طرز تهیه ادویه قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از خوشمره ترین غذاهای سنتی ما ایرانیان است. در این مقاله به شما طرز تهیه ادویه مخصوص قورمه سبزی را آموزش می دهیم که می تواند طعم قورمه سبزی شما را فوق العاده کند

مشاهده مطلب
با غذا چی بخوریم؟

با غذا چی بخوریم؟

با غذا چی بخوریم؟ سالاد، ماست، شور، ترشی یا سبزی‌خوردن؟ شما عادت به خوردن کدام یک از این خوراکی‌ها با غذاهای اساسی‌تان دارید؟ آیا می‌دانید

مشاهده مطلب
مقاله در مورد کیفیت خواب و تاثیر آن بر حافظه

مقاله در مورد کیفیت خواب و تاثیر آن بر حافظه

فهرست مطالب

مطلب درباره مرغوبیت خواب و کارایی آن بر حافظه

خوابیدن

بر پایه یک مطالعه تازه که در روزنامه “نظر‌های دانش روانشناسی” به چاپ رسید، داشتن خواب با مرغوبیت در دوران جوانی یا میانسالی شاید راهی سودمند برای داشتن حافظه درست در سنین بالاتر باشد.

رابطه بین خواب و عملکرد شناختی بطور گسترده‌ای مورد پژوهش قرار گرفته و تماماً پذیرفته شده که خواب، توانایی یادگیری و حافظه را تحت کارایی قرار می‌دهد.

در ماه ژوئن سال گذشته، Medical News Today مطالعه‌ای را چاپ کرد که ادعا می‌کند خواب به تقویت حافظه پس از یادگیری هم یاری می‌کند.

یک پژوهش جدیدتر که در دسته مقالات آکادمی ملی علم ها منتشر شده نشان می‌دهد که شاید چرت زدن در طول روز، به بچه‌های کوچک هم یاری کند تا مهارت‌ها و رفتارهای جدید آموخته شده را به یاد بیاورند.

محققان این مطالعه جدیدتر در بر دارنده دکتر مایکل اسکالین از دسته روانشناسی و دانش اعصاب در دانشگاه بیلور دلیل نشان می‌کنند که با بالا رفتن سن، علاقه ی به خواب کمتر می‌گردد و “موج آرام خواب” کمتری خواهیم داشت. موج آرام خواب برای حافظه زیاد الزامی می باشد.

دکتر اسکالین و همکارش دونالد بلیوایس از دسته مغز و اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه اموری، آغاز کردند به پژوهش راجع به اینکه آیا این تغییرات خواب وابسته به سن، بر عملکرد شناختی کارایی می‌گذارد یا نه.

خوابیدن

کارایی خواب با مرغوبیت بر روی حافظه

به خوابتان زیادتر دقت نمایید تا مجبور نشوید بعدا برای جبران آن، کوشش نمایید

این محققان یک وارسی جامع روی بیشتر از ۲۰۰ مطالعه با قدمت بیشتر از نیم قرن پایان دادند که رابطه بین خواب و عملکرد شناختی را تجزیه و بررسی نموده بود.

کسب و کار کنندگان در مطالعه به سه دسته سنی تقسیم شدند: جوان(سنین ۱۸ تا ۲۹)، میانسال(سنین ۳۰ تا ۶۰) و پیر(۶۰ سال و بالاتر). اسکالین و بلیوایس در پرسشنامه‌ای از کسب و کار کنندگان پرسیدند که بطور متوسط تعدادی ساعت در هر شب می‌خوابند، چقدر طول می‌کشد تا به خواب بروند، در طول شب، تعدادی بار از خواب بیدار می‌شوند و مقدار خستگی آنان در طول روز چقدر می باشد.

نتایج این وارسی نشان داد که کسب و کار کنندگان جوان و میانسال عموماً خواب زیادتر و با مرغوبیت‌تری در مقایسه با اشخاص مسن‌تر داشتند و بنظر می‌رسد که این اتفاق به عملکرد شناختی آنان در سالیان بعد هم یاری کند.

اسکالین تداعی می‌کند: ما با تحقیقاتی که نشان داده خواب درست در میانسالی به عملکرد ذهنی نیکوتر در ۲۸ سال بعد هم یاری می‌کند، موافقیم.

ضمناً بخوانید: ۱۰ چاره تقویت حافظه

به نقل از این گروه تحقیقی خواب با مرغوبیت در بین کسب و کار کنندگان در دهه‌های ۷، ۸ و ۹ زندگی، کارایی کمی‌بر حافظه آنان داشته می باشد.

نویسندگان می‌گویند: ما این تالیف را اینطور تفسیر می‌کنیم که داشتن خواب با مرغوبیت، حداقل در اشخاص جوان و میانسال، موجب عملکرد شناختی نیکوتر می‌گردد و در مقابل زوال عملکرد شناختی مرتبط با سن، از فرد محافظت می‌کند.

اسکالین می‌گوید: در صورتی که خواب به قدرت حافظه و تفکر اشخاص جوان هم یاری می‌کند لکن کمیت و مرغوبیت آن با بالا رفتن سن تبدیل می‌کند، پس سوال این می باشد که آیا شاید بهبود خواب موجب به تاخیر افتادن تغییراتی گردد که با بالا رفتن سن در حافظه و تفکر ساخت می‌گردد!

در حالیکه بنظر نمی‌رسد خواب درست در سنین بالا بر حافظه کارایی بگذارد لکن اسکالین می‌گوید تحقیقات قدیمی نشان داده‌اند که شاید موجب بیشتر شدن سلامت قلب و عروق و کم شدن خطر و شدت زیادی از اختلالات بعدی گردد.

برخلاف دستاورد این پژوهش، MNT می‌گوید مطالعه‌ای که ماه گذشته در روزنامه “مغز و اعصاب” به چاپ رسیده، نشان می‌دهد که خواب بی‌مرغوبیت در مردان مسن با بیشتر شدن خطر ابتلا به زوال عقل در رابطه می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *