آیا بعد از برداشتن کلیه، باز نیز قابلیت رشد تومور است؟
لحظه مطالعه: 2 دقیقه
1398-11-27
سرطان مثانه یکی از موضوعاتی که امروزه فکر اشخاص بسیاری را درگیر نموده و سوال های بسیاری را خلق کرده هست. آیا بعد از برداشتن کلیه، باز نیز قابلیت رشد تومور است؟ آیا اصلاً سرطان کلیه، به عنوان مثال توده کلیه به مثانه رابطه خواهد داشت؟ در برنامه اینستاکلینیک محب که در صفحه اینستاگرام محب بصورت زنده برگزار میگردد باحضور آقای دکتر حسین صفاری, حرفه ای کلیه و مجاری ادرار, این سوال مطرح شد و در این فیلم میتوانید جواب این سوال را ببینید.
آیا بعد از برداشتن کلیه، باز نیز قابلیت رشد تومور است؟
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
سرطان مثانه
سرطان مثانه از متداولترین نوع ها سرطانها میباشد. این سرطان در مردان زیادتر از زنان رخ میدهد و اگرچه در هر سنی شاید شخص را مبتلا کند اما عموماًً در بزرگسالی گریبان او را میگیرد.
سرطان مثانه (ارگانی توخالی و عضلانی، اصل در قسمت تحتانی شکم که ادرار را ذخیره میکند) اغلبً در سلولهای پوشانندهی مساحت داخلی مثانه شروع میگردد. اگرچه این نوع سرطان زیادتر در مثانه رخ میدهد اما سرطانهایی از همین نوع شاید در دیگر قسمتهای دستگاه تخلیه ادرار نیز اتقاق بیفتد.
از هر 10 مورد سرطان مثانهی تشخیصدادهشده، حدود 7 مورد آنان از یک قسمتی ابتدایی شروع میشوند (هنگامی که سرطان امکان درمان بالایی دارد). اگر چه ضمناً سرطان مثانه در مراحل ابتدایی نیز شاید دوباره شخص را مبتلا کند. به این علت، افرادی که سرطان مثانه دارند، عموماًً تا سالها بعد از درمان محتاج مراجعات مجدد به پزشک می باشند تا بازگشت سرطان یا پیشروی آن به قسمتای بالاتر در آن ها وارسی گردد.
اثرها و علایم احتمالی سرطان مثانه عبارتند از:
آیا بعد از برداشتن کلیه، باز نیز قابلیت رشد تومور است؟
مخاطبی این سوال را مطرح کردند که آیا بعد از برداشتن کلیه، باز نیز قابلیت رشد تومور است؟ آیا اصلاً سرطان کلیه، به عنوان مثال توده کلیه به مثانه رابطه خواهد داشت؟
جواب آقای دکتر حسین صفاری حرفه ای کلیه و مجاری ادرار به این سوال را ببینید:
” اصلاً هویت تومور کلیه میتواند با تومور مثانه یکی باشد. به این معنا که همان بافت مخاطی مثانه که ما به اصطلاح میگوییم، یوروتیلیوم، در همه دستگاه های ادراری است. شاید به عنوان مثال بیمار ما نخست با، حالا احتمالاً این گفتگو یک کم خاص بتوان، ترانزیشنال سلکارسینومای کلیه داشته باشد، که میتواند ریزش کند این سلول های بدخیم در درون مثانه و ما به عنوان مثال آمدیم کلیه را برداشتیم، حالب را برداشتیم، بافت دام مثانه، به این معنا که آن بخش مرحله ای سقف مثانه را نیز برداشتیم. حالا مریض ما بعد میآد جست و جو میکند، میبینیم از همان ضایعه باز در مثانه نیز دارد. مثل این مخاط همان مخاطی میتواند باشد که در کلیه نیز است، این عود را داریم. اما آن توده کلیه اساسی، به اصطلاح میگویند رنال سلکارسینوما که از بافت پارانشیمی کلیه رشد میکند، آنان عموماً توی مثانه دیده نمیشوند مگر اینکه متاستاز باشد.
در جست و جو ها یک اورولوژیست همه نظام ادراری را مورد جست و جو قرار خواهد داد. “