استفاده از پلاسما برای درمان بیماری کرونا
لحظه مطالعه: 2 دقیقه
1399-01-24
استفاده از پلاسما برای درمان بیماری کرونا یا اصطلاحاً پلاسما درمانی روشی جدید برای درمان بیماری کووید 19 میباشد.
در 24 مارس 2020 اداره FDA آمریکا گزارش کرد که اجازه وارد کردن پلاسمای اشخاص جدید بهبود یافته از بیماری کووید19 برای بیمارانی که این بیماری زندگی آن ها را تهدید میکند خواهد داد. در این شمایل از درمان قسمتی از خون فردی که جدید از این بیماری بهبود یافته را به شخص آلوده به این ویروس وارد کردن میکنند.
سامانه ایمنی بدن نیروی دفاعی بدن هست، وقتی که ویروس به بدن حمله میکند، ارتشی از سلولهای دفاعی حاوی گلبولهای سفید برای مقابله با ویروس فرستاده میشوند. این گلبولها برای مقابله با ویروس از خودشان آنتیبادی ترشح میکنند، این آنتیبادیها برای دائم در بخشی از خون که ما آن را پلاسما مینامیم برقرار میهمچون.
در صورتی که فردی پس از ابتلا به بیماری کوید 19 بهبودی یابد به احتمال بیشتر مقادیر بسیاری از این آنتیبادیها در پلاسمای خونش وجود دارد. ایده اساسی این هست که قسمتی از پلاسما شخص بهبود یافته را گرفته و آنرا به بیماران با بیماری شدید وارد کردن کنیم، امیدواریم که این آنتیبادیها سامانه ایمنی بدن بیمار را تحریک کنند تا ویروس را پیدا نموده و آغاز به از بین بردن آن کنند.
برای نخستین بار جواب به سوال های پزشکی شما به شکل لایو و مجانی در اینستاگرام

این نخستین بار نیست که از این چاره برای درمان بیماران استفاده میگردد، در گذشته هم برای درمان بیماریهایی مثل سارس، مرس و تمام گیری آنفلوانزا H1N1 از این چاره استفاده شده هست. در حقیقت، استفاده از این چاره به پاندمی آنفولانزای 1918 باز می شود.
در گزارشی که به دست پژوهشگران چینی در نشریه بیمارهای عفونی لانست در فوریه 2020 منتشر شد نشان داده شد که این چاره درمانی میتواند برای درمان بیماری سارس و کووید19 موثر باشد.
در آمریکا، فرماندار نیویورک گزارش کرد استفاده از این چاره به دست پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به کووید 19 از اواخر مارس 2020 شروع خواهد شد.
منبع: