در دوران کرونا بیماران قلبی چگونه داروهای قلب خویش را مصرف کنند؟
- ۱۴۲۶
- دارو ها
- ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
چگونگی مصرف داروهای قلبی در اپیدمی کرونا
بیماران، داروهای قلبی را بواسطه احتمال ابتلای زیادتر یا فزونی خطر مرگومیر ناشی از بیماری کرونا قطع نکنند.دکتر سعید علیپور پارسا با گویش این که بیماری کووید-۱۹ تظاهرات بالینی متغیری دارد، اظهار کرد: شاید شخص مبتلا سراسر بدون علامت بوده، علایم خفیف داشته و یا سراسر بدحال باشد. در همین عرصه یکی از تظاهرات این بیماران فزونی انعقادپذیری در عروق هست که شاید در عروق مغزی، کرونر، اندامها یا ولو عروق ریوی رخ دهد و بسته به مورد باعث سکته مغزی، قلبی، ایسکمی حاد اندام یا آمبولی ریه گردد. در نتیجه در اکثراً بیماران بدحال محتاج بستری، توصیه آغاز درمان پیشگیرانه با داروهای ضدانعقاد هست.
زیادتر بدانید : کرونا و علائم آن از فرق سر تا نوک پا
زیادتر بدانید : آیا با باز کردن پنجره ماشین کرونا وارد ماشین می شود؟
زیادتر بدانید : کدام قلب درد واقعا درد قلبی است؟!
بیماران قلبی با ریسک بالاتر ابتلا
بهطور کلی احتمال ابتلای اشخاص دارای بیماری عرصهای مزمن به ویروس کووید-۱۹ در مقایسه با دیگرافراد جامعه بالاتر هست، در این عرصه از بین بیماران قلبی، اشخاص مبتلا به نارسایی قلب مزمن و کسانی که اتصال قلب شدهاند، زیادترین ریسک ابتلا را داشتند و مرگ و میر بالاتری دارند. در درجه بعدی بیماران با سابقه جراحی قلب باز علی الخصوص در صورتی که سکته قلبی نموده و داروهای بیشتر قلبی عروقی استفاده میکنند، مقداری ریسک فزونی ابتلا در مقایسه با غیر از این اشخاص جامعه دارند.
وی با اشاره به بیمارانی که بواسطه ابتلا به کووید-۱۹ دچار حمله قلبی شدهاند، گفت: این سری از اشخاص احتمالاً از دید عرصه ژنتیک استعداد زیادتری داشتند و بدون بیماری عرصهای نیز ممکن بود دچار این موارد و عوارض شوند.
چگونگی مصرف داروهای قلبی در اپیدمی کرونا
قبلا در خصوص استفاده از داروهای ACEI ، ARB ها(داروهای مهار کننده آنزیمی ) و فزونی ریسک ابتلا به کووید-۱۹ مطرح بود، اما بعد از آن معین شد که برعکس ولو شاید مصرف این داروها جنبه جلوگیری نیز داشته باشد.
براین مبنای توصیه میگردد بیماران، داروهای قلبی را بواسطه احتمال ابتلای زیادتر یا فزونی خطر مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا قطع نکنند و تمام داروها بر اساس روال گذشته مصرف گردد.
ایضاً داروها فقط بر مبنای شرایط بالینی بیمار دگرگونی کند نه بر مبنای شرایط اپیدمی. علیپور پارسا ایضاً با اشاره به مسئله تداخل داروهای قلبی علی الخصوص داروهای فزونی دهنده ریسک آریتمی با داروهای درمان بیماری کووید، تصریح کرد: داروهایی شبیه هیدروکسی کلروکین و آزیترومایسین که بر مبنای پروتکلهای درمانی برای درمان کووید ۱۹استفاده میشد، داروهایی بودند که میتوانستند ریسک آریتمی را فزونی دهند. در نتیجه کسانی که سابقه مصرف این داروها را داشتند، می بایست در عرصه تداخل دارویی مدنظر قرار میگرفتند.
زیادتر بدانید : کدام صابون ویروس کرونا را بهتر از بین می برد؟ جامد یا مایع
زیادتر بدانید : آیا با سرد شدن هوا کرونا دوباره برمی گردد؟
زیادتر بدانید : به گفته سازمان بهداشت جهانی کرونا از بیماران بی علامت منتقل نمی شود!
زیادتر بدانید : مصرف داروهای گیاهی برای مبتلایان به امراض قلبی مضر است؟
جمع آوری: مجموعه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: isna.ir