توصیههای غذایی برای سرطان سینه
یکی از بیماریهای شایع در بین بانوان سرطان سینه می باشد. در این مطلب توصیههای غذایی برای این بیماری را مرور خواهیم کرد. با ما کنار بمانید:
دورنما
موردی که میخورید روی وزن شما تأثیر میگذارد و چاقی احتمال ابتلای شما به سرطان پستان را تکثیر میدهد. در صورتی که قبلاً این بیماری را داشتهاید، افزودهوزن میتواند موجب بازگشت و عود بیماری گردد. در صورتی که رژیم غذایی سالمی را گزینش نمایید (رژیم غنی از سبزیجات، غلات کل، مرغ و ماهی) امکان دارد احتمال زندگی درازتر پس از سرطان پستان را تکثیر دهید. محققان دقیقاً نمیدانند که چرا این درست می باشد، لکن در مزایاِ طولانی مدتِ آن شکی نیست.
آیا سویا ایمن می باشد؟
غذاهای بر پایهٔ سویا شبیه توفو، شیر سویا و ادامامه (سویای نارس پختهشده در داخل غلاف) دارای مواد شیمیایی به نام “فیتواستروژن” می باشند که مشابه استروژن می باشند. این مسئله وقتی موجب ابداع ترس و نگرانی شد و برای زنان مبتلا به سرطان سینه که از استروژن به منزله ی سوخت برای رشد استفاده میکردند، چالش ابداع کرد. لکن آخرین مطالعات نشان میدهند که سویا خطر ابتلا به سرطان را تکثیر نمیدهد، ضمناً امکان دارد احتمال بازگشت بیماری را کم شدن دهد. با این اکنون، در مقایسه با مکملهای غذایی محتاط بمانید. دانشمندان حولٔ تأثیرات آنان مطالعات بسیاری تمام ندادهاند.
آیا می بایست از قند و شکر پرهیز کرد؟
این ایده که شکر و شیرینیها، غذای سرطان می باشند مدتهاست وجود دارد. حقیقت پیچیدهتر می باشد. یک قاشق شکر برای از بین بردن تلخی قهوه به طور تاثیرگذار موجب رشد فوریتر سلولهای سرطانی نمیگردد. لکن تا حالا نیز عاقلانه می باشد که مراقب مقدار قند و شکر در رژیم غذایی خویش بمانید. مصرف میزان بسیاری شکر بهطور مرتب میتواند منتهی به چاقی و بعدی شرایطی گردد که احتمال بروز سرطان را زیادتر میکند.
غذاهای طبیعی و گیاهی زیادتری مصرف نمایید
در صورتی که غذای گیاهی زیادتری بخورید، امکان دارد احتمال ابتلا به سرطان پستان را کم شدن دهید. محققان میگویند که این نقشه بهخصوص میتواند به محفاظت در معادل تهاجمیترین نوع ها تومور هم یاری کند. میوهها و سبزیجات هم قسمت مهمی از رژیم غذایی می باشند که به شما هم یاری میکند وزن خویش را کنترل نمایید، که برای پیشگیری از بازگشت و عود سرطان پستان شاخص می باشد.
از غلات کل بهره ببرید
وقتی که گندم، چاودار، جو دوسر، ذرت، بلغور، برنج و جوِ فرآورینشده را به رژیم غذایی خویش افزوده مینمایید، احتمال ابتلا به سرطان پستان کمتر میگردد. این غذاها موادی به نام فیتوکمیکالها دارند که امکان دارد احتمال بازگشت بیماری را هم کم شدن دهند. ایضاً این مواد غذایی میتوانند به محافظت در معادل بیماریهای قلبی عروقی هم یاری کنند.
آیا مصرف الکل غیر قانونی می باشد؟
رابطه بین مشروبات الکلی و سرطان سینه مبهم می باشد. آبجو، شراب و نوشیدنیهای الکلی، استروژن را در بدن تکثیر میدهند که نگرانیها را درباره تومورهایی که در مقایسه با این هورمون حساساند، تکثیر میدهد. بعضی مطالعات میگویند که احتمال بازگشت بیماری در افرادی که بیشتر از یک یا دو لیوان نوشیدنی در هفته مصرف میکنند، زیادتر می باشد. درحالیکه تحقیقات کسی دیگر میگویند که نوشیدن در مرز معمول امکان دارد برای شما درست باشد.
آیا محصول های ارگانیک خوب تر می باشد؟
این غذاها بدون آفتکش و یا سموم رشد میکنند. یک مطالعهٔ مشهور فرانسوی، ارتباطی بین این محصول های و خطر پایینتر سرطان پیدا نموده می باشد. لکن این عنوان تا حالا حل نشده می باشد. دانشمندان موافقاند که شاخصترین شی خوردن میزان بسیاری میوه و سبزیجات و شستن بادقت آنان برای پاک کردن برقرارماندهٔ مواد شیمیایی می باشد.
واقعیاتی درباره چربی:
بعضی مطالعات میگویند که چربی امکان دارد نقش مهمی در رشد تومورهای پستان داشته باشد، لکن تحقیقات واضح نیستند. مناسب ترین شغل برای شما این می باشد که چربیهای اشباعشده و چربیهای ترانس را که در غذاهایی شبیه گوشت گاو، کره، پنیر، بستنی، غذاهای سرخشده و اجناس پختهشدهٔ تجاری وجود دارند، محدود نمایید. هنگامی مذاکره از پروتئین میگردد، به ادامه نوع ها کمچرب شبیه ماهی و مرغ بمانید.
بر روی فیبرها تمرکز نمایید.
با مصرف میزان افزون غلات کل، میوه، سبزیجات و حبوبات به طور طبیعی میتوانید به این مورد نظر دست یافته و فیبر دریافت نمایید. این برای سلامت کلی شما، بهخصوص پهنا قند خون، قلب و دستگاه گوارشتان درست می باشد. بعضی مطالعات نشان دادهاند که این نوع رژیم غذایی میتواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را کم شدن دهد. به طور مخصوص امکان دارد به محافظت در معادل یک نوع تومور تهاجمی هم یاری کند.
ویتامین D
مطالعات نشان میدهند که بین سطوح پایین این مادهٔ مغذی و خطر بالاتر سرطان پستان رابطه وجود دارد. ایضاً امکان دارد در رشد تومور هم نقش داشته باشد. با مصرف سالمون، صدف، شاهماهی، ماهی خال مخالی و ساردین این ویتامین را به رژیم غذایی خویش افزوده نمایید. ایضاً میتوانید از شیر، ماست و آبپرتقالی که غنیشده با ویتامین دی می باشند هم بهره ببرید.
فلاونوئیدها
این مواد شیمیایی که در بعضی از گیاهان یافت میشوند، با کم شدن احتمال ابتلا به سرطان سینه رابطه دارند. این یافتهها برای دو نوع مخصوص، فلاونولها و فلاونها، بهخصوص برای زنانی که یائسه شدهاند، استوارتر می باشد. میتوانید فلاونولها را در کلم بروکلی، پیاز و چای بیابید. فلاونها هم در جعفری، کرفس و نوشیدنیهایی با بابونه وجود دارند.
کاروتنوئیدها
این نوع کسی دیگر از مواد فیتوکمیکالها می باشد که در مواد گیاهی یافت میگردد و با کم شدن خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط می باشد. میتوانید آن را از روش مصرف سبزیجات و میوههایی به رنگ زرد، نارنجی و سبز تیره بهدست آورید. از هویج، کدوتنبل، اسفناج، کلمپیچ، سیبزمینی شیرین و طالبی در رژیم غذایی خویش زیادتر بهره ببرید.
ترکیبات فنلی
مطالعات نشان میدهند که این نوع مواد شیمیایی امکان دارد احتمال ابتلا به سرطان سینه را کمتر نموده و در بعضی مورد ها رشد تومور را کم شدن دهند. به رژیم غذایی خویش سیر، چای سبز، سویا و بذر کتان افزوده نمایید. میوهها و سبزیجاتی شبیه بروکلی، کلم، گوجهفرنگی، بادنجان، خیار و هندوانه حاوی این ترکیبات فنلی می باشند.
اجتناب از بعضی مکملها
امکان دارد به درمانهای طبیعی که ادعای درمان سرطان پستان و بعدی موارد سلامتی را دارند، تمایلمند بمانید. لکن بعضی از آنان ترکیبات گیاهیای دارند که در صورتی که مبتلا به سرطان پستان هستید می بایست از آنان اجتناب نمایید. این مواد عبارتاند از: شبدر قرمز، کوهوش سیاه، پنجانگشت، دونگ کوئی، گل مغربی و شیرینگویش.
منبع:
توصیههای غذایی برای سرطان سینه