ضرورت واکسن کرونا
دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق دانش ICU بیمارستان مسیح دانشوری، در گفتوگوی زنده با برنامهٔ محب – تحت وب در معرفی “ضرورت رسیدن به واکسن مطلوب برای مقابله با بیماری کرونا” گفتند:
واکسن در عالی ترین شرایط نیز مصونیت 100% نمیدهد. نسبت به تمامٔ بیماریها همینطور می باشد، مانند بیماری آنفولانزا و عوارض نیز دارد.
نسبت به کرونا این عوارض تعدادی مقابل و گیرایی و طول مدتِ آن کمتر میگردد که این نیز جزء مورد های نا مناسب این بیماری شمرده میگردد.
مرز و بوم ما پرمرگومیر در عرصهٔ این بیماری می باشد و این درحالی می باشد که در درمانِ آن هم پیروز عمل نکردهایم. ولی نسبت به کسانی که در این عرصه موضوع میکنند، میخواهیم که واکسنِ آن ساخته گردد.
پر اهمیتترین کسی که نسبت به چگونگی تهیه و مراقبت بر طراحی آن نظر میدهد، صاحب انستیتو پاستور در کشور ما می باشد. نیزحال نظر ایشان این می باشد که می بایست واکسن را بسازیم چون که مکرر کشور ما در خاورمیانه نخست بوده می باشد، ولی تا وقتی که کشور ما در بخشای می باشد که به واکسن دست نیافته، می بایست به ادامه تهیهٔ آن از دیگر مرز و بومها باشد که وظیفهٔ تهیهٔ واکسن به عهدهٔ دولت می باشد تا سرمایهٔ آن را هر طور شده تأمین کند؛ نظیر بشر می بایست بتوانند در شرایط مناسب تری موضوع کنند. همینطور صاحب انستیتو پاستور هم می بایست آن را قبول کند.
در هر شکل اطلاق شده که بعد از واکسیناسیون بین المللی قرار می باشد خطر ایمیونیتی خوب تر گردد، ولی ما که این صحنه را ندیدیم پس امیدِ ما این می باشد که بر مبنای اطلاقها شرایط خوب تر گردد. ولی موردی که پر اهمیت می باشد این می باشد که ما از انستیتو پاستور بخواهیم تا در عرصهٔ تولیدِ واکسن اقداماتِ مورد نیاز را تکمیل دهد و ایمنسازیِ اشخاصِ پرخطر در درجهٔ نخست تکمیل گردد و وارسی مرز و بومهای غیر از این و همینطور صحبت تأمین سرمایهٔ آن هم می بایست وارسی گردد و در دسترسِ تمام قرار گیرد همانطور که درباره آنفولانزا و خیلی بیماریها میبینیم که واکسن به شکل مجانی در نزد همگان قرار میگیرد.
مرز و بومِ ما به دلیل آسیبهای بسیاری که در این عرصه دیده می باشد، می بایست این موهبت از طرف سازمان بین المللی بهداشت و دولت خودمان نسبت به بشرِ مرز و بومِ ما شکل گیرد. از طرف غیر از این، واکسنهایی که ادعا میگردد در اکنون طراحیاند، می بایست روی آنان مراقبت گردد تا بفهمیم روی چه افرادی و چطور امتحان میشوند و آیا آن مرز و بوم، روی پرسنل و بشرِ خویش، آن را امتحان میکند؟
پس به موضوع یک پزشک ایرانی می بایست اندیشه کنیم در صورتی که یک مرز و بوم، واکسنِ تولیدِ خویش را روی پرسنلِ خویش امتحان میکند، آیا میخواهد آنان را از بین ببرد؟ بر این مبنای پس فرقی نمیکند واکسن ساختهشده متعلق به کدام مرز و بوم باشد. اگر چه اینکه تا تعدادی وقت بعد از وارد کردن نیز بیماری را بگیرند هم معین نیست، اما موردی که معین می باشد این می باشد که برخلافِ ما، مرز و بومهای شرقی مانند ترکیه، چین و روسیه در جریان مقابله با کرونا خوب تر عمل کردند، طوریکه نیز درمان خوب تر و نیز مرگومیر کمتری داشتهاند.