آب انار چربی های اضافه را آب می کند

آب انار چربی های اضافه را آب می کند

انار جزو میوه هایی است که کمتر کسی را پیدا می کنید که این میوه را دوست نداشته باشد، انار میوه ای با خاصیت های فراوان و طعمی فوق العاده که هر شخص را وسوسه می کند، در این بخش از سایت نمناک شما را با خواص انار آشنا میکنیم .

مشاهده مطلب
آیا کودکان باید واکسن کرونا بزنند؟

آیا کودکان باید واکسن کرونا بزنند؟

فهرست مطالب

آیا کودکان می بایست واکسن کرونا بزنند؟

با دقت به بیان کسب و کار‌های واکسن‌سازی مبنی بر کرد این واکسن، یکی از پر اهمیت‌ترین سؤالات در بین اشخاص این هست که آیا کودکان می بایست واکسن کرونا بزنند؟ برای جواب به این سؤال با ما همقدم بمانید.

 

از کجا بفهمیم واکسن کووید ۱۹ ایمن و موثر هست؟

ایمنی و اثربخشی واکسن از مسیر آزمایش‌های بالینی تعیین می‌گردد. آزمایش‌های بالینی مطالعاتی‌اند برای آنالیز ایمنی و کارآیی واکسن‌ها، با شمار داوطلبان بیشتر که پیوسته اکثر می‌شوند؛ و به‌طور معمول در سه بخش تکمیل می‌شوند.

آزمایش‌های بالینی فاز یک، ایمنی و دوز واکسن را در شمار کمی از اشخاص، به‌طور معمول دوازده تا تعدادی ده داوطلب سالم آنالیز می‌کند. اینکه آیا یک واکسن جواب‌های ایمنی را تحریک می‌کند، اکثراً در مطالعه‌ای در فاز یک آنالیز می‌گردد، ولی این عنوان در مطالعات فاز 2، که به‌طور معمول صدها شخص را در بر دارنده می‌گردد، از عبارت بعضی از دسته‌های ممتاز سان کودکان، کسانی‌ با بیماری‌های قبلی سان بیماری قلبی و بزرگسالان، نیکوتر آنالیز می‌گردد. ایمنی واکسن هم در مطالعات فاز 2 آنالیز می‌گردد، در این نکات شاید عوارض جانبی شناخت‌نشده در آزمایش‌های فاز 1 شناخت گردد، چون که دسته برتر‌تر و گوناگون‌تری از اشخاص واکسن دریافت می‌کنند. با این اکنون، تنها در آزمایش‌های بالینی وسیع‌تر در فاز 3 می‌توان نشان داد که آیا واکسن واقعاً از بیماری محافظت می‌کند یا خیر و ایمنی هم به طور همه‌تر آنالیز می‌گردد.

آزمایش‌های بالینی فاز 3 اکثراً در بر دارنده هزاران داوطلب هست و برای واکسن‌های کووید ۱۹، داوطلبان در بر دارنده ده‌ها هزار نفراند (30000 تا 45000 شخص در بعضی از آزمایش‌های فاز سه که در اکنون تکمیل‌اند). در آزمایش‌های فاز 3، کسب و کار‌کنندگان به شکل تصادفی واکسن ویروسی یا واکسن دارونما (گاهی اوقات واکسن علیه بیماری شخصی دیگر یا ماده‌ای بی‌خطر سان سرم نمکی) دریافت می‌کنند. تصادفی‌سازی یاری می‌کند تا بدون هیچ‌گونه سوگیری و تبعیضی تعیین کنیم که چه‌کسی واکسن را دریافت کند و چه‌کسی دارونما را. برای پیشگیریِ اکثر از تعصب و تبعیض در تفسیر داده‌های مطالعه، کسب و کار‌کنندگان و اکثر محققان نمی‌دانند چه‌کسی واکسن یا دارونما را دریافت نموده هست. بعد از آن کسب و کار‌کنندگان را زیر نظر می‌‌گیرند تا ببینند در هر دسته چه شمار به بیماری مبتلا می‌شوند. در صورتی که واکسن کارآمد باشد، شمار مبتلایان به بیماری در کسانی‌که واکسن ویروسی دریافت‌نموده‌اند در مقایسه با افرادی‌که دارونما دریافت نموده‌اند، خیلی کمتر هست. وقت می‌برد تا نکات بیماری محاسبه شده و بتوانیم اعتماد دستاورد کنیم که فرق صحیح بین این دو دسته وجود دارد؛ و به همین علت هست که آزمایش‌های فاز 3 اکثراً طول می‌کشد. آنالیز ایمنیِ واکسن هم نیت اساسی آزمایش‌های فاز 3 هست، نیز ایمنی کوتاه‌مدت (به منزله ی نمونه تب، حساسیت به لمس، درد عضلانی) و نیز ایمنی بلند‌مدت (برای مثال بیماری خودایمنی یا بیماری حرفه ای به پیوست عفونت).

پس از تائید واکسن و استفادهٔ گسترده‌تر، باقی مطلبٔ بازرسی بر ایمنی و اثربخشی آن خیلی پر اهمیت هست. بعضی از عوارض جانبیِ خیلی نادر تنها در نکاتی قابل تشخیص هست که شمار بسیاری از اشخاص واکسینه شده باشند. نکات مربوط به ایمنی که در آخرین بخش کشف می‌شوند، می‌توانند تأییدیهٔ واکسنِ مجاز را لغو کنند، اگرچه این خیلی نادر هست.

 

واکسن کرونا چه‌هنگامی در دسترس خواهد بود؟

واکسن‌های کووید ۱۹ در صورتی‌ در دسترس خواهند بود که در آزمایش‌های بالینی و گستردهٔ فاز 3، ایمن و مؤثر شناخت شوند، به دست مقامات نظارتی (سازمان غذا و دارو در ایالات متحده) تائید شوند، به طراحی رسیده و به محل‌هایی که اشخاص می‌توانند واکسینه شوند، انتشار ‌شوند. در این شکل می‌توان از واکسن‌ها استفاده کرد.

برای نشان دادن کارآیی واکسن، می بایست بین شمار مبتلایان به بیماری در کسانی‌که واکسن ویروسی دریافت‌ نموده‌ و افرادی‌که دارونما دریافت نموده‌اند (در فاز ۳)، فرق کافی وجود داشته باشد. این بستگی به احتمال ابتلا به بیماری در محل‌هایی دارد که مطالعات تکمیل می‌شوند، ولی شاید از چندین ماه تا چندین سال طول بکشد. زمانی‌که داده ها کافی برای اعتماد از کارآیی واکسن در دسترس بوده و هیچ‌گونه شواهدی از وقوع عوارض جانبی جدی شناخت نشده باشد، پروسه ‌ای دقیق و شفاف برای تأیید واکسن می بایست تکمیل گردد.

 

چطور هست که روند تائید واکسن فوری پیش می‌رود؟

به‌طور سنتی، کرد واکسن، تائید ایمنی و کارآیی آن و طراحی واکسن در مقادیر کافی برای استفادهٔ عمومی، سال‌ها طول می‌کشید. این مدت وقت برای واکسن‌های کوویدِ در اکنون فراگیری خیلی کوتاه هست. چاره‌های مختلفی این مورد را قابلیت‌پذیر کردند. ابتدا، بعضی از آزمایش‌های بالینی، فازهای 1 و 2 را برای آنالیز ایمنی و جواب‌های ایمنی ترکیب نموده‌اند. دوم، به‌علت شمار بیشتر نکات تازه در زیادی از محل‌ها، اندازه‌گیری مقدار خطر بیماری و فرق آن بین افرادی‌که واکسن ویروسی دریافت نموده‌اند و افرادی‌که واکسن دارونما دریافت نموده‌اند، در مقایسه با شرایطی که بیماری مجموع‌گیر وجود ندارد، فوری‌تر تکمیل می‌گیرد. سوم، دولت ایالات متحده و بقیه جوامع پیش از در دسترس بودن یافته‌های آزمایش‌های فاز 3، بودجه‌گذاری بسیاری در خلق ظرفیت طراحی برای طراحی شمار بسیاری از دوزهای واکسن تکمیل داده‌اند. به‌طور معمول، تولیدکنندگان واکسن صبر می‌کنند تا بخشٔ آزمایش 3 به نهایت برسد و پیش از تکمیل چنین بودجه‌گذاری گسترده‌ای در ظرفیت طراحی، ایمنی و اثربخشی آن را دیدن کنند. هیچ‌یک از این عواملی که به تسریع طراحی واکسن کووید ۱۹ یاری می‌کنند، به معنای به خطر افتادن ایمنی، خوبی علمی یا اخلاقی یا میانبر زدن نیست.

 

پس از تائید واکسن، چقدر طول می کشد تا اشخاص واکسینه شوند؟

در اکنون حاضر معین نیست که چه هنگامی واکسن برای عموم در دسترس هست، ولی حدس زده می‌گردد حداقل شش ماه تا یک سال پس از تائید باشد. این وقت به‌ سرعت طراحی و انتشار دوزهای واکسن بستگی دارد. برای اثرگذاری واکسن پر اهمیت هست که اشخاص به آن اطمینان نموده و مایل به واکسیناسیون باشند. خلق اطمینان به واکسن کووید ۱۹، به‌ویژه در جوامعی که کم‌اعتمادی بلند‌مدت به دولت و آزمایش‌های علمی دارند، خیلی پر اهمیت هست.

 

آیا کودکان می بایست واکسن کرونا بزنند؟

کودکان در اوایل واکسیناسیون برتری برای واکسن نخواهند بود، ولی با بهبودِ در دسترس بودن واکسن، واجد شرایط خواهند بود. در اکنون حاضر آزمایش‌های بالینیِ اکثرٔ واکسن بر روی درج‌نام بزرگسالان متوجه هست و با گستردگی آنان، گنجاندن کودکان در آزمایش‌های بالینی واکسن، داده‌هایی را درباره ایمنی و کارآیی واکسن طراحی می‌کند که می‌تواند درباره کودکان انجام گردد. با وجود اینکه ابتلا به نوع شدید بیماری و مرگ‌ومیر در حاصل کووید ۱۹ در کودکان کمتر هست، دلایل مختلفی وجود دارد تا مطمئن شویم که در آخر واکسنی بی‌خطر برای کودکان هم وجود دارد. اگرچه نادر هست، بعضی از کودکان شاید به بیماری شدید مبتلا شوند و یا بر حاصل کووید ۱۹ جان خویش را از دست دهند. کودکان ایضاً شاید به سندرم التهابی شدید مبتلا شوند که به آن سندرم التهاب تعدادی سیستمی در کودکان می‌گویند. کودکان شاید ناقلان پر اهمیت کرونا باشند و واکسیناسیون آنان با واکسنی که انتقال را کم شدن می‌دهد می‌تواند در کنترل مجموع‌گیری پر اهمیت باشد. سرانجام، داشتن واکسنی ایمن برای کودکان موجب خلق اعتماد در عرصهٔ گشایش مدارس و مراکز یادگیری برای فرایندهای آموزشی حضوری می‌گردد.

 

منبع:

 

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *