آزمایش آنتی بادی کرونا
زیاد محتمل هست که به ویروس کرونای تازه (مولد بیماری کووید 19) مبتلا شده لیکن علائمی نداشته شوید، چون کلٔ اشخاصِ آلوده به ویروس، علائم نشان نمیدهند. لیکن با استفاده از آزمایش آنتی بادی کرونا معطوف خواهید شد که آیا در گذشته به این ویروس مبتلا شدهاید یا خیر؟
این راهکار را آزمایش آنتیبادی مینامند. کارشناسان امیدوارند که این آزمایش بتواند مقدار گستردگی این بیماری را برای کلٔ مقامات بهداشتی روشن کند.
تست آنتی بادی چیست؟
این آزمایش (که به آزمایش سرولوژی هم مشهور هست) به ادامه ی مواد خاصی در خون شماست که به آن آنتیبادی میگویند. بدن شما در وقت مبارزه با عفونتی شبیه کووید 19 این مواد را خلق میکند.
زمانی واکسنی شبیه واکسن آنفولانزا هم به شما وارد کردن میگردد همین اتفاق میافتد و در آخر مصونیت در مقایسه با ویروس خلق میگردد.
آزمایش آنتیبادی وجود خویشِ ویروس را وارسی نمیکند، بلکه به ادامه ی این هست که آیا نظام ایمنی بدن شما به عفونت جواب داده هست یا خیر؟
این راهکار چطور فعالیت میکند؟
مقداری خون از شما گرفته شده و وجود دو ماده شیمیایی زیر در خون شما وارسی میگردد:
- آنتیبادیهای IgM ، که در اوایل عفونت خلق میشوند.
- آنتی بادیهای IgG ، که دیرتر و پس از بهبودی در بدن ظاهر میشوند.
حدود 4 هفته طول میکشد تا در بدن آدم آنتیبادیهای IgM خلق شوند. لیکن دانشمندان مطمئن نیستند که این مدت وقت برای ویروس مولد کووید 19 چقدر هست. برای فهمیدن این مطلب آزمایشهای زیادتری مورد نیاز هست.
به دلیل داشته شوید که آزمایشهای آنتیبادی فعلی نمیتوانند به شما بگویند که آیا در مقایسه با بیماری کووید 19 ایمن هستید یا خیر؟ این بدان علت هست که ما نمیدانیم این پادتنها برای چه مدت میتوانند از شما در مقابل این ویروس محافظت کنند. پس این آزمایشها نباید برای تشخیص ویروس استفاده شوند.
در این مورد اکثر بخوانید:
این آزمایش چطور به ما هم یاری میکند؟
آزمایشهای آنتیبادی میتوانند مقدار شایع بودن کووید ۱۹ را نشان دهند. زمانی دانشمندان بدانند که چه افرادی به ویروس مبتلا شدهاند، میتوانند بفهمند که شدت این ویروس در عموم انسان ها چطور هست. آنان میتوانند پژوهش کنند که در شکل آلوده شدن مجدد شخص به این ویروس چه اتفاقی میافتد.
این امیدواری وجود دارد که کسانی که تست آنتیبادی آنان موافق بوده بتوانند زودتر به مکان فعالیت خویش برگشته و زندگی قبلی خویش را بلافاصلهتر شروع کنند.
این آزمایشها امکان دارد به درمان آزمایشی جدیدی به نام پلاسمادرمانی ختم گردد. محققان در اکنون مطالعه می باشند که بتوانند از پلاسمای بیماران بهبودیافته، آنتیبادی استخراج نموده و برای درمان بیماران مبتلا به کووید 19 از آن استفاده کنند، لیکن تحقیقات زیادتری احتیاج هست.
چه کسی می بایست آزمایش دهد؟
در صورتی که به بیماری کووید 19 مبتلا شدید و در اکنون حاضر تماماً بهبود پیدا کردید، شایدً میتوانید تست آنتیبادی بدهید. ضمناً میتوانید برای اهدای پلاسمای خویش داوطلب شوید.
چه وقتی میتوانید آزمایش دهید؟
شما نمیتوانید این آزمایشها را در خانه پایان دهید. این آزمایشها تا حالا به طور گسترده حاضر نیست، لیکن میتوانید از پزشک یا بیمارستان خویش بپرسید که آیا راهی وجود دارد که بتوانید آنتیبادیهای خویش را وارسی نمایید یا خیر؟
انستیتوی ملی بهداشت آمریکا تصمیم دارد از 10،000 آدم سالمی که تست کووید 19 آنان موافق نشده هست، آزمایش خون بگیرد. این سازمان تصمیم دارد وارسی کند که چه شمار از اشخاص امکان دارد بدون آنکه بدانند به ویروس آلوده شده باشند.
آیا این آزمایش دقیق هست؟
در صورتی که ثمرٔ آزمایش آنتیبادی شما موافق باشد بدان معنی هست که کووید 19 داشتهاید. لیکن در صورتی که برای مدت کوتاهی به این ویروس آلوده بودید، امکان دارد ثمرٔ نا مناسب بگیرید.
در معادل، امکان دارد به ویروس آلوده شده شوید لیکن بدن شما آنتیبادی ساخت نکرده باشد.
ضمناً امکان دارد یک ثمرٔ “موافق کاذب” دریافت نمایید، این بدان معنی هست که شما آنتی بادی دارید لیکن نوع کسی دیگر از کروناویروس را گرفتهاید.
نتایج آزمایش شما به چه معنی هست؟
در صورتی که نتایج آزمایش شما موافق هست:
ثمرٔ آزمایش موافق نشاندهندهٔ این هست که شایدً شما آنتیبادیهای ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ را دارید.
هرچند موافق شدن ثمرٔ آزمایش میتواند به این مفهوم نیز باشد که این آنتی بادیها به دلیل آلودگی به بقیه کروناویروسها ساخت شده باشند. شبیه ویروسهایی که منتهی به سرماخوردگی معمولی میشوند.
داشتن آنتی بادیهای ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ امکان دارد در مقابل ابتلای مجدد به این بیماری شما را ایمن کند. در شکل خلق مصونیت تا حالا نمیدانیم که این آنتیبادیها امکان دارد چقدر محافظت خلق نموده و یا اینکه این ایمنی و محافظت تا چه مدت برقرار میماند.
در ارتباط با نتایج و نوع آزمایشات و تفسیر آنان با پزشکتان راهنمایی نمایید. پزشک شما امکان دارد برای اعتماد از دقیق بودن آزمایش اولتان، نوع دوم آزمایش آنتی بادی را پیشنهاد کند.
با دقت به اینکه احتمال ابتلای مجدد به این ویروس هست، شما می بایست برای محافظت از خویش و دیگران همچنان مورد ها بهداشتی را به نیکی رعایت نمایید.
در حالی که علائم کووید ۱۹ را دارید، امکان دارد به آزمایشات کسی دیگر احتیاج داشته شوید. تصمیمگیری در ارتباط با نوع آزمایشات بر عهدهٔ پزشک شما هست.
ولو در صورتی که هیچ کدام از علائم کووید ۱۹ را نداشتهاید هم امکان دارد آزمایش آنتی بادی شما موافق باشد. این در صورتی اتفاق میافتد که به این بیماری مبتلا شدهاید لیکن هیچ علائمی نشان ندادهاید.
در صورتی که نتایج آزمایش شما نا مناسب هست:
احتمالاً تا به اکنون به کووید ۱۹ مبتلا نشدهاید. در ارتباط با تفسیر آزمایشات خویش با پزشکتان راهنمایی نمایید.
لیکن تا حالا این قابلیت وجود دارد که در اکنون حاضر به کووید ۱۹ مبتلا شوید. ثمرٔ آزمایش امکان دارد نا مناسب باشد چرا که بعد از آلوده شدن به ویروس ۱ تا ۳ هفته طول میکشد تا بدن آنتی بادی ساخت کند. در صورتی که این روز هاً در معرض ویروس قرار گرفتهاید این احتمال وجود دارد که بیمار شوید. این بدین معنی هست که توانایی انتقال ویروس را به دیگران دارید.
امکان دارد ساخت آنتی بادی در بعضی اشخاص ولو اکثر طول بکشد. و برخی از اشخاصِ مبتلا احتمالاً هیچ وقت آنتی بادی ساخت نکنند.
در شکل داشتن علائم و یا بروز علائم کووید ۱۹ بعد از آزمایش آنتی بادی، امکان دارد به نوع کسی دیگر از آزمایشات تشخیصی احتیاج داشته شوید. در این باره با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
فارغ از اینکه ثمرٔ آزمایش شما موافق شده باشد یا نا مناسب، این نتایج در ارتباط با اینکه آیا شما توانایی انتقال و توسعه این ویروس را دارید یا خیر، هیچ شی ای را تأیید نمیکنند. پس برای حفاظت از خویش و دیگران مورد نیاز هست که اقدامات بهداشتی را رعایت نمایید.
سخن پایان
به جز در نکاتی که بقیه آزمایشات تشخیصی (شبیه آزمایش pcr, …) به تأخیر افتاده، در بقیه مورد ها نباید از آزمایش آنتی بادی برای تشخیص عفونت فعلی به کووید ۱۹ استفاده گردد.
از آنجایی که بعد از آلودگی و ابتلا، حدود یک تا سه هفته طول میکشد تا بدن آنتی بادی ساخت کند، امکان دارد از راه آزمایش آنتی بادی نتوان تشخیص داد که آیا شما در اکنون حاضر به کووید ۱۹ مبتلا هستید یا خیر.
برای آگاهی از اینکه آیا در اکنون حاضر مبتلا به کووید ۱۹ هستید یا خیر می بایست بقیه آزمایشات مربوط به کووید ۱۹ را پایان دهید. در این ارتباط با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
مساله: عبارت weakly positive در پاسخ آزمایش اکثراً به این معناست که شمار کمی از ویروس در مثالٔ آزمایشگاهی دیدن شده هست.
کارکنان مختلفی از حرف بخش و فاز بیماری در وقت گرفتن مثال یا ولو اینکه مثالٔ گرفتهشده چقدر نیکو بوده هست، میتوانند بر روی شمار ویروسها در مثالٔ آزمایشگاهی تأثیر بگذارند.
– این مطلب در تاریخ هشتم تیر ۱۳۹۹ به دست سهیلا مددی بهروزرسانی شده هست.
منبع: