چطور از افزوده وزن پیشگیری کنیم؟
پس از توقف بیشتر رژیمهای غذایی، افزوده شدن مجدد وزن نظاره میگردد؛ در ضمن در بعضی از این رژیمها، وزن به مقدار نخستین یا زیادتر برمیشود. بازگشت وزن، سرنوشت حتمی و تغییرناپذیر نیست،…
رژیمها کمی مؤثرند
در ۹۵% مورد های، پس از رژیم، شخص وزن افزوده میکند. بدتر این که افزوده شدن وزن پس از هر رژیم جدی تر و شدیدتر میگردد، از این رو این دست از رژیمها، رژیم یویو نامیده میشوند.
این پدیده به دست اخبار مدیا ای در بیان آژانس فرانسوی امنیت سلامت غذایی، مکانی و موضوع تصدیق شده هست.
در دستاورد این طور به نظر میرسد که رژیمها به مقدار اندکی مؤثرند پس نیکوتر هست که در همه ی طول زندگی تغذیۀ مناسبی داشته باشیم تا مکرر سلامت باشیم تا اینکه بخواهیم هدف های غیرمعمول و دست نیافتنی هم گام با محدودیتهای بیتعداد برای خودمان ترسیم کنیم که دستاورداش اکثراً ناکامی و سرخوردگی هست.
برای پیشگیری از بازگشت وزن از چه تغذیهای داشته باشیم؟
علی رغم همه ی مطالب گویش شده، میتوانیم از بعضی اقسام موادغذایی نام ببریم که نیکوتر هست بعد از رژیم استفاده شوند و تا زیادترین مقدار ممکن شانس افزوده نشدن وزن را ازدیاد دهند.
جواب این سئوال به دست یک مطالعۀ اروپایی به نام رژیم چاقی و ژنها تعیین شده هست. این پژوهش بر روی کسانی که ۸ هفته از رژیم هیپوکالریک پیروی نموده اند و فوراً بعد از آن تغذیۀ لاغری داشته اند، توسط آمده هست. این اشخاص بر پایه ی مقدار پروتئین و قند تعیین و مجزا شده اند.
پس از رژیمهای هیپوکالریک (کم شدن وزن به طور متوسط تا ۱۱ کیلوگرم)، ازدیاد وزن با تغذیهای با مقدار پروتئین پایین و قند بالا خیلی افزون و شدید بوده هست. بالعکس، عالی ترین حفظ وزن کم شده با تغذیهای سرشار از پروتئین (۲۵% کالری مورد احتیاج بدن) و مقدار قند خیلی اندک نظاره شده هست.
موادغذایی بعد از رژیم برای مبارزه با بازگشت وزن
عملاً، برای ازدیاد ضریب یقین از حفظ وزن کم شده، نیکوتر هست که به مقدار کافی از پروتئین استفاده نموده و از قندهای تند الجذب (شیرینیجات، حبه قند در چای یا قهوه، سودا… ) و خوراکیهای غیر از اینی که قند بالایی دارند (دسرهای شیرین، آرد سفید، غلات تصفیه شده، برنج سفید، سیب زمینی …)، اجتناب نمایید و موادغذایی با قند پایین تر (تبدیلهای شکر، آرد جامع، غلات جامع، برنج جامع، باسماتی، تایی، سبزیجات، حبوبات …) را در الویت قرار دهید.
توجه نمایید که اغلبً قندهای تند الجذب بدون اینکه ما معطوف باشیم در بعضی محصول ها حاضر مانند اقسام سس ، غذاهای حاضر و … وجود دارند، پس نیکوتر هست که خودتان در خانه و با مواد سالم آشپزی نمایید.
دقت داشته بمانید که مقدار مادۀ چربی که در آشپزی بعد از رژیم استفاده مینمایید، می بایست خیلی محدود و مطلوب بماند.
برای چاق نشدن، از استرس پرهیز نمایید!
تحقیقی که این روز هاً تکمیل شده هست تشریح میدهد که چرا افزوده شدن وزن، مخصوصاً بعد از رژیم گرفتن رایج هست. در این پژوهش، تعدادی موش چندین هفته تحت رژیم هیپوکالریک قرار داده شدند، در نتیجه فاکتورهای گوناگون بیلوژیکی اندازه گیری شد، مشاهدات نشان میدهد که مقدار کورتیکوسترن به تدریج ازدیاد مییابد؛ این هورمون، هورمون استرس هست که مانع باقی مطلب رژیم میگردد و این یکی از دست اندرکاران افزوده شدن وزن هست.
در اصل، با نهایت رژیم، موشهایی که مقدار بالاتری کورتیکوسترن داشته اند، زیادتر از بقیۀ موشها و زیادتر از پیش از رژیم رو به خوردن آوردند….
پس به نظر میرسد که نیکوتر هست کسانی که رژیم دارند یا وارد فاز بعد از رژیم شده اند، برای مقابله با چاقی با استرس مبارزه کنند!