قرص فولیک اسید برای چیست؟ +هر آنچه می بایست در خصوص فولیک اسید بدانید
- ۹۳۷۵۰
- دارو ها
- ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
قرص فولیک اسید و عوارض آن
فولات و فولیک اسید اشکالی از ویتامین B محلول در آب می باشند. فولات به طور طبیعی در بعضی مواد غذایی وجود دارد و فولیک اسید صورت ساختگی این ویتامین هست. از سال ۱۹۹۸ فولیک اسید به بعضی از غلات، آرد، نان ها، پاستا، کلوچه ها و بیسکویت ها اضافه شده هست و افزودن آن به صورت یک قانون الزامی درآمده هست.
مواد غذایی که به طور طبیعی سرشار از فولات می باشند، عبارتند از: سبزیجات داری برگ سبز (سان اسفناج، بروکلی و کاهو)، مارچوبه، بامیه، میوه ها (از عبارت موز، ملون و لیمو)، لوبیا، قارچ، گوشت (سان گوشت جگر و کلیه)، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی.
فولیک اسید برای جلوگیری و درمان کمبود فولات در خون مصرف می گردد. کمبود فولات در خون پیامدهایی دارد که عبارتند از کم خونی و ناتوانی روده ها در جذب مواد مغذی که با مصرف فولیک اسید از بروز این پیامدها هم جلوگیری می گردد. به علاوه فولیک اسید برای بعضی شرایط به جز آن که با کمبود فولات در تماس می باشند نیز مصرف می گردد، شرایطی سان کولیت اولسراتیو، بیماری کبد، مصرف الکل و دیالیز کلیه.
زنان باردار یا زنانی که هدف باردار شدن دارند، فولیک اسید مصرف می کنند تا از سقط جنین و نقص های مادرزادی سان اسپینا بیفدا spina bifida جلوگیری کنند.
اکثر بدانید : ویتامین b در چه چیزهایی وجود دارد؟ منابع انواع ویتامین b
اکثر بدانید : چه مقدار فولیک اسید استفاده نمائیم.
*اسپینا بیفدا spina bifida : ایرادی مادرزادی که بر حاصل آن ستون فقرات و پشت نوزاد در دوران رشد به طور همه بسته نمی گردد.
بعضی اشخاص برای جلوگیری از سرطان روده غول پیکر یا سرطان دهانه رحم قرص فولیک اسید مصرف می کنند. به علاوه این دارو از بروز بیماری قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند و ضمناً ماده شیمیایی هموسیستئین homocysteine را کم شدن می دهد. هموسیستئین نوعی آمیون اسید هست که به منزله یک واسطه در متابولیسم متیونین و سیستئین عمل می کند. بالا بودن هموسیستئین در خون خطر بروز بیماری قلبی را فزونی می دهد.
فولیک اسید ضمناً برای اشخاص مبتلا به فراموشی و آلزایمر، کم شدن شنوایی ناشی از افزیش سن، جلوگیری از بیماری های چشمی ناشی از فزایش سن، جلوگیری از کم شدن بینایی، پوکی استخوان، سندروم پای بیقرار (پرش پاها)، موارد خواب، افسردگی، درد اعصاب، درد عضلانی، ایدز، یک بیماری پوستی به نام ویتیلیگو vitiligo یا پیسی و یک بیماری ارثی به نام سندروم شکننده ایکس مصرف می گردد.
به علاوه قرص اسید فولیک برای کم شدن عوارض جانبی داروهایی سان لومترکسول lometrexol و متوترکسات methotrexate مصرف می گردد.
بعضی اشخاص هم از فولیک اسید به طور جلو روی لثه های خویش استفاده می کنند تا عفونت های لثه درمان گردد. اسید فولیک عموماً در ترکیب با دیگر ویتامین های سری B مصرف می گردد.
فولیک اسید برای رشد بدن الزامی هست. این دارو در طراحی عامل ژنتیکی به نام DNA و عملکردهای غیر از اینی در بدن دخیل هست.
عوارض قرص فولیک اسید
فولیک اسید که به شکل خوراکی یا تزریقی مصرف می گردد، برای بیشتر اشخاص بی خطر هست و عارضه جانبی اضافه ندارد. بیشتر بزرگسالانی که به میزان کمتر از ۱۰۰۰ میلی گرم از این دارو در روز مصرف می کنند، هیچ عارضه جانبی تجربه نمی کنند.
در صورتی که اسید فولیک به شکل خوراکی و به مقدار افزون و برای مدت بلند مصرف گردد خطرناک خواهد بود. میزان افزون اسید فولیک منتهی به بروز مشکلاتی می گردد، از عبارت :
- گرفتگی شکم
- اسهال
- جوش های پوستی
- اختلالات خواب
- تحریک پذیری
- آشفتگی
- تهوع
- موارد و آشفتگی معده
- تبدیل در رفتار
- واکنش های پوستی
- تشنج
- گاز معده
- هیجان و بیقراری
این نگرانی وجود دارد که مصرف فولیک اسید در بلند مدت منتهی به بروز عوارض جانبی جدی گردد. به نقل از محققان مصرف فولیک اسید به مقدار ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میکرو گرم در روز در کسانی که موارد قلبی دارند، خطر حمله قلبی را فزونی می دهد. بعضی وارسی های به جز آن هم حاکی از آن هست که مصرف افزون فولیک اسید خطر بروز سرطان هایی سان سرطان ریه و سرطان پروستات را فزونی می دهد.
هشدار در وقت مصرف فولیک اسید
مصرف قرص فولیک اسید در وقت بارداری و شیردهی
در صورتی که فولیک اسید به صورت خوراکی و به مقدار مطلوب و به صورت درست در دوران بارداری و شیردهی مصرف گردد، بی خطر ااست. مصرف مقدار ۳۰۰ تا ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید در دوران بارداری برای جلوگیری از نقص در وقت تولد مصرف می شوند.
فرایندهایی برای گشاد کردن شریان های تنگ شده (آنژیوپلاستی angioplasty)
مصرف فولیک اسید، ویتامین B6 و ویتامین B12 به صورت درون وریدی (وارد کردن به داخل رگ) یا به صورت خوراکی تنگی شریان ها را بدتر می کند. اسید فولیک نباید به دست کسانی که آنژیوگرافی می کنند مصرف گردد.
سرطان
تحقیقات ابتدایی نشان داده اند مصرف روزمره بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم فولیک اسید خطر بروز سرطان را فزونی می دهد. در نتیجه کسانی که سابقه ابتلا به سرطان دارند، می بایست از مصرف مقدار افزون اسید فولیک اجتناب کنند.
بیماری قلبی
وارسی های ابتدایی نشان داده اند که مصرف فولیک اسید با ویتامین B6 خطر حمله قلبی را در اشخاص مبتلا به سابقه بیماری قلبی فزونی می دهد.
کم خونی ناشی از ویتامین B12
مصرف اسید فولیک امکان دارد مانع بروز علائم کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 گردد و در ثمر درمان این ایراد به تعویق خواهد افتاد.
اختلال تشنج
مصرف اسید فولیک علی الخصوص در دوزهای بالا، امکان دارد تشنج را در اشخاص مبتلا به ین اختلال بدتر کند.
اکثر بدانید : خانم ها قبل و طی بارداری اسید فولیک بخورند
اکثر بدانید : مصرف اسید فولیک برای همه زنان جوان لازم است
اکثر بدانید : مصرف زیاد اسید فولیک خوب است یا بد؟
تهیه و بازگردانی : سری سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ