چرا کمردرد دارم؟

چرا کمردرد دارم؟

چرا کمردرد دارم؟ چرا کمردرد دارم؟ شایدً کمردرد حداقل یک‌بار در طول زندگی روی شما تأثیر گذاشته می باشد. این یکی از متداول‌ترین دلایلی می

مشاهده مطلب
فرمول تثبیت وزن برای همه افراد!

فرمول تثبیت وزن برای همه افراد!

نسخه تنفیذ اندازه به‌سوی همگی افراد! این روزها انحا برنامه‌غذایی‌های تخفیف اندازه طرفداران غزارت دارند‌ پاره‌ای از این برنامه‌غذایی‌ها حاصل افزون لطف داشته‌اند سپاسگزارم افراد

مشاهده مطلب
اختلال شخصیت مرزی (BPD) چیست؟

اختلال شخصیت مرزی (BPD) چیست؟

فهرست مطالب

اختلال شخصیت مرزی (BPD) چیست؟

اختلال شخصیت مرزی (BPD)

احتمالاً کلمه اختلال شخصیت مرزی (BPD) را بارها و بارها گوش داده بمانید. این کلمه برای زیادتر اشخاص سردرگم کننده می باشد و داده ها اضافه در زمینه اش ندارند.

چنین ختلالی بیشتر از ۱.۴ درصد بزرگسالان آمریکایی را تحت اثر خویش قرار داده لکن NAMI معتقد می باشد که شمار این اشخاص ضمناً بیشتر از ۵.۹ درصد می باشد. زنان زیادتر از مردان با چنین اختلالی شناخت می شوند هر تعدادی تحقیقات و مطالعات سامان شده نشان می دهد نیز مردان و نیز زنان به چنین شرایطی مبتلا می شوند.

گاهی از اوقات اختلال شخصیت مرزی با افسردگی یا PTSD غلط گرفته می گردد. گفتگو های اشتباه اضافه در زمینه این اختلال وجود دارد.

اختلال شخصیت مرزی نیز به درست بودن تشخیص داده نمی گردد و نیز به درست بودن درمان نمی شود.

بعضی از پزشکان نیز می باشند که بیماران مبتلا به BPD را ویزیت نمی کنند مثل معتقدند چنین اختلالی قابل درمان نیست. لکن واقعیت چنین نیست.

در این مطلب هدف داریم به همین مبحث بپردازیم و به سوالاتی که در زمینه اختلال شخصیت مرزی وجود دارد جواب دهیم. پس هم راه ما بمانید…

ایضاً بخوانید: تعریف بیماری روانی چیست؟

اختلال شخصیت مرزی چیست؟

اختلال شخصیت مرزی بیماری روحی حادی می باشد که مشکلاتی را در ابداع  و خو، خویشتن شنایی و رفتار خلق می کند. کسانی که با چنین اختلالی دست و پنجه نرم می کنند در تنظیم احساساتشان چالش دارند و برای بازه وقتی بلند مدت احساسات شدیدی را تجربه می کنند.

به همین دلیل بازگشت این اشخاص به یک مکان ثابت و پایدار کمی دشوار می باشد. بعضی از کسانی که مبتلا به BPD می باشند عملکرد خیلی بالایی دارند لکن بیشترشان نمی توانند کارهای روزمره شان را به درست بودن سامان دهند و در سامان کارهایشان چالش دارند.

اشخاص مبتلا به اختلال شخصیت مرزی امکان دارد در حفظ کسب و کار یا تکمیل تحصیلاتشان به چالش بخورند، اختلال سوء مصرف مواد داشته باشند، در روابط نامناسب گیر بیفتند و به خودشان آسیب بزنند.


لوگو های اختلال شخصیت مرزی چیست و به چه نکاتی می بایست دقت کرد؟

لوگو های چنین اختلالی دربرگیرنده نکاتی می باشد که در باقی مطلب ابراز خواهیم کرد لکن به دلیل داشته بمانید که هر فردی که از چنین اختلالی رنج می برد تمام لوگو های زیر را نخواهد داشت. شدت این لوگو ها در اشخاص متفاوت، گوناگون خواهد بود:

  • نوسانات ابداع و خو
  • خشم بد و چالش در کنترل کردن آن
  • داشتن نظر سیاه و سفید در مقایسه با زندگی. برای این اشخاص یا تمام مورد درست می باشد یا تمام مورد نامناسب.
  • ترس شدید از طرد شدن به دست خانواده یا دوستان. همین اتفاق موجب می گردد این اشخاص نتوانند تنهایی را تحمل کنند.
  • اضطراب و یا افسردگی که می تواند از تعدادی ساعت تا تعدادی روز طول بکشد.
  • الگوی روابط ناپایدار، از احساس شدید دوست داشتن یا احساس شدید دوست عدم نیاز یا خشم
  • خویشتن شناسی اشتباه یا داشتن عکس اشتباه از خویش
  • رفتارهای پرخطر که در برگیرنده سوء مصرف مورد ها، ارتباط جنسی ناایمن، رانندگی نامناسب و خرج اشتباه بها ها می باشد.
  • رفتارهای آسیب رسان به خویش نظیر بریدن یا زخمی کردن بدن یا مبادرت به خودکشی
  • عدم تعامل و احساس پوچی

آیا متخصصان می دانند چه شی ای موجب ابتلای اشخاص به اختلال شخصیت مرزی می گردد؟

پژوهش بر روی این اختلال تا به حال در مراحل ابتدایی قرار دارد. متخصصان بر این باورند که تا به حال تمرکز کافی بر روی این اختلال وجود ندارد. با این اکنون آنان معتقدند که نکاتی شبیه ژنتیک و فاکتورهای بیرونی می تواند موجب ابتلای اشخاص به چنین شرایطی گردد.

به منزله نمونه سوء استفاده از شخص در همان دوران کودکی و دیگر تروماها می تواند شخص را در معرض ابتلا به اختلال شخصیت مرزی قرار دهد. لکن متخصصان به فرق هایی که در عملکرد مغزی اشخاص مبتلا به این اختلال وجود دارد نیز اشاره می کنند (خصوصاً آن بخشی از مغز که احساسات و قضاوت ها را کنترل می کند امکان دارد رابطه درست و نیکی با نیز نداشته باشد).

کسانی که موارد حاد و مزمنی در تنظیم احساساتشان دارند همانند خودروی فراری با پدال شتاب دهنده می باشند. حالا این فراری را با ترمز کوچکی شبیه ترمز خودروی فیات فرض نمایید. ترمزهای مغز در قشر پیش پیشانی قرار گرفته که در آن علت آوردن، فهمیدن عواقب فعالیت و تنظیم هدف های شکل می گیرد.

وقتی که تمام مورد درست پیش می رود و جاده باز و صاف می باشد، این خودروها می توانند با سرعت زیادتری در مقایسه با دیگر خودروها حرکت کنند لکن به محض اینکه جاده دچار پیچ و خم می گردد، سرعتشان را به تدریج کم می کنند و به کنار جاده می روند. ما نیز که قبلا شاهد سرعت گرفتنشان بودیم حالا به دلیل این مبحث سردرگم می شویم. مثل این اشخاص را دوست داریم چندین بار بهشان هشدار می دهیم و می گوییم پیچ و خم جاده نزدیک می باشد.

ایضاً بخوانید: اختلال دوقطبی چیست؟

کسانی که با اختلال شخصیت مرزی دست و پنجه نرم می کنند می توانند روابط موفقی داشته باشند؟

زیادتر لوگو های BPD اثر اضافه بر روی روابط اشخاص دارد و همین اتفاق باعث می گردد فعالیت کردن، دوست پیدا کردن و ضمناً روابط عاشقانه چالش برانگیز باشد. فردی که با اختلال شخصیت مرزی دست و پنجه نرم می کنند یک روز احساسی نزدیکی به یکی می کنند و روز بعد امکان دارد بخواهند ارتباط شان را با او دگرگونی دهند.

ترس از طرد شدن باعث می گردد در ارتباط ناسالمی برقرار بمانند یا ضمناً مورد سوء استفاده قرار گیرند. با این اکنون با سامان فرآیندهای درمانی، شخص می تواند روش مدیریت احساساتش را به طور موثر بیاموزد.

همسران این اشخاص نیز در برنامه اعلا به خودشان سازمان می کنند تا روش برقراری رابطه با آنان را یاد بگیرند.

همچنبن بخوانید: تعدادی طرز تفکر مضر برای سلامت روان

برای اختلال شخصیت مرزی چه درمان هایی توصیه می گردد؟

روان درمانی نخستین خط درمان برای چنین کسانی می باشد. این شیوه درمانی، هر هفته یک یا دو نشست با راهنما برگزار می گردد و به آنان هم یاری می کند حس مناسب تری داشته باشند. درمان بعضی از لوگو ها در مقایسه با لوگو های بعدی راحت تر می باشد و اکثراً روند درمانی بر روی دیگر اختلالاتی که امکان دارد واضح باشند تمرکز می کند.

دو نوع روند درمانی دربرگیرنده DBT و MBT می باشد.

در روند درمانی DBT که یک رویکرد حل مسئله می باشد به بیمار مهارت های خاصی آموزش داده می گردد و به او هم یاری می کند احساسات شدیدی که دارد را کنترل نماید و رفتارهای خودتخریبی را کمتر نماید.

در روند درمانی MBT که گفتاردرمانی می باشد به اشخاص هم یاری می کند بر روی حالت روحی خویش تمرکز کنند و ببینند دیگران چه تفکرات و احساساتی دارند.


داروی خاصی برای اختلال شخصیت مرزی وجود دارد؟

بر پایه اطلاق های متخصصان داروی خاصی برای درمان این اختلال وجود ندارد. لکن گاهی از اوقات پزشک بیمار داروهایی را برای قصد گذاشتن لوگو های خاصی شبیه اضطراب، افسردگی و نوسانات ابداع و خو تجویز می کند.

فردی که با این اختلال دست و پنجه نرم می کند می بایست ارتباط نزدیکی با پزشک داشته باشد و در ارتباط با روند درمان و عوارض جانبی بعضی از داروها با او بحث کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *