۹ دارو که مصرف آنان را نباید ناگهانی متوقف کرد
- ۷۲۰۸
- دارو ها
- ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
مصرف این داروها را به طور ناگهانی متوقف نکنید
اشخاص زیادی گاهی اوقات بدون این که مشورتی با پزشک خویش داشته باشند، مصرف داروهای تجویزی را متوقف می کنند. نکاتی همچون عوارض جانبی، حالت عدم احتیاج، حالت بهبودی، عدم کسب حاصل دلخواه، و قیمت در این عرصه نقش دارند.
وقتی که به طور ناگهانی و بدون راهنمایی با پزشک خویش مصرف داروی تجویزی را متوقف می نمایید، در اصل باید خطر بستری شدن در بیمارستان و در ضمن مرگ زودرس را بیشتر شدن دهید.
امکان دارد به نظر برسد که دارو کارایی کافی را ندارد (احتمالاً دوز مصرفی احتیاج به تحول دارد) یا حالت خوب تری داشته بمانید یا این گونه حالت نمایید که سایر نیازی به مصرف دارو ندارید. لیکن توقف مصرف بعضی داروها می تواند باعث بروز علائم ترک گردد که حالت بدتری در مقایسه با لحظه شروع مصرف دارو را در شما ساخت می کند. پیش از قطع مصرف داروهای تجویزی همیشه با پزشک خویش راهنمایی نمایید، مخصوصاً در صورتی که داروهایی که در تداوم آشناسازی شده اند را مصرف می نمایید.
اکثر بدانید : این ۷ دارو را نباید با معده خالی مصرف کنید
اکثر بدانید : این داروها را هرگز همراه این خوراکی ها نخورید
داروهای فشار خون
داروهای فشار خون همچون مسدودکننده های بتا به حفظ ضربان آرام و درست قلب یاری می کنند. در صورتی که به ناگاه مصرف این داروها را متوقف نمایید، امکان دارد با شرایطی همچون ضربان قلب بلافاصله مواجه شوید. در حقیقت، این شرایط می تواند به ایسکمی قلب ischemic heart disease و بیشتر شدن چشم گیر فشار خون و ضربان قلب منتهی گردد. همه ی این مسائل پایه هایی برای یک حمله قلبی در آینده شمرده می شوند.
اکثر بدانید : فشار خون بالا باعث بروز چه بیماری هایی می شود؟
اکثر بدانید : فشار خون چیست؟
داروهای رقیق کننده خون
داروهای رقیق کننده خون از تشکیل لخته های خون جلوگیری می کنند. لخته های خون که در سرخرگ ها، سیاهرگ ها و قلب تشکیل می شوند می توانند باعث حملات قلبی، سکته های مغزی و بروز انسداد شوند. داروهای ضد لخته شدن خون، همچون کومادین (وارفارین) می بایست همیشه زیر نظر پزشک مصرف شوند و بدون راهنمایی با وی نباید مصرف آنان را متوقف نمایید.
داروهای ضد اضطراب
بنزودیازپین ها متداولترین کلاس داروهای ضد اضطراب می باشند. اگرچه این داروها در تسکین بلافاصله علائم اضطراب به نیکی عمل می کنند، لیکن نباید به علت بهبود اضطراب مصرف آنان را به ناگاه متوقف نمایید. مصرف طولانی و همیشه این داروها می تواند به صورتگیری یک وابستگی فیزیولوژیکی منتهی گردد. از این رو، توقف ناگهانی مصرف این داروها می تواند پیامدهایی همچون علائم ترک مشابه با ترک الکل و در ضمن تشنج را به کنار داشته باشد.
خطر تشنج طی ۲۴ تا ۷۲ ساعت پس از توقف مصرف دارو در زیادترین مرز خویش قرار دارد. برای ییشگیری از مواجهه با علائم ترک و خطر تشنج، پزشک به آرامی دوز مصرفی دارو را کم شدن خواهد داد تا وقتی که بدن آمادگی کل برای قطع مصرف را داشته باشد.
داروهای ضد افسردگی
علائم ترک ناشی از داروهای ضد افسردگی به اندازه داروهای ضد اضطراب خطرناک نیستند، لیکن همچنان ناخوشایند شمرده می شوند. این احتمال وجود دارد که سردرد، سبکی سر، وضعیت تهوع، و تعریق را تجربه نمایید. ایضاً، خطر عود بیماری یک نگرانی غول پیکر شمرده می گردد.
قاعده کلی برای داروهای ضد افسردگی این می باشد که در صورتی که علائم یک بیماری پس از مصرف دارو برای شش ماه تا یک سال بهبود یافت، ضمناً پزشک می تواند کم شدن و توقف مصرف دارو را مد نظر قرار دهد. کم شدن تدریجی ضرورت دارد. هرچه قطع مصرف دارو بلافاصلهتر شکل بگیرد، خطر عود بیماری و شروع دوباره افسردگی هم اکثر می باشد. هرچه عود بیماری اکثر رخ دهد، عرضه واکنش بلافاصله به آن سختتر شده و بهبودی هم دشوارتر ثمر می گردد.
اکثر بدانید : آیا قرص های ضد افسردگی اعتیاد آورند؟
اکثر بدانید : سرعت اثر داروهای ضد افسردگی چقدر است؟
استروئیدها
غدد آدرنال یک هورمون استروئیدی به نام کورتیزول ترشح می کنند که ضد التهابی استوار شمرده می گردد. لیکن گاهی اوقات ما به میزان زیادتری از استروئیدها در بدن خویش برای مبارزه با یک بیماری حاد یا التهاب احتیاج داریم. این وقتی که می باشد که داروهای استروئیدی، همچون پردنیزون (Prednisone)، تجویز می شوند. پردنیزون می تواند همانند یک شمشیر دو لبه عمل کند چون وقتی که مصرف دارو را شروع می نمایید، غدد آدرنال تلاش خویش را متوقف می کنند.
در صورتی که به ناگاه مصرف استروئید را متوقف نمایید، غدد آدرنال یک یا دو هفته لحظه احتیاج دارند تا دوباره فعال شده و طراحی کورتیزول را شروع کنند. بواسطه سطوح پایین کورتیزول در بدن امکان دارد با علائمی همچون ضعف، وضعیت تهوع، استفراغ، اسهال، و شکم درد مواجه شوید. پزشک به تدریج دوز مصرف استروئیدها را کم شدن می دهد تا بدن لحظه کافی برای شروع طراحی کورتیزول را بدون مواجهه با آثار ناخوشایند ترک داشته باشد.
داروهای ضد درد مخدر
کدئین، مورفین و هیدروکودون، داروهای مخدری می باشند که پزشک برای تسکین درد تجویز می کنند. در صورتی که فردی برای تعدادی ماه این داروها را مصرف نموده باشد، وقتی که مصرف را متوقف می کند با علائم ترک مواجه می گردد که مشابه با علائم ترک هروئین می باشند. بی قراری، اضطراب، اسهال، و درد عمومی فقط تعدادی مثال از این علائم شمرده می شوند.
بار سایر، پزشک به تدریج دوز مصرف دارو را تا وقتی که سایر به آن نیازی نباشد، کم شدن می دهد تا به جلوگیری از علائم ناخوشایند ترک هم یاری گردد. در صورتی که برای نخستین بار داروهای مخدر برای شما تجویز شده اند، حول قابلیت استفاده از گزینه های تبدیل با پزشک خویش مکالمه نمایید.
اکثر بدانید : مصرف کدئین با خطر اعتیاد همراه است ، مراقب باشد
قطره های چشم برای آب سیاه
بیماری آب سیاه یا گلوکوم بواسطه تجمع مایع در بخش جلوی چشم صورت می گیرد که می تواند به عصب بینایی آسیب وارد کند. قطره های چشم تجویزی برای درمان این بیماری به کم شدن فشار در چشم یاری می کنند. توقف استفاده از آنان می تواند بیشتر شدن فشار در چشم را به کنار داشته باشد. تداوم فشار ناشی از انباشت مایع می تواند آسیب زیادتری به عصب بینایی چشم وارد نموده و به طور بالقوه به نابینایی در آینده منتهی گردد.
اکثر بدانید : آب سیاه چشم و درمان آن
داروهای ضد تشنج
کسانی که داروهای ضد تشنج مصرف می کنند هیچ موقع نباید مصرف آنان را سرخود متوقف کنند چون می تواند شدت و تکرر تشنج را بیشتر شدن دهد. بعضی اشخاص هم امکان دارد علائم ترک را طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از توقف مصرف دارو تجربه کنند. آشفتگی، سردرگمی، و عدم هماهنگی بعضی از شایعترین علائم ترک در این عرصه می باشند.
اکثر بدانید : اگر کسی دچار تشنج شد چه کنیم؟
داروهای تیروئید
کسانی که به بیماری های پرکاری و کم کاری تیروئید مبتلا می باشند برای تنظیم طراحی هورمون تیروئید که به کنترل سوخت و ساز یاری می کند، محتاج مصرف دارو می باشند. اشخاص مبتلا به پرکاری تیروئید که مصرف دارو را متوقف می کنند امکان دارد شروع یک توفان تیروئیدی را تحریک کنند که شرایطی تهدیدکننده زندگی می باشد و با ضربان قلب بلافاصله، تب، غش، و در شکل عدم درمان، کما همراهی می گردد.
اکثر بدانید : غده تیروئید و بیماری های تیروئید را
اکثر بدانید : نوشیدنی هایی که دارو ها را بی اثر می کنند
اکثر بدانید : همزمان با مصرف دارو این مواد غذایی را نخورید، خطرساز خواهند شد
اکثر بدانید : شایع ترین عوارض جانبی داروها را بشناسید
اکثر بدانید : همه ی داروها را در خانه نگه ندارید
جمع آوری : مجموعه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : asriran.com