمندان قسمت بهداشت جامعه در نظر گرفته شده هست.

چاره‌های اساسی انتقال ویروس کرونا

داده های به وجود آمده حاکی از آن هست که دو کانال اساسی برای انتقال ویروس کووید-19 وجود دارد:

  1. قطرات تنفسی
  2. ارتباط

قطرات تنفسی وقتی‌ خلق می‌گردد که شخص آلوده سرفه یا عطسه کند. هر شخصی که در ارتباط نزدیک (در فاصله یک متری) با فردی قرار بگیرد که علائم تنفسی شبیه سرفه و عطسه را دارد، در خطر قرار گرفتن در معرض قطرات تنفسی عفونی بالقوه هست.

از طرفی، این قطرات امکان دارد بر روی سطوحی که ویروس بر روی آن زنده می‌ماند، فرود آیند. سپس، ناحیه تا فاصله یک متری شخص آلوده می‌تواند منبع انتقال ویروس باشد. برای کسب داده های اکثر مطلب طول عمر ویروس کرونا بر روی سطوح متفاوت را مطالعه نمایید.

ناقلان ویروس کرونا

سازمان بهداشت بین المللی این روز ها بیان‌هایی مربوط به انتقال ویروس کووید-19 را خلاصه وار عرضه نموده هست و مختصرا از شواهد به وجود آمده در زمینه انتقال از اشخاص دارای علامت، اشخاص دارای پیش علامت و اشخاص بدون علامت ولی آلوده به کووید-19 استفاده نموده هست.

شواهد به وجود آمده نشان می‌دهد که این بیماری، اکثر به دست مسائل دارای علامت، منتقل می‌گردد.

دوره نهفتگی یا کمون برای کووید-19 – که لحظه در معرض ویروس قرار گرفتن و آغاز علائم هست – به‌طور متوسط بین 5 تا 6 روز هست، ولی می‌تواند تا 14 روز نیز باشد. در این دوره، که به آن دوره گذشته از علامت داشتن نیز می‌گویند، بعضی از اشخاص آلوده می‌توانند ناقل بوده و ویروس را به دیگران منتقل کنند.

این مقاله با داده‌هایی به اثبات رسیده هست که تست بعضی اشخاص پس از 1 تا 3 روز در معرض کووید-19 بودن، می‌تواند گذشته از بروز علائم، خوب باشد.

سپس، این قابلیت وجود دارد که اشخاص آلوده به کووید-19 بتوانند ویروس را گذشته از بروز علائم منتقل کنند. این پر اهمیت هست که بدانید ولو در انتقال ویروس از فردی که علامتی ندارد هم، احتیاج هست که ویروس از راه قطرات عفونی یا از راه لمس مساحت آلوده به ویروس، منتقل گردد.

استفاده از ماسک (حاوی نوع ها ماسک راحت یا ماسک جراحی) یکی از اقدامات پیشگیرانه‌ای هست که می‌تواند سرایت بعضی بیماری‌های ویروسی تنفسی از عبارت کووید-19 را محدود نماید. با این وجود، استفاده از ماسک به تنهایی برای آماده مساحت مناسبی از محافظت، کافی نیست و بقیه اقدامات هم می بایست اتخاذ گردد.

جدای از اینکه ماسک زده گردد یا خیر، رعایت حداکثری بهداشت دست برای پیشگیری از انتقال کووید-19 از آدم به آدم خیلی پر اهمیت هست.

مطالعات مربوط به آنفلوآنزا، بیماری‌های مثل آنفلوآنزا و کرونا‌ویروس‌های انسانی شواهدی را نشان می‌دهد که استفاده از ماسک پزشکی می‌تواند از انتشار قطرات عفونی از یک شخص آلوده به فرد بعدی و آلودگی احتمالی ناحیه به دست این قطرات پیشگیری کند.

شواهد محدودی وجود دارد مبنی بر اینکه استفاده از ماسک پزشکی به دست اشخاص سالم در خانه یا در ارتباط بیمار با بیمار یا در بین کسب و کار کنندگان در مجامع تیمی امکان دارد به منزله ی اقدامی پیشگیرانه سودمند باشد.

ولی در اکنون حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه استفاده از ماسک ( اعم از نوع پزشکی یا نوع ها بعدی) به دست اشخاص سالم در مساحت جامعه می‌تواند از ابتلای شخص به ویروس‌های تنفسی از عبارت کووید-19 پیشگیری کند، در دست نیست.

آیا استفاده از ماسک ضرر نیز دارد؟

استفاده از ماسک‌های پزشکی شبیه ماسک جراحی در مساحت جامعه امکان دارد با نادیده گرفتن بقیه اقدامات اصلی شبیه رعایت بهداشت دست و رعایت فاصله اجتماعی، موجب خلق حس امنیت کاذب شده و در حاصل امکان دارد منتهی به لمس شکل و چشم در زیر ماسک‌ها گردد، بها‌های غیرضروری را تحمیل نماید، و به خصوص در نکاتی که با کمبود مواجه هستیم، از دست یابی ماسک به کسانی که به آن احتیاج اصلی دارند شبیه کادر درمانی پیشگیری نماید.

 

این مطلب به روزرسانی شده هست. برای مطالعه اکثر اینجا کلیک نمایید.


 

منبع:
منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *