قرص امپرازول برای چیست؟

قرص امپرازول برای چیست؟

فهرست مطالب

قرص امپرازول برای چیست؟

قرص امپرازول برای چیست؟
 امپرازول دارویی اسن که برای بر طرف مشکل های معده و مری مصرف می گردد، در این مقاله با جزئیات زیادتری به شناساندن این دارو پرداخته می گردد

 قرص معده امپرازول Omeprazole

اسامی تجاری : Prilosec OTC
نام زنریک دارو : Omeprazole

امپرازول Omeprazole برای درمان مشکل های معده و مری (شبیه رفلاکس اسید معده و زخم معده) مصرف می گردد. این دارو با کم شدن مقدار اسید معده تاثیر می گذارد. این دارو علائمی شبیه سوزش سر دل، مساله بلع و سرفه مداوم را رفع می کند. به علاوه امپرازول آسیب های ناشی از اسید را (که به معده و مری وارد شده) بهبود می بخشد و می تواند از بروز سرطان مری جلوگیری کند. امپرازول به تعدادی از داروها به نام مسدود کننده های پمپ پروتون تعلق دارد.

امپرازول بدون نسخه برای درمان سوزش سر دل مداوم (چنانچه ۲ بار یا زیادتر در هفته بروز می کند) استفاده می گردد. امپرازول می بایست ۱ تا ۴ بار در روز مصرف گردد تا به طور همه کارایی بگذارد، این دارو سوزش سر دل را سریعاً درمان نمی کند.

چنانچه دارو را بدون نسخه پزشک مصرف می نمایید، دستورات مصرف دارو را با توجه مطالعه نمایید و اعتماد ثمر نمایید که دارو مطلوب شماست. ترکیبات دارو امکان دارد گوناگون باشد، به علاوه محصول ها با نام های تجاری مشابه هم امکان دارد پر ترکیبات متفاوتی باشند که با هدف های بعدی مصرف می شوند. مصرف داروی نادرست پیامدهایی را در پی خواهد داشت.

زیادتر بدانید : رفلاکس معده | علت رفلاکس معده و درمان آن

زیادتر بدانید : از کجا بفهمیم زخم معده داریم؟

چگونگی مصرف قرص امپرازول
قرص امپرازول

گذشته از آغاز مصرف امپرازول داده های دارویی را به طور همه و دقیق مطالعه نمایید. امپرازول داروی خوراکی هست و می بایست درست مبنای دستور پزشک مصرف گردد. مقدار مصرف و طول دوره مصرف دارو بر پایه ی شرایط بیمار و واکنش شخص به دارو تعیین می گردد. در کودکان هم مقدار مصرف دارو بر پایه ی وزن کودک تعیین می گردد.

از جویدن، شکستن یا خراش دادن قرص اجتناب نمایید. قرص می بایست به طور همه و به هم راه آب بلعیده گردد. در شکل احتیاج امکان دارد داروی ضد اسید هم راه با این قرص مصرف گردد. در صورتی که در اکنون مصرف سوکرالفت sucralfate هستید، امپرازول را حداقل ۳۰ دقیقه گذشته از مصرف سوکرالفت مصرف نمایید. دوره مصرف دارو را همه نمایید، ضمناً در صورتی که مدتی بعد از مصرف دارو حالت می نمایید بهبود پیدا نموده اید. در صورتی که دارو را بدون نسخه مصرف می نمایید، نباید زیادتر از ۱۴ روز آن را مصرف نمایید.

در صورتی که با وجود مصرف امپرازول بیماری شما باقی مطلب پیدا نموده یا بدتر شد، مسلماً به پزشک مراجعه نمایید. در صورتی که در اکنون مصرف امپرازول بدون نسخه هستید و سوزش سر دل شما بعد از ۱۴ روز باقی مطلب پیدا می کند یا در صورتی که کافی هست هر ۴ ماه زیادتر از یک بار از این دارو مصرف نمایید، مسلماً به پزشک مراجعه نمایید.

احتمال بروز عوارض جانبی دارو به مرور لحظه بدتر می گردد، سپس درباره طول دوره مصرف دارو با پزشک راهنمایی نمایید. در صورتی که ذهن می نمایید دچار مساله پزشکی جدی شده اید، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض جانبی امپرازول

در لحظه مصرف امپرازول امکان دارد دچار سردرد یا دل درد شوید. در صورتی که هر یک از این عوارض بدتر شده یا باقی مطلب پیدا کرد، به پزشک مراجعه نمایید.

در شکل بروز هر گونه عارضه جدی به پزشک مراجعه نمایید. بعضی عوارض جدی امپرازول عبارتند از:

  • علائم کم شدن ارزش منیزیم در خون (شبیه ضربان قلب تند، آهسته یا نامنظم، اسپاسم عضلانی مداوم و تشنج)
  • علائم لوپوس (شبیه جوش های پوستی روی بینی و گونه ها، درد مفاصل تازه یا بدتر شدن درد مفاصل)

امپرازول به ندرت منتهی به بروز یک بیماری شدید در روده می گردد که به نوع باکتری مرتبط هست. در این شرایط داروی ضد اسهال یا داروهای مخدر مصرف نکنید  چرا که داروها شرایط را بدتر می کنند. در شکل بروز اسهال مداوم، دل درد یا معده درد و گرفتگی عضلات شکم یا دیدن خون یا مخاط در مدفوع به پزشک مراجعه نمایید.

داروهای مهار کننده پمپ پروتون شبیه امپرازول به ندرت منتهی به کمبود ویتامین B12 می شوند. در شکل مصرف هر روز امپرازول به مدت دراز (۳ سال یا زیادتر) خطر بروز کمبود این ویتامین زیادتر خواهد شد. در شکل دیدن علائم کمبود ویتامین b12 شبیه ضعف غیر معمولی، زخم شدن یا بی حسی بیان و یا سوزش دست ها و پاها) به پزشک مراجعه نمایید.

واکنش حساسیتی شدید به امپرازول به ندرت بروز می کند. با این اکنون در شکل دیدن هر گونه واکنش حساسیتی، از حرف جوش های پوستی، خارش و التهاب (علی الخصوص در شکل، بیان و گلو) ، سرگیجه شدید، مساله تنفسی، علائم مشکل های کلیوی (شبیه تبدیل در مقدار ادرار) به پزشک مراجعه نمایید.

مورد ها ابراز شده لیست همه عوارض جانبی قرص امپرازول نیست. در شکل دیدن هر گونه عارضه بعدی که در این جا به آنان اشاره نشده، مسلماً به پزشک آگاهی دهید.

احتیاط در مصرف قرص امپرازول
امپرازول,قرص امپرازول

گذشته از آغاز مصرف قرص معده امپرازول در صورتی که به امپرازول یا هر داروی بعدی و یا داروهای مشابه (شبیه اسومپرازول، لنسوپرازول، پانتوپرازول) حساسیت دارید، مسلماً به پزشک آگاهی دهید. امپرازول امکان دارد پر ترکیبات غیر فعال باشد که می تواند منتهی به بروز واکنش های حساسیتی یا دیگر مشکل های بقیه گردد. برای بر طرف این مساله با پزشک راهنمایی نمایید.

گذشته از آغاز مصرف امپرازول سوابق پزشکی خویش را به آگاهی پزشک برسانید، علی الخصوص در صورتی که دچار بیماری کبد یا لوپوس هستید.

بعضی علائم در حقیقت امکان دارد لوگو شرایط جدی تری باشند. در لحظه مصرف امپرازول در شکل دیدن هر یک از لوگو های زیر به پزشک مراجعه نمایید:

  • سوزش سر دل با سبکی سر، تعریق و سرگیجه
  • درد در محیط قفسه سینه، فک، بازوها و شانه ها (علی الخصوص در صورتی که با تنگی نفس و تعریق بیشتر از مرز هم راه باشد)
  • کم شدن وزن بی علت

به علاوه گذشته از خویش درمانی با امپرازول در شکل دیدن هر یک از این علائم سریعاً به پزشک مراجعه نمایید:

  • مساله یا درد در زمان بلع غذا
  • خون در استفراغ
  • بالا آوردن واده ای که مثل به قهوه هست
  • مدغوع خونی یا تیره
  • سوزش سر دل بیشتر از ۳ ماه
  • درد مداوم در قفسه سینه
  • خس خس مداوم، علی الخصوص با سوزش سر دل
  • تهوع یا استفراغ
  • معده درد

داروهای مسدود کننده پمپ پروتون شبیه امپرازول، خطر شکستگی استخوان را بیشتر شدن می دهند، علی الخصوص در صورتی که مدت دراز، به مقدار افزون و یا به دست سالمندان مصرف گردد. درباره طریق های جلوگیری از شکستگی استخوان با پزشک راهنمایی نمایید و مکمل های ویتامین D و کلسیم مصرف نمایید.

کودکان به عوارض جانبی امپرازول واکنش زیادتری نشان می دهند و امکان دارد دچار تب، سرفه و عفونت های بینی، گلو و کانال هوایی شوند.
گذشته از تمام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خویش آگاهی دهید که در اکنون مصرف داروی امپرازول یا هر داروی بعدی هستید.

زیادتر بدانید : نکاتی مهم در مورد ویتامین D+ چه کسانی نباید ویتامین D مصرف کنند

زیادتر بدانید : ۱۰ راه پنهانی برای افزایش کلسیم

امپرازول در بارداری
امپرازول,قرص امپرازول

در دوران بارداری امپرازول فقط در شکل احتیاج و زیر نظر پزشک مصرف می گردد. درباره عوارض و مزیت های مصرف دارو با پزشک خویش راهنمایی نمایید.

امپرازول در شیردهی

امپرازول وارد شیر مادر می گردد. تاثیرات آن بر روی نوزاد ناشناخه هست، درباره مصرف داروی امپرازول در دوران شیردهی با پزشک راهنمایی نمایید.

زیادتر بدانید : پوکی استخوان در کمین طرفداران امپرازول, رانیتیدین,فاموتیدین و…

زیادتر بدانید : این ۷ دارو را نباید با معده خالی مصرف کنید

زیادتر بدانید : دارو های پرمصرف گوارشی، عوارض و توصیه‌ها

زیادتر بدانید : ۱۰ علامت زخم معده را بشناسید

تهیه و بازگردانی : سری سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ

منبع : seemorgh.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *