قفسه های دارویی را چگونه خانه تکانی کنیم؟
با تازه شدن سال کل ما به ذهن خانه تکانی و تمیز کردن قسمت های گوناگون منزل خویش هستیم، لیکن آنچه شاخص هست وارسی قفسه های داروهاست تا به این ترتیب کل داروهای کهنه و تاریخ مصرف گذشته را دور بیندازیم
- ۹۱۲
- دارو ها
- ۱۴۰۰/۰۱/۰۱
خانه تکانی قفسه های دارویی را از یاد نبرید
به بیان سلامت نیوز به قول سازمان غذا و دارو ، شاید پس از مراجعه به پزشک و دریافت دارو، داروهای تجویز شده تا آخر مصرف نشوند. اگر چه فرض خطا نگهداری این داروها در منزل برای روز مبادا زیاد خطرناک و غلط هست، اما شاهد هستیم که جمع آوری و انبار داروها در بسیار از منازل در محلی به نامهای قفسه دارویی و یا جعبههای دارویی، در آشپزخانه و یا یخچال شکل میگیرد. اکنون چطور می بایست از شر داروهایی که نیازی به مصرف آن نیست خلاص شد؟
اکثر بدانید : خانه تکانی داروها را فراموش نکنید
- فهرستی از داروهایی که مرتب مصرف مینمایید و در منزل حاضر دارید، در وقت مراجعه به پزشک هم گام داشته بمانید تا از تجویز مجدد آن خودداری گردد.
- طریقه نگهداری واقعی داروها را بدانید و مطابق آن عمل نمایید.
- شمار داروهایی که می بایست در یخچال نگهداری شوند اندک هست. در وقت دریافت دارو از داروساز طریقه نگهداری دارو را بپرسید.
- نگهداری داروها در یخچال تنها برای داروهایی که یخچالی هستند مهم و مطلوب هست. یخچال شبیه حمام دارای رطوبت هست و موجب می گردد دارو زودتر از دست یابی به تاریخ انقضای روی بسته بندی، خراب گردد.
- در صورتی که روی جعبه دارویی اثر هست در دمای اتاق نگهداری گردد، می بایست دارو در دمای معمول و در حدود ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری گردد.
- داروخانهها به هیچ منزله ی مجاز به تحویل گرفتن داروی مصرف نشده از بیماران نیستند، چراکه به محض خروج دارو از داروخانه، شرایط نگهداری دارو از کنترل خارج میگردد و به همین خاطر سلامت داروی مرجوعی به داروخانه زیر سوال هست. پس با غیر مجاز بیان نمودن بازگشت دارو به داروخانه، سلامت مصرف کنندگانی که داروهای خویش را فقط از داروخانه تهیه می کنند حفظ خواهد شد.
- نظافت کلی عید، هنگام مناسبی هست تا در هر منزلی، به قفسه یا جعبه دارویی مجموعه بزنیم و به آن سر و سامان دهیم. داروهایی که تاریخ انقضایش فرا رسیده هست را جدا و به شمایل واقعی معدوم کنیم. اگر چه داروها نقش موثری در درمان خیلی از بیماری ها دارند اما زمانیکه بقیه نیازی به آنان نباشد مهم هست که برای پیشگیری از خطرات احتمالی، داروها را به شمایل مناسبی دور بریزیم.
- شربتهای تاریخ گذشته را در فاضلاب خالی نموده و شیشههای آن را دور بریزید. سوسپانسیون آنتیبیوتیکها را بعد از گذشت ۱۰ روز از مصرفشان داخل سطل زباله بیندازید.
- برای پیشگیری از مصرف نابجای داروهای دورریخته شده، خوب تر هست قرصها و کپسولها را با زبالههای تر شبیه تفاله چای مخلوط کنیم تا ظاهر ناخوشایند آن مانع مصرف داروها به دست کودکان و … گردد.
- خوب تر هست داروهایی که داخل زبالهها ریخته میگردد با مواد بقیه شبیه تفاله چای آلوده شوند تا از مصرف اتفاقی آن به دست آدمیزاد و حیوان جلوگیری گردد.
اکثر بدانید : همه ی داروها را در خانه نگه ندارید
اکثر بدانید : قفسه داروها را هم بتکانید
اکثر بدانید : پاکسازی ریه ها بعد از خانه تکانی با این خوراکی ها
اکثر بدانید : داروخانه خانگی را از یاد نبرید
جمع آوری: دسته سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamatnews.com
منبع : seemorgh.com