پیشگیری اورژانسی از اچ آی وی ( ایدز )

پیشگیری بعد از مواجه عبارت از اقداماتی است که فرد بلافاصله پس از مواجه شده با ویروس اچ آی وی HIV انجام می دهد تا خطر ابتلا به آن کاهش یابد و آن عبارت از مصرف یک عده داروهائی است که از تکثیر ویروس و منتشر شدن آن در بدن جلوگیری می کند

مشاهده مطلب
ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان ارتودنسی در سنین بزرگسالی تا زمانی که دندان، لثه و استخوان فک سالم باشد، می‌توان در هر سنی ارتودنسی را انجام داد. ارتودنسی

مشاهده مطلب
کورتیکواستروئیدها چه داروهایی هستند و چه عوارضی دارند؟

کورتیکواستروئیدها چه داروهایی هستند و چه عوارضی دارند؟

فهرست مطالب

کورتیکواستروئیدها چه داروهایی می باشند و چه عوارضی دارند؟

کورتیکواستروئیدها چه داروهایی هستند و چه عوارضی دارند؟
 کورتیکواستروئیدها یا کورتون ها داروهای استوار و پرعوارضی می باشند که بعضی اشخاص مجبور به مصرف این داروها می شوند، در این مقاله به وارسی زیادتر عوارض این داروها پرداخته می گردد

 دانستنی هایی حول کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدها (کورتون) داروهایی زیاد استوار می باشند، از این رو، شما می بایست همیشه زیر نظر پزشک آنان را مصرف نمایید. بدون تجویز پزشک، شما نمی توانید و نباید از این نوع داروها بهره ببرید.

زیادتر بدانید : کورتون چیست و چگونه باید مصرف شود؟ + عوارض کورتون

کورتیکواستروئیدها در بر دارنده نوع های مختلفی از هورمون های متعلق به دسته استروئید می شوند که به دست قشر غدد آدرنال ساخت می شوند. کورتیکواستروئیدها در طیف گسترده ای از مکانیزم های فیزیولوژیکی نقش دارند که از آن حرف می توان به مسائل زیر اشاره کرد:

  • فرآیندهای التهابی
  • نظام ایمنی
  • سوخت و ساز کربوهیدرات ها

 داروهای کورتیکواستروئید سنتز شده به شکل مصنوعی هم وجود دارند که برای بعضی هدف های درمانی ممتاز، از حرف درمان بیماری کرون و در کنار این درد مفاصل استفاده می شوند.

نوع های و مسائل مصرف کورتون ها

کسب و کار های داروسازی گوناگون مبادرت به ساخت این داروها می کنند، از این رو، با دقت به مسائل استفاده در شکل های گوناگون در دسترس می باشند.

بعضی نوع های کورتیکواستروئیدها در بر دارنده مسائل زیر می شوند:

داروهای کورتیکواستروئید استنشاقی

این نوع برای درمان بیماری آسم یا بیماری انسداد مزمن ریوی استفاده می گردد. در کنار این، در بعضی مسائل برونشیت حاد، مثال های کورتیکواستروئید استنشاقی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این داروها می بایست زیر نظر پزشک شکل بگیرد.

کورتون خوراکی به صورت قرص

کاربرد اساسی این نوع درمان بیماری های التهابی، سان بیماری کرون و کولیت زخمی می باشد.

کورتون های موضعی

این نوع در مسائل اگزما، درماتیت آتوپیک، و سوریازیس استفاده می گردد. در کنار این، آنان برای کم شدن التهاب استفاده می شوند.

کورتیکواستروئیدهای تزریقی

این نوع به شکل وارد کردن درون سیاهرگی برای بعضی بیماری های سیستمیک از نوع خودایمنی استفاده می گردد. در کنار این، کورتیکواستروئیدها به شکل وارد کردن درون عضله ای زیادتر برای درمان درد مفاصل استفاده می گردد.

عوارض جانبی کورتیکواستروئیدها یا کورتون ها

از آنجایی که این داروها در شمار بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی نقش دارند، عوارض جانبی ناشی از آنان هم گوناگون می باشد.

به طور معمول، کورتیکواستروئیدها بر نظام ایمنی کارایی می گذارند. از این رو، هرچه زیادتر مستعد ابتلا به عفونت می شوید چون که این داروها دارای یک عامل سرکوب کننده نظام ایمنی می باشند.

افزون بر این، آنان آثار نامطلوبی بر عضلات اسکلتی دارند و می توانند باعث میوپاتی، پوکی استخوان، و نکروز استخوانی شوند.

در کنار این، کورتیکواستروئیدها می توانند باعث مشکل ها گوارشی، سان پانکراتیت (التهاب پانکراس)، و زخم معده شوند که از متداول‌ترین عوارض جانبی استفاده از این داروها می باشند.

بواسطه احتباس مایع، کورتیکواستروئیدها می توانند باعث پرفشاری خون شوند.

آکنه، هیرسوتیسم (پر مویی در زنان) (پر مویی در زنان)، ترک پوستی، و اکسیموز (خونریزی زیر پوستی) از سایر عوارض جانبی استفاده از کروتیکواستروئیدها انگاشته می شوند.

در کنار این، تحول در ایجاد و خو، سان حالت سرخوشی، بی خوابی، افسردگی، و روان پریشی از حرف عوارض جانبی روانی مرتبط با کورتیکواستروئیدها می باشند. این علائم از سرایت کمتری دارا می باشند.

مشکل ها چشمی، سان آب مروارید و آب سیاه هم امکان دارد رخ دهند.

افزون بر این، خطر بروز مشکل ها غدد درون ریز و متابولیک تکثیر می یابد. از حرف مسائل مرتبط با مشکل ها متابولیک می توان به عدم تحمل گلوکز، دیابت، تکثیر وزن و هایپرلیپیدمی (تکثیر چربی خون) اشاره کرد.

در پایان، خطر اختلال در رشد بواسطه رابطه نزدیک کورتیکواستروئیدها با هورمون رشد تکثیر می یابد. این در بر دارنده تحت کارایی قرار گرفتن محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال می گردد.

زیادتر بدانید : کورتون ها چه عوارضی دارند؟

زیادتر بدانید : مضرات قرص کورتون چیست؟

زیادتر بدانید : تناسب اندام با کورتون!؟

زیادتر بدانید : بالاخره کورتون خوب است یا بد؟

جمع آوری : دسته سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: asriran.com

منبع : seemorgh.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *