پرسش و پاسخ های محرمانه درباره ایدز

بیماری ایدز یکی از بیمای هایی است که از طریق خون منتقل می شود و سوالات زیادی در مورد این بیماری از طرف افراد مختلف پرسیده می شود که در ادامه به برخی از رایج ترین سوالات محرمانه برخی کاربران پاسخ داده می شود

مشاهده مطلب
برای داشتن حافظه قوی چه کنیم؟

برای داشتن حافظه قوی چه کنیم؟

فهرست مطالب

برای داشتن حافظه استوار چه کنیم؟

برای داشتن حافظه ای قوی چه باید کرد 

گاهی کنجکاو می‌شوم که بدانم حافظه‌ام به نیکی که می بایست باشد می باشد یا نه، مخصوصا هنگامی که نسبت به کسانی مثل دیوید توماس می‌خوانم که منزله ی قهرمان حافظه سال ۲۰۰۷ آمریکا را با تداعی ترتیب همه ی کارت‌های بازی ورق فقط درد و ونیم دقیقه از آن خویش کرد.

اگر چه انتظار ندارم که به عنوان مثال برای چنین عنوانی رقابت کنم، لیکن به‌منزله ی یک عصب شناسی که قسمت اکثر مطالعاتم در زمینه حافظه بوده، می بایست بدانم ترفندهایی را بلد باشم که حداقل یک یا دو راند با او رقابت کنم، درست هست؟

من واقعا امیدوارم که چنین باشد. توماس مسلماً یک استثناست، لیکن من نیز چیزهایی نسبت به سلامت مغز می‌دانم؛ عاداتی که حافظه را تیزو استوار نگه می‌دارد. یکی از تمایل‌مندی‌های من این هست که بدانم چه شی ای را و چه وقت فراموش کنم.

انباشت افزون داده های در روز اکثراً موجب می‌گردد ذهن کنیم حافظه ما درحال ضعیف شدن هست و فراموشی داریم، درحالیکه در حقیقت، تنها با داده های غیرضروری و بی‌مصرف اشباع شده هست.

اکثر اطلاعاتی که هر روز به ما می‌رسد، به‌راستی بها به علت سپاری را ندارد. یک مغز سالم، با چابکی و مهارت داده‌های بی بها و بی‌معنی را غربال نموده و دورمی‌ریزد تا بتواند آن‌چه را که برجسته هست حفظ کند. برای مثال، هرچه بلافاصله‌تر پین کُد قبلی یا کُد دسترسی‌تان را فراموش نمایید، زودتر و درست‌تر خواهید توانست شماره های تازه را به‌علت بسپارید.

مزایا فراموشی و از دست دادن حافظه، درتحقیقی از دانشگاه استنفورد که نتایج آن در Nature Neuroscience منتشر شد اثبات شده هست.

محققان با استفاده از fMRI برای کنترل تکاپو مغز، نشان دادند هنگامی کمپانی‌کننده‌ها به‌ادامه ی تداعی موضوعی که درحافظه‌شان درج شده بود بودند، و با اطلاعاتی تازه و نامربوط حواس‌شان پرت شده بود، پوسته جلویی مغزشان_ قسمتی که مربوط به تصمیم‌گیری است_ خیلی شلوغ و درگیر بود.هنگامی که آنان داده های را فراخوانده و به آسانی توانستند به‌یاد آورند، هنگامی با حواس‌پرت‌کن‌های مداوم مواجه شدند، تکاپو پوسته جلویی مغز، تااندازه قابل توجهی کُند شد؛ به این معنا که مغزشان بهم ریختگی و بی‌نظمی اطلاعاتی را حذف نموده و حالا حاضر پایان تکاپو‌های مهمی مانند تصمیم‌گیری بود.

برای حفظ سلامت مغزتان، این تکنیک‌های راحت را برای تقویت فراموشی امتحان نمایید:

چیزهایی را که می‌خواهید به حافظه بسپارید، گزینش نمایید.

ازخودتان بپرسید آیا این داده های تازه درآینده به‌دردتان خواهد خورد یا نه. به عنوان مثال در یک مهمانی، فقط اسم‌ کسانی را یاد بگیرید که امیدوارید بازهم ملاقات‌شان نمایید. مطبوعات را با قصد به‌یاد سپاری چیزهایی که برای شما برجسته هست بخوانید.


از فناوری‌تان خوب ترین استفاده را بکنید.

لیست آدرس‌ها و پرونده‌ها را در کامپیوتر یا تلفن‌تان نگه دارید و اجازه دهید مرکز اطلاعاتی این لوازم، عمل حفظ کردن را پایان دهد. تا به حال نیز نمی‌توانید شماره تلفن همسرتان را به حافظه بسپارید مثل تنها جست و جو حافظه تلفن می‌روید؟ همین درست هست!


خاطرات ناخوشایند را بلاک نمایید.

تداوم دادن به خاطرات ناخوشایندی که می بایست مدتها پیش پردازش شده و حذف می‌شدند_ ضربه روحی دوران کودکی، محرومیت‌های احساسی، یا هر سرخوردگی و ناکامی که درزندگی اجتناب‌ناپذیر است_ می‌تواند حافظه شما را کُند کند.

هنگامی حالت کردید یک خاطره سخت‌دار و حل و فصل نشده وارد اندیشه‌تان می‌گردد، آن‌را با یک خاطره خوشایند و شاد تبدیل نمایید. برداشت نمایید که دارید یک دی وی دی را بیرون می آورید و جدیدش را وارد می‌نمایید.

یک ایونت خوشی‌قسمت را تداعی کنید با همه ی جزئیاتش_ تصاویر و صداهای آن حادثه_ و سعی نمایید در چشم اندیشه‌تان جایش دهید.

با کمی تقویت سازماندهی شده و مرتب، خاطرات مزاحم کم‌رنگ‌تر شده، محوشده و به گوشه‌ای دوردست از مرکز حافظه‌تان رانده خواهند شد. احتمالاً قهرمان بعدی حافظه شما نباشید لیکن گامی قوی درجهت سلامت مغزتان خواهید برداشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *