وازکتومی چیست؟ آیا بر انتقال بیماری های مقاربتی تاثیری دارد؟

وازکتومی چیست؟ آیا بر انتقال بیماری های مقاربتی تاثیری دارد؟

یکی از روش های موثر و مفید برای جلوگیری از بارداری در مردان، وازکتومی است. در این روش آقایان با یک جراحی ساده و سرپایی برای همیشه باروری خود را از دست می دهند و از آن پس به راحتی می توانند بدون پیشگیری خاصی به برقراری رابطه جنسی بپردازند. آقایان باید قبل از این […]

مشاهده مطلب
سندرم متابولیک یعنی چه؟

سندرم متابولیک یعنی چه؟

فهرست مطالب

سندرم متابولیک به این معنا که چه؟

سندرم متابولیک یعنی چه

سندرم متابولیک را اخیراً در هرجایی می‌توان شنید و خاطر اساسی آن نیز میتواند دگرگونی سبک زندگی بشر باشد ولی سندرم متابولیک چیست؟

به بیان آلامتو و به قول کاتالوگ تناسب اندام؛ آیا شما افزوده وزن دارید و بیشتر اوقات حس خستگی و کندی می‌نمایید؟ در صورتی که اینطور می باشد، پس به احتمال بیشتر از یک حالت بالینی به نام سندرم X یا سندرم متابولیک رنج می‌برید. سندرم متابولیک، مشخصا یک بیماری نیست، بلکه گروه‌ای از علائم می باشد که به دست ترکیبی از عامل ها ژنتیکی و سبک زندگی بوجود می‌آیند و همچون یکی از قوی ترین نگرانی‌های پزشکی اخیراً در نظر گرفته می‌گردد.

این اختلال خیلی شایع و تعدادی عاملی، ترکیبی از چاقی، کلسترول بالا و فشار خون بالا می باشد و تا مرز بسیاری با مقاومت طبیعی بدن در مقایسه با انسولین مرتبط می باشد.

سندرم متابولیک، بیوشیمی بدن را از حاصل می‌اندازد و به ترشح غیر طبیعی انسولین سرعت می‌بخشد، که بدن را در معرض خطر اختلالات قلبی، مشکل ها کلیوی و غیره قرار می‌دهد.

هنگامیکه بدن شما در مقایسه با انسولین مقاوم گردد، قند بیشتر از مرز در خون جمع می‌گردد و عرصه را برای دیگر مشکل ها متعاقب فراهم می‌کند. بیشتر اشخاص سعی می‌کنند وزنشان را کم شدن دهند یا سطوح قند خونشان را پایین بیاورند، بدون آنکه فهم کنند این مشکل ها سلامتی، بهم پیچیده شده‌اند، و هم دیگر را تقویت می‌کنند.

علائم این اختلال متداول را وارسی نمایید تا بفهمید چقدر مصون هستید و با عوارض خیلی که با این اختلال همراهند، مقابله نمایید.


۱٫ چاقی شکمی

یکی از علائم کلاسیک سندرم متابولیک، چاقی شکمی یا شکم برآمده می باشد، که بطور عامیانه به نام شکم آبجو خوری شناخته می‌گردد! این علامت هنگامیکه رخ می‌دهد که چربی احشایی بیشتر از مرز در اطراف کمر و معده جمع شده و موجب می‌گردد که شکم، بیشتر از مرز متورم گردد. این دگرگونی قوی در صورت بدن، که بطور کلی به آن «سیب صورت» می‌گویند، همچون یک علامت ابتدایی هشدار دهنده سندرم متابولیک شناخته می‌گردد و خطر بیماری‌های قلبی عروقی و چاقی را تکثیر می‌دهد.

خانم‌هایی که اندازه دور کمرشان ۹۰ سانتی‌متر یا اکثر می باشد، یا مردانی با دور کمر ۱۰۰ سانتی‌متر یا بالاتر، در معرض خطر بسیاری برای ابتلا به اختلال متابولیک قرار دارند، خصوصاً با دقت به نسبت قد و وزنشان.

۲٫ مقاومت به انسولین

یکی بعدی از لوگو‌های پر اهمیت سندرم متابولیک، مقاومت به انسولین می باشد. در این حالت، بدن قادر نیست به تصدیق به انسولین واکنش نشان دهد. لوزالمعده فوق العاده فعال، انسولین زیادتری در بدن ترشح می‌کند، ولی نمی‌تواند گلوکز کافی برای استفاده از انسولین، طراحی کند.

این بی ثباتی در سطوح انسولین و گلوکز، بدن را در معرض خطر زیادتری برای ابتلا به دیابت قرار می‌دهد. این بیماری، اکثراً با تشنگی بیشتر از مرز، تکرر ادرار، و خستگی معین می‌گردد. اشخاص مبتلا به سندرم متابولیک، در مقایسه با دیابت مستعد می باشند.

۳٫ بیماری فشار خون

بیماری فشار خون یا فشار خون بالا، یکی بعدی از علائم کلیدی سندرم متابولیک می باشد. در صورتی که این قاتل خاموش، تشخیص داده نشده و درمان نشود، می‌تواند یک چالش مهلک برای سلامتی آدمیزاد باشد.

فشار خون بالا، یک بیماری جدی می باشد که در صورتی که نادیده گرفته گردد، می‌تواند منتهی به بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب کلیوی، نارسایی احتقانی قلب و سکته مغزی گردد. هیپرانسولینمی و مقاومت به انسولین، اکثراً همچون علل اساسی، در پشت تکثیر ناگهانی فشار خون دیده می‌شوند.


۴٫ کلسترول

کلسترول بالا هم، از علائم کلاسیک سندرم متابولیک می باشد، که می‌تواند اثرات مخربی بر نظام قلبی عروقی بگذارد و موجب حمله قلبی یا سکته مغزی گردد. هنگامیکه بدن به انسولین مقاوم می‌گردد، ترشح انسولین از لوزالمعده تکثیر می‌یابد. این حالت، هیپر انسولینمی نامیده می‌گردد. هیپر انسولینمی، ذخیره چربی و لیپوپروتئین‌های دگرگونی یافته را تکثیر می‌دهد که احتمال آسیب به نظام قلبی عروقی را بالا می‌برد.


۵٫ نوروپاتی پوششی

نوروپاتی پوششی، یک اختلال عصبی می باشد که در آن، اعصاب پوششی آسیب می‌بینند. این حالت که به نوروپاتی ایدیوپاتیک هم مشهور می باشد، همچون یکی بعدی از لوگو‌های کلیدی اختلال متابولیک در نظر گرفته می‌گردد. اعتقاد بر این می باشد که جنبه‌های فردی سندرم متابولیک سان اختلال تحمل گلوکز یا پیش دیابت، فشار خون بالا و چاقی، موجب این چالش عصبی می‌شوند.

منبع : www.alamto.com
قطعاً بخوانید : چگونه کمتر غذا بخوریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *