آیا پودر‌های پروتئین بی‌خطر هستند؟

آیا پودر‌های پروتئین بی‌خطر هستند؟

فهرست مطالب

آیا پودر‌های پروتئین بی‌خطر می باشند؟

وقت مطالعه: 2 دقیقه

1399-08-06

گفتگو پیرامون پودر‌های پروتئین که به کم شدن وزن و عضله‌سازی هم یاری می‌کند، فراوان هست و ازاین‌رو به‌آسانی می‌توان دریافت که چرا ملت برای تهیهٔ اسموتی و شیک‌های صبحانه به استفاده از پودر‌ها روی می‌آورند. اگرچه این پودر‌ها روشی مطلوب برای تقویت و غنی‌سازی تغذیه می باشند، ولی با اهمیت هست که پیش از استفاده از آنان، اشکالات احتمالی را در نظر بگیریم.

سال‌ها هست که متخصصان و کارشناسان رژیم‌درمانی و تغذیه در زمینه ایمنی پودر‌های پروتئین گفتگو و وارسی نموده‌اند. بیان مؤسسه‌ای غیرانتفاعی به نام Clean Label Project در سال 2018 نشان داد که فلزات سنگین سان آرسنیک و سرب در خیلی از پودر‌های پروتئینی وجود دارد. آلودگیِ پودر‌های گیاهی زیادتر از پودر‌های پروتئین بر پایهٔ تخم‌مرغ بود و در اصل پودر‌های آلی، آلودگی بالاتری در مقایسه با پودر‌های معمولی داشتند. آزمایش‌های پایان‌شده به دست Consumer Reports در سال 2010 هم نتایج مشابهی را نشان داد.

اجتناب همه از فلزات سنگین حدوداً غیرممکن هست چرا که این فلزات در هوا، خاک و آب وجود دارند. ولی دلایل غیر از اینی برای احتیاط در مصرف پودر‌های پروتئینی وجود دارد.

 

در اینجا توصیه‌هایی آمده هست:

  • حقایق مربوط به مکمل‌ها را بدانید.

خیلی از پودر‌های پروتئین به موضوع مکمل در نظر گرفته می‌شوند، که به چاره غذا‌ها و دارو‌ها تنظیم نمی‌شوند و مورد نیاز نیست پیش از ارائه به خرید و فروش ایمن بودن آنان اثبات گردد. ضمناً مکمل‌ها نیازی به اثبات کردن ادعاهایشان ندارند و این به عهدهٔ مصرف‌کنندگان هست که در زمینه عوارض جانبی آنان وارسی و پژوهش نمایند. از طرفی، رسیدگی به شکایات نیز به عهدهٔ سازمان‌های دریافت‌کنندهٔ آن شکایت هست.

  • برچسب روی مکمل را برای آگاهی از مواد تشکیل‌دهندهٔ آن مطالعه نمایید.

با مطالعهٔ برچسب مکمل نه فقط از منابع پروتئین مورد استفاده در مکمل آگاه می‌شوید، بلکه اطلاعاتی در زمینه بقیه مواد تشکیل‌دهندهٔ آن توسط می‌آورید و می‌توانید مطمئن شوید که به هیچ یک از آنان حساسیت ندارید. بعضی از این برچسب‌ها در بر دارنده شیرین‌کننده‌های غیرمغذی سان استویا و فیبر افزوده‌شده سان اینولین می باشند که می‌توانند در بعضی اشخاص موجب نفخ و یا گاز شوند.

  • مقدار پروتئین خویش را کنترل کنید.

عبارت “دوز و میزان خلق سم می‌کند” در زمینه هر آنچه شما مصرف می‌نمایید، انجام می‌گردد و صادق هست. استفاده از پودر پروتئین برای درست کردن شیک شاید نیکو باشد، ولی مصرف آن تعدادی بار در روز شاید مطلوب نباشد. در زمینه پودر‌های F-Factor بعضی اشخاص ظاهراً آن را در طول روز در قهوه، اسموتی، کلوچه، وافل و ضمناً سس سالاد هم مصرف نموده‌اند. شاید برای بعضی اشخاص مقادیر کم قابل تحمل باشد، ولی وعده‌های بیشتر قابل تحمل نیست.

  • مراقب واکنش بدن و بروز حساسیت بمانید.

پودر‌های پروتئینی (سان هر شی غیر از اینی که مصرف می‌نمایید) می‌تواند در بعضی اشخاص منتهی به واکنش گردد، ضمناً در مواقعی که کالایی با برچسب “سراسر ارگانیک” یا “ارگانیک” فروخته برسد.

  • سعی نمایید پروتئین مورد احتیاج را از مواد غذایی دریافت کنید.

اکثراً اشخاص مقدار پروتئین بسیاری دریافت می‌کنند. درست هست که با تکثیر سن پروتئین برای پیشگیری از کم شدن تودهٔ عضلانی با اهمیت هست، ولی نباید منبع اساسی پروتئین، استفاده از پودر باشد. منبع اساسی دریافت پروتئین را غذا‌هایی سان گوشت بدون چربی، لبنیات، آجیل و دانه‌ها، سویا، تخم مرغ، غلات سبوس‌دار و سبزیجات، قرار دهید و از این راه، بقیه مواد‌مغذی با اهمیت و سودمند برای سلامتیِ در دسترس در آن مواد را هم دریافت خواهید کرد.

 


منبع:

 

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *