ناپروکسن برای چیست؟ + عوارض جانبی ناپروکسن
قرص ناپروکسن Naproxen و عوارض آن را بشناسید
اسامی تجاری : Anaprox ، Naprosyn
نام ژنریک : Naproxen
هشدار نسبت به قرص ناپروکسن
داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی Nonsteroidal anti-inflammatory که به اختصار NSAID نامیده می شوند، سان ناپروکسن، به ندرت خطر بروز حملات قلبی یا سکته مغزی را تکثیر می دهند. این نتیجه امکان دارد تحت هر شرایطی در وقت مصرف داروی ناپروکسن اتفاق بیفتد، ولی در صورتی که برای مدت بلند مصرف گردد احتمال آن اکثر خواهد شد. در صورتی که دچار بیماری قلبی هستید یا بنا به شرایطی مستعد بیماری قلبی هستید (شرایطی سان سیگار کشیدن، وجود سابقه خانوادگی یا ابتلا به فشار خون و دیابت) خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی بر ردپا مصرف ناپروکسن اکثر خواهد شد. ناپروکسن را درست گذشته یا بعد از جراحی بای پس قلب مصرف نکنید.
ناپروکسن به ندرت موجب خونریزی جدی یا ضمناً کشنده در معده یا روده می گردد. این نتیجه امکان دارد بدون هیچ اثر ای و در هر وقتی در در وقت مصرف ناپروکسن رخ دهد. سالمندان بیشتر از دیگران در معرض خطر می باشند.
در شکل دیدن هر یک از نکات کمیاب ولی جدی زیر سریعاً مصرف ناپروکسن را قطع نموده و به پزشک آگاهی دهید:
- مدفوع سیاه و تیره
- دل درد یا معده درد
- استفراغ (بالا آوردن ماده ای مثل به قهوه)
- درد قفسه سینه، فک یا بازوی سوی چپ
- تنگی نفس
- تعریق غیر معمولی
- گیجی
- ضعف در یک طرف بدن
- لکنت بیان
- دگرگونی ناگهانی در بینایی
قرص ناپروکسن چیست؟
ناپروکسن برای بهبود درد در شرایط گوناگون از حرف سردرد، درد عضلانی، تاندونیت* Tendinitis، دندان درد و گرفتگی های قاعدگی مصرف می گردد. به علاوه ناپروکسن درد، التهاب و سفتی عضلات ناشی از آرتریت، بورسیت* bursitis و حملات نقرس را کم شدن می دهد.
در صورتی که در اکنون درمان شرایط مزمن سان آرتریت هستید، با پزشک نسبت به طریق های درمانی غیر دارویی و استفاده از بقیه داروها برای درمان درد راهنمایی نمایید.
*تاندونیت Tendinitis : به این معنا که التهاب تاندون که کنار با پارگیهای میکروسکوپی هست. این ضایعه بیانگر یک جواب التهابی در داخل تاندون، بدون التهاب لایه فرنگی (به این معنا که پاراتنون) آن هست.
* بورسیت Bursitis : به این معنا که التهاب بورس به هر علتی. بورسها، کیسههای پر مایع سینوویال می باشند که در اطراف مفاصل وجود دارند و موجب کم شدن اصطکاک ساختمانهای مجاور خویش میشوند. یک بورس امکان دارد بین دو ماهیچه یا تاندون ماهیچه با یک قسمت استخوانی یا بین پوست و استخوان قرارگیرد.
چگونگی مصرف قرص ناپروکسن
گذشته از آغاز مصرف ناپروکسن راهنمای مصرف دارو را که کنار با دارو به شما عرضه می گردد، با توجه مطالعه نمایید و در صورتی که سوالی نسبت به آن دارید از پزشک بپرسید.
ناپروکسن خوراکی هست و می بایست درست بر اساس دستور پزشک مصرف گردد. ناپروکسن عموماً دو یا سه بار در روز و با یک لیوان آب تمام (۲۴۰ میلی لیتیر ) خورده می گردد. حداقل تا ۱۰ دقیقه بعد از خوردن ناپروکسن دراز نکشید. برای جلوگیری از بروز هر گونه دشوار در معده ناپروکسن را با غذا، شیر یا یک آنتی اسید مصرف نمایید.
مقدار مصرف ناپروکسن بستگی به شرایط بیماری و واکنش بدن به درمان دارد. برای کم شدن خطر بروز خونریزی معده و بقیه عوارض جانبی ناپروکسن را در پایین ترین میزان موثر و در کوتاه ترین دوره ممکن مصرف نمایید. میزان مصرف دارو را تکثیر ندهید یا اکثر از وقت توصیه شده دارو را مصرف نکنید. برای شرایط مزمن سان آرتریت، دارو را درست بر اساس دستور پزشک مصرف نمایید.
برای بعضی شرایط برجسته (سان آرتریت) ردپا قسمتی و استفاده گیری تمام از دارو امکان دارد ۲ هفته طول بکشد. دارو را در این مدت به طور منظم مصرف نمایید.
در صورتی که ناپروکسن را در وقت احتیاج مصرف می نمایید (و نه بر اساس یک وقت بندی برجسته و منظم)، به یاد داشته بمانید که داروهای ضد درد برای اینکه مناسب ترین ردپا قسمتی را داشته باشند، با دیدن نخستین اثر های درد می بایست مصرف شوند.
در صورتی که با وجود مصرف ناپروکسن شرایط شما بهبود پیدا نکرده و یا بدتر شد، به پزشک آگاهی دهید.
عوارض جانبی ناپروکسن
بعضی عوارضی که با مصرف ناپروکسن امکان دارد رخ دهند، عبارتند از:
- ناراحتی معده
- تهوع
- سوزش سر دل
- خواب آلودگی
- سرگیجه
چنانچه هر یک از این عوارض باقی مطلب پیدا نموده یا بدتر شدند، به پزشک مراجعه نمایید.
به یاد داشته بمانید که پزشک بعد از وارسی و اعتماد از این مسئله که مزیت های داروی ناپروکسن بیشتر از خطرات و عوارض آن هست، این دارو را برای شما تجویز نموده هست. خیلی از کسانی که از این دارو مصرف می کنند، هیچ عارضه جانبی ندارند.
ناپروکسن امکان دارد موجب تکثیر فشار خون گردد. در وقت مصرف این دارو فشار خون خویش را به طور منظم چک نمایید و چنانچه حاصل بالا بود به پزشک آگاهی دهید.
عوارض جدی ناپروکسن
در شکل دیدن هر گونه عوارض جدی ناپروکسن به پزشک مراجعه نمایید، عوارض جدی ناپروکسن عبارتند از:
- کبود شدن ساده بدن
- خونریزی ساده
- بلع دشوار یا دردناک
- دگرگونی در شنوایی (از حرف وزوز گوش)
- نوسانات خلقی
- اثر های دشوار کلیوی (سان دگرگونی در مقدار ادرار)
- سفت شدن بی علت گردن
- دگرگونی در بینایی
- اثر های نارسایی قبی (سان التهاب مچ پاها، خستگی غیر طبیعی و تکثیر وزن ناگهانی)
ناپروکسن به ندرت موجب بروز بیماری های جدی (و گاهی کشنده) کبد می گردد. در شکل دیدن هر گونه اثر مربوط به دشوار کبد سریعاً به پزشک مراجعه نمایید، اثر های دشوار کبد عبارتند از:
- تیره شدن ادرار
- تهوع یا استفراغ مداوم
- از دست دادن اشتها
- دل درد یا معده درد
- زرد شدن چشم ها
- زرد شدن پوست
به ندرت امکان دارد دچار واکنش حساسیتی به ناپروکسن شوید. با این اکنون در شکل دیدن اثر های مربوط به واکنش حساسیتی سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. اثر های واکنش حساسیتی عبارتند از:
- بثورات پوستی
- خارش (مخصوصاً در شکل، بیان یا گلو)
- سرگیجه شدید
- دشوار تنفسی
نکات گویش شده لیست کاملی از عوارض جانبی ناپروکسن نیستند، در شکل دیدن عوارض کسی دیگر که در بالا به آنان اشاره نشده به پزشک مراجعه نمایید.
اقدامات احتیاطی گذشته از مصرف ناپروکسن
گذشته از آغاز مصرف ناپروکسن در صورتی که به این دارو یا هر داروی کسی دیگر مخصوصاً آسپیرین یا بقیه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی سان ایبوپروفن، سلکوکسیب حساسیت دارید یا هر نوع حساسیت کسی دیگر دارید، مسلماً به پزشک آگاهی دهید. این دارو امکان دارد پر ترکیبات غیر فعالی باشد که می تواند منتهی به بروز واکنش های حساسیتی یا بقیه مشکل های گردد. برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.
گذشته از آغاز مصرف دارو سوابق پزشکی خویش را به آگاهی پزشک برسانید، مخصوصاً در صورتی که دچار هر یک از بیماری های زیر بوده اید:
- آسم (از حرف سابقه بدتر شدن تنفس بعد از مصرف آسپیرین یا بقیه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی)
- اختلالات خونی (سان کم خونی، خونریزی یا دشوار در لخته شدن خون)
- پولیپ بینی
- بیماری قلبی (سان سابقه حمله قلبی)
- فشار خون بالا
- بیماری کبد
- سکته مغزی
- مشکل های گوارشی در معده یا روده (سان خونریزی یا سوزش سر دل یا زخم معده)
مشکل های کلیه گاهی با مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی سان ناپروکسن رخ می دهد. در صورتی که بدن شما دچار کم آبی گردد، مبتلا به نارسایی قلبی بمانید یا بیماری کلیوی داشته بمانید، سن بالایی داشته بمانید و یا در اکنون مصرف داروی خاصی بمانید، خطر بروز مشکل های کلیه در شکل مصرف ناپروکسن اکثر خواهد بود. همانطور که پزشک توصیه می کند آب بیشتر بنوشید تا از کم آبی بدن پیشگیری نمایید و در شکل دیدن هر گونه دگرگونی در مقدار ادرار خویش سریعاً به پزشک آگاهی دهید.
ناپروکسن امکان دارد موجب خواب آلودگی و سرگیجه گردد. الکل و ماری جوانا خواب آلودگی و سرگیجه را تشدید می کنند. در وقت مصرف ناپروکسن از رانندگی کردن یا پایان هر کاری که احتیاج به هوشیاری دارد جدا خودداری نمایید. در صورتی که ماری جوانا مصرف می نمایید مسلماً با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
ناپروکسن امکان دارد موجب خونریزی معده گردد. مصرف در روز الکل و تنباکو، مخصوصاً وقتی که با این دارو ترکیب گردد، خطر بروز خونریزی معده را تکثیر می دهد. در وقت مصرف ناپروکسن از نوشیدن الکل و کشیدن سیگار اجتناب نمایید. برای داده ها اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.
ناپروکسن امکان دارد حساسیت شما به نور خورشید را تکثیر دهد. در وقت مصرف این دارو وقت قرار گرفتن در معرض نور خورشید را محدود نمایید. از برنزه کردن پوست در آفتاب یا استفاده از لامپ های خورشیدی اجتناب نمایید. مسلماً از ضد آفتاب بهره ببرید و لباس های محافظ نور خورشید بپوشید. در وقت مصرف ناپروکسن در شکل بروز هر گونه آفتاب سوختگی یا تاول پوستی و قرمزی سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
بعضی محصول ها ناپروکسن پر نمک (سدیم) می باشند. در صورتی که می بایست مصرف نمک در رژیم غذایی خویش را محدود نمایید، مسلماً به پزشک آگاهی دهید.
گذشته از پایان هر نوع جراحی کل محصول ها و داروهایی را که مصرف می نمایید، به پزشک یا دندانپزشک خویش آگاهی دهید (از حرف داروهای با نسخه، بدون نسخه و داروهای گیاهی).
سالمندان امکان دارد به بعضی عوارض ناپروکسن، مخصوصاً خونریزی معده و روده و مشکل های کلیه، حساس تر باشند.
ناپروکسن در دوران بارداری
خانم هایی که در سن بارداری می باشند، گذشته از مصرف ناپروکسن می بایست نسبت به مزیت ها و خطرات مصرف این دارو با پزشک راهنمایی کنند (خطراتی سان سقط جنین یا دشوار در باردار شدن). در صورتی که باردار هستید یا هدف باردار شدن دارید، مسلماً به پزشک آگاهی دهید. ناپروکسن در دوران بارداری فقط در شکل احتیاج می بایست مصرف گردد. ناپروکسن در سه ماهه نخست و انتها بارداری نباید مصرف گردد، چون امکان دارد آسیب هایی به نوزاد متولد نشده وارد کند و بر زایمان طبیعی نیز نتیجه بگذارد.
ناپروکسن در دوران شیردهی
ناپروکسن می تواند وارد شیر مادر گردد و تاثیرات ناخوشایندی بر روی نوزاد شیر خوار داشته باشد. در دوران شیردهی گذشته از آغاز مصرف ناپروکسن با پزشک راهنمایی نمایید.
اکثر بدانید : این ۷ دارو را نباید با معده خالی مصرف کنید
اکثر بدانید : بهترین ضد دردهای طبیعی ، از زردچوبه تا آب
اکثر بدانید : مسکن های طبیعی برای تسکین انواع دردها
اکثر بدانید : در هنگام درد این مسکن طبیعی را بخورید
تهیه و بازگردانی : دسته سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ