درمان‌های سریع میگرن

درمان‌های سریع میگرن

درمان‌های بلافاصله میگرن درمان‌های بلافاصله میگرن به چه نحو هست؟ می‌توانید لیستی برای خویش ساخت کنید تا در شکل شروع علائم میگرن بلافاصله به آن

مشاهده مطلب
عوارض قرص ریتالین و هر آنچه باید در مورد ریتالین بدانید

عوارض قرص ریتالین و هر آنچه باید در مورد ریتالین بدانید

فهرست مطالب

عوارض قرص ریتالین و هر آنچه می بایست درباره ریتالین بدانید

قرص ریتالین Ritalin یا متیل فنیدیت Methylphenidate چیست و چه عوارضی دارد؟

داروی ریتالین Ritalin یا متیل فنیدیت Methylphenidate برای درمان اختلال بیش فعالی و نقص توجه یا ADHA استفاده می گردد و مصرف آن بدون نسخه پزشک ممنوع هست. این دارو از روش تبدیل میزان بعضی مواد طبیعی در مغز شغل می کند. ریتالین در دسته داروهای محرک قرار می گیرد. این دارو به بیشتر شدن توانایی شما برای دقت کردن، تمرکز بر روی یک تکاپو و کنترل مشکل های رفتاری یاری می کند. ایضاً می تواند به سازماندهی وظایف و بهبود مهارت های گوش دادن یاری می کند. ریتالین ایضاً برای درمان بعضی اختلالات خواب، از حرف نارکولپسی یا حمله خواب Narcolpsy، استفاده می گردد.

در صورتی که می خواهید اکثر بدانید : حمله خواب چیست؟ عوامل، علائم و درمان

قرص ریتالین را چگونه مصرف کنیم؟

پیش از آغاز مصرف قرص ریتالین نیکوتر هست راهنمای مصرف دارو را با توجه مطالعه نمایید. در صورتی که در مورد راه مصرف دارو سوالی دارید، با پزشک مطرح نمایید.

قرص ریتالین خوراکی هست و می بایست درست بر مبنای دستور پزشک مصرف گردد، عموماً ۲ یا ۳ بار در روز. خوب ترین لحظه مصرف قرص ریتالین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پیش از وعده غذایی هست. به هرحال در صورتی که دچار ناراحتی معده هستید، باید آن را همقدم با غذا یا بین وعده یا بعد از آن مصرف نمایید. مصرف دیر زمان قرص ریتالین در روز شاید موجب بی خوابی گردد.

قرص ریتالین را به طور منظم مصرف نمایید تا زیادترین مزیت را از آن بگیرید. برای اینکه لحظه مصرف را به علت داشته شوید، مکرر در یک لحظه مخصوص در روز قرص ریتالین را مصرف نمایید.

مقدار مصرف قرص ریتالین بر مبنای شرایط بیماری و نوع واکنش بدن به دارو تعیین می گردد. در لحظه مصرف قرص ریتالین پزشک شما را هدایت خواهد کرد که مقدار مصرف را بیشتر شدن یا کم شدن دهید. به علاوه در صورتی که برای مدت بسیاری هست که قرص ریتالین مصرف می نمایید، مصرف دارو را به طور ناگهانی و بدون راهنمایی با پزشک قطع نکنید.

قطع ناگهانی مصرف قرص ریتالین شاید موجب بروز اثر های ترک دارو گردد، علی الخصوص در صورتی که برای مدت دراز و به طور منظم مصرف می شده هست. اثر های ترک دارو عبارتند از افسردگی، اندیشه به خودکشی یا سایر مشکل های و تغییرات روحی. برای جلوگیری از بروز اثر های ترک پزشک مصرف دارو را به تدریج کم شدن می دهد. برای جزئیات اکثر با پزشک خویش راهنمایی نمایید و در شکل بروز هر گونه اثر به پزشک مراجعه نمایید.

وقتی که قرص ریتالین برای مدت بسیاری مصرف می گردد، اثربخشی نیکی همچون پیش نخواهد داشت، پس در صورتی که اثربخشی دارو تبدیل کرد به پزشک خویش آگاهی دهید.

اگر چه قرص ریتالین به زیاد ها یاری می کند، ولی گاهی اعتیاد آور هست. در صورتی که مبتلا به نوعی اختلال سوء مصرف مواد مخدر شوید، احتمال اعتیاد به قرص ریتالین هم اکثر خواهد بود. داروی ریتالین را درست بر مبنای دستور پزشک مصرف نمایید تا احتمال بروز هر گونه خطر و اعتیاد را کم شدن دهید.
در لحظه مصرف قرص ریتالین در صورتی که شرایط بیماری شما بهبود پیدا نکرد یا بدتر شد، مطمئناً به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض جانبی ریتالین

ریتالین

متداول ترین عوارض ریتالین عبارتند از:

  • عصبی شدن
  • دشوار در خوابیدن
  • از دست دادن اشتها
  • کم شدن وزن
  • سرگیجه
  • تهوع
  • استفراغ
  • سردرد

در صورتی که هر یک از این اثر ها تداوم داشته یا بدتر شدند، مطمئناً به پزشک مراجعه نمایید.

به یاد داشته شوید که پزشک با در نظر گرفتن عوارض دارو، ریتالین را تجویز نموده و تشخیص داده هست که مزیت های دارو برای شما اکثر از عوارض آن هست.

ریتالین شاید موجب بیشتر شدن فشار خون گردد. فشار خون خویش را به طور منظم چک نمایید، و در شکل بالا بودن دستاورد مطمئناً به پزشک آگاهی دهید.
در شکل نظاره هر گونه عوارض جانبی جدی فوراً به پزشک مراجعه نمایید، بعضی عوارض جانبی جدی عبارتند از:

– بروز علائم دشوار در گردش خون در انگشت های دست و پا (همچون سردی، بی حسی، درد یا تبدیل در رنگ پوست)

زخم های غیرعادی بر روی انگشت های دست و پا

ضربان قلب بلافاصله یا نامنظم

تبدیل در روحیات، تولید و خو و رفتار (از قبیل تحریک پذیری، خشونت، نوسانات خلقی، بروز افکار غیر طبیعی و اندیشه به خودکشی)، حرکات غیرقابل کنترل عضلات، گویش ناگهانی و غیر قابل کنترل لغات و صداها، تغییرات بینایی (همچون تاری چشم).

به ندرت رخ می دهد که ریتالین در پسران نوجوان موجب بروز نعوظ دردناک و دراز مدت گردد، نعوظی که اکثر از ۴ ساعت طول می کشد. والدین می بایست مراقب بروز این عارضه جانبی جدی در پسرها باشند. در شکل نعوظ دراز مدت یا دردناک مصرف ریتالین قطع شده و فوراً به پزشک مراجعه نمایید. برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.

بروز واکنش های حساسیتی به ریتالین به ندرت بروز می کند، ولی در شکل نظاره هرگونه اثر حساسیتی، همچون بثورات پوستی، خارش، التهاب (علی الخصوص در شکل، بیان و گلو)، سرگیجه شدید و دشوار تنفسی به پزشک مراجعه نمایید.

نکات اشاره شده لیست جامع عوارض ریتالین نبودند. در صورتی که عوارض شخصی دیگر را نظاره کردید که در این لیست به آنان اشاره نشده به پزشک مراجعه نمایید.

اقدامات احتیاطی در لحظه مصرف ریتالین

پیش از آغاز مصرف ریتالین در صورتی که به این دارو یا هر داروی شخصی دیگر حساسیت دارید، مطمئناً به پزشک خویش آگاهی دهید. قرص ریتالین شاید پر ترکیبات غیرفعال باشد که می توانند موجب بروز واکنش های حساسیتی یا مشکل های سایر شوند. برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.

پیش از مصرف ریتالین سوابق پزشکی خویش را به پزشک آگاهی دهید، علی الخصوص در صورتی که دچار هر یک از این مشکل های هستید: فشار خون بالا، دشوار در گردش خون (همچون بیماری رینود*  Raynaud’s disease)، گلوکوم  glaucoma یا آب سیاه، مشکل های قلبی (همچون ضربان نامنظم قلب، نارسایی قلبی، سابقه ابتلا به حمله قلبی، دشوار در ساختار قلب)، سابقه خانوادگی مشکل های قلبی، همچون مرگ ناگهانی به علت بیماری قلبی، ضربان نامنظم قلب)، شرایط روحی و روانی (همچون اختلال دو قطبی، افسردگی، روان پریشی و اندیشه به خودکشی)، سابقه خانوادگی یا شخصی ابتلا به حرکات غیرقابل کنترل عضلات (تیک های حرکتی و سندروم تورت یا توره* Tourette’s syndrome)، پرکاری تیروئید و اختلال تشنج.

* بیماری رینود Raynaud’s disease : بیماری رینود شرایطی هست که طی آن بخش‌هایی از بدن همچون انگشتان دست و پا، نوک بینی و گوش‌ها بی‌احساس و سرد می‌شوند. در رینود عروق خونی انگشتان دست و پا، بینی و گوش درگیر می‌شوند. استرس و سرما از حرف دست اندرکاران مستعد کننده بیماری می باشند.

*سندروم تورت یا توره Tourette’s syndrome : سندروم توره یا سندروم تورت ایرادی مربوط به نظام عصبی هست که موجب می گردد شخص حرکات یا صداهای ناگهانی طراحی کند که تیک نامیده می شوند و قابل کنترل نیستند.

ریتالین شاید موجب سرگیجه گردد، پس در لحظه مصرف این دارو رانندگی نکنید یا از ماشین هایی که احتیاج به توجه بالایی دارند استفاده نکنید و از فرجام تکاپو هایی که محتاج هوشیاری می باشند اجتناب نمایید.

پیش از فرجام هرگونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک آگاهی دهید که در اکنون مصرف داروی ریتالین یا داروهای با نسخه و بدون نسخه سایر، مکمل ها و داروهای گیاهی هستید.

مصرف دراز مدت ریتالین بر روی مقدار رشد و وزن کودک و قد آخرین وی در بزرگسالی نتیجه می گذارد. برای کم شدن این نتیجه پزشک شاید برای کودک مصرف دارو را هر از گاهی متوقف کند. در صورتی که کودک شما در اکنون مصرف ریتالین هست، قد و وزن وی را به طور منظم وارسی نمایید و برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.

بزرگسالان در مقایسه با عوارض ریتالین آسیب پذیرتر می باشند، علی الخصوص بروز اختلال خواب، کم شدن وزن و درد قفسه سینه.

مصرف ریتالین در بارداری

ریتالین در بارداری فقط در صورتی استفاده می گردد که مصرف آن تماماً مهم باشد. درباره خطرات مصرف ریتالین و مزیت های آن در بارداری با پزشک راهنمایی نمایید.

مصرف ریتالین در دوران شیردهی

داروی ریتالین وارد شیر مادر می گردد. پس درباره مصرف ریتالین در شیردهی با پزشک راهنمایی نمایید.

تداخلات دارویی با ریتالین

ریتالین

تداخلات دارویی شاید بر روی اثربخشی دارو نتیجه بگذارد و خطر بروز عوارض جانبی را بیشتر شدن دهد. لیستی از همه داروهایی که مصرف می نمایید، تهیه نمایید (از حرف داروهای با نسخه، بدون نسخه و داروهای گیاهی) و این لیست را به پزشک خویش عرضه دهید. مصرف دارو را به طور ناگهانی متوقف نکنید و مقدار مصرف آن را بدون راهنمایی با پزشک قطع نکنید. به علاوه مصرف ریتالین بدون تجویز پزشک به هیچ منزله ی توصیه نمی گردد.

مصرف داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز Monoamine oxidase inhibitor یا MAO با ریتالین موجب بروز تداخل دارویی جدی و کشنده می گردد. در دوران مصرف ریتالین از مصرف داروهای مهار کننده مونوآمین اکسیداز (از حرف ایزوکربوکسازید isocarboxazid، لینزولید linezolid، متیلن آبی methylene blue، موکلوبامید moclobemide، فنلزین phenelzine، پروکاربازین procarbazine، رازاگلین rasagiline، سافینامید safinamide، سلگیلین selegiline، ترانیلسیپرومین tranylcypromine) جدا اجتناب نمایید.

به علاوه زیادی از داروهای مهار کننده مونوآمین اکسیداز دو هفته پیش از آغاز مصرف ریتالین می بایست کنار گذاشته شوند. درباره آغاز و قطع مصرف این داروها با پزشک راهنمایی نمایید.

ریتالین بر روی نتایج بعضی آزمایش ها نتیجه می گذارد، از حرف اسکن مغز برای بیماری پارکینسون و در دستاورد نتایج آزمایش نادرست خواهد بود. پس پیش از اجام هر گونه آزمایش اعتماد نتیجه نمایید که پزشک و پرسنل آزمایشگاه در جریان مصرف ریتالین می باشند.

اوردوز کردن ریتالین

در صورتی که کسی ریتالین را بیشتر از مرز مصرف کرد یا اصطلاحاً اوردوز کرد، فوراً به اورژانس مراجعه نمایید. اثر های اوردوز ریتالین عبارتند از: استفراغ، آشفتگی، سردرگمی، عرق کردن، گرگرفتگی یا فلاشینگ، تکان های عضلانی، توهم، تشنج و از دست دادن هوشیاری.

داروی ریتالین را با دیگران به اشتراک نگذارید. در لحظه مصرف ریتالین بعضی آزمایش ها، همچون فشار خون، تعیین شمار سلول های خون و کنترل قد و وزن کودک، به شکل مرتب فرجام می گردد تا اثربخشی دارو و عوارض مربوط به آن وارسی شوند.

در صورتی که می خواهید اکثر بدانید : عوارض ریتالین بر قلب، قابل توجه متبلایان به ADHD، اختلال کم توجهی – بیش فعالی

در صورتی که می خواهید اکثر بدانید : ریتالین را چقدر می شناسید؟

در صورتی که می خواهید اکثر بدانید : ریتالین معجزه شب امتحان نیست

تهیه و بازگردانی : دسته سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ

Save

منبع : seemorgh.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *