مضرات رژیم بدون گلوتن gluten-free

پیروی کردن از یک رژیم غذایی ثابت در هر اکنون امکان دارد مضراتی را هم به جست و جوی داشته باشد در این مطلب میخواهیم به وارسی مضرات احتمالی رژیم فاقد گلوتن بپردازیم.

به بیان آلامتو و به قول کاتالوگ تناسب اندام؛ با تقریب ۲۰% آمریکایی ها ادعا می کنند که به طرز فعالانه ای به جست و جوی محصول های بدون گلوتن می باشند، این مد غذایی متخصصان تغذیه و پزشکان را نگران نموده می باشد.

بر مبنای نظرسنجی این روزها، با تقریب یک شخص از هر ۵ آمریکایی می گوید که به طور فعالانه ای سعی می کند که غذاهای بدون گلوتن را در رژیم غذایی خویش جای دهد. این، روندی می باشد که متخصصان تغذیه و پزشکان را نگران نموده می باشد، خیلی از آنان به فقدان شواهد علمی برای حمایت از واکنش شدید در مقابل گندم، استناد می کنند.

فقط دو میلیون از آمریکایی ها بیماری سلیاک دارند، که در اکنون حاضر فقط علت تحریم پزشکی برای حذف کل گلوتن از رژیم غذایی می باشد. درضمن، به نظر می رسد بیان ها ازعدم تحمل گلوتن، وضعیتی که باعث علایمی همچون نفخ کردن، گازمعده، سردرد، خستگی، اسهال و درد شکمی می گردد، به نظر می رسد در اکنون تکثیر باشد.

ولی شواهد علمی کمی برای حمایت از وجودعدم تحمل گلوتن، وجود دارد. هیچ تست تشخیصی مشخصی وجود ندارد، و علایم در تعدادی بعدی از اختلالات گوارشی ، در بر دارنده سندرم روده تحریک پذیر، مشترک می باشد . برخی محققین معتقدند که گلوتن به نادرست متهم شده می باشد، مواد متداول بعدی در مواد غذایی تصفیه شده بر پایه گندم، در اصل مقصر اساسی می باشند.

اگر چه، در صورتی که قطع مصرف گلوتن خطرات خاصی ابداع نمی کرد، ممکن بود ایرادی نباشند. دکتراستفانوگواندالینی، مدیرپزشکی در مرکزبیماری سلیاک دانشگاه شیکاگو، در مصاحبه ای با WebMD تشریح داد که « شخصی که احتیاج به یک رژیم بدون گلوتن دارد… می تواند از مزایا شگرفی سود مند گردد. ولی برای هر کس کسی دیگر، استقبال از این رژیم منطقی به نظر نمی رسد. »

آیا شما از خطرات حذف گندم و محصول های پر گلوتن از رژیم غذاییتان آگاه هستید؟ بخوانید تا آگاه شوید که چرا پیروی از رژیم بدون گلوتن برای سلامتی و کیف پولتان گران کل می گردد.

۱. جایگزینی غلات کل با غذاهای بدون گلوتن فرآوری شده، راحت می باشد.

با وارسی قفسه های سوپرمارکت مکان زندگی خویش، مورد می باشد که صف وسیعی از محصول های بدون گلوتن، که قفسه ها را پوشانده اند، نادیده گرفت. شوربختانه تعدادی از این غذاهاعلاوه بر گلوتن، فاقد مواد مغذی، می باشند. مواد غذایی بدون گلوتن، و خصوصاً آن هایی که تصفیه یا فرآوری شده اند، اکثراً از موادی تشکیل شده اند که بها غذایی کمی دارند و یا اصلاً بها غذایی ندارند، همچون: سیب زمینی، تاپیوکاو یا نشاسته برنج. این ها غلات کل نیستند، و برای نمونه، خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی گندم را ندارند.

خیلی از غذاهایی که به طور طبیعی فاقد گلوتن می باشند، در بر دارنده سیب زمینی سرخ شده، آبنبات و برندهای خاصی از چیپس، اصلاً سالم نیستند. برای خیلی از ملت که به جهت رژیم غذایی فاقد گلوتن می روند، ذهن کردن به اینکه می توان به غذاهای ناسالم یا تبدیل های فرآوری شده تکیه کرد، وسوسه انگیز می باشد.

۲. امکان دارد از رژیم غذایی تان فیبر، ویتامین ها و مواد مغذی کافی دریافت نکنید.

دریافت فیبر به مقدار کافی، که به حفظ سلامت روده هایتان یاری می کند، در رژیم غذایی فاقد گلوتن چالش برانگیز می باشد. غلات در بر دارنده غلات گندم، ماکارونی، و نان یکی از قابل توجه ترین منابع فیبر رژیمی به هم گام میوه ها و سبزیجات هستند. ولی تبدیل های بدون گلوتن، عموماً فاقد فیبر می باشند، این به این معنی می باشد که رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند منتهی به یبوست گردد.

علاوه بر این اجتناب ازمصرف گندم به معنی اجتناب ازمحصولات گندمی مغذی غنی شده می باشد، که درنهایت می تواند به کمبود ویتامین ها وموادمعدنی همچون کلسیم، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین و فولات منجرشود.

۳. امکان دارد بیماری سلیاک داشته بمانید و ندانید.

کارشناسان می گویند که امکان دارد ۱% آمریکایی ها مبتلا به بیماری سلیاک باشند، ولی این رقم، زیاد کمتر از میزان صحیح می باشد. این بیماری در نشانه یک واکنش خودایمنی غیرعادی به گلوتن ابداع می گردد، بیماری سلیاک می تواند به پوشش داخلی دستگاه گوارش آسیب برساند، وموجب علایمی همچون: اسهال، کم خونی، خارش های پوستی، و درد استخوان گردد. بیماری سلیاک در صورتی که تحت درمان قرار نگیرد، می تواند باعث سرطان روده گردد.

ولی بیماری سلیاک امکان دارد در کسانی که هیچ علایمی ندارند هم وجود داشته باشد. تشخیص حساسیت به گلوتن به دست خودتان و قطع مصرف گلوتن، می تواند خطرناک باشد چون که شما نمی دانید که مبتلا به سلیاک هستید یا نه. فقط طریق برای پی بردن، مراجعه به حرفه ای دستگاه گوارش و دادن آزمایش خون می باشد. ولی می بایست برای مدت تعدادی ماه تا لحظه آزمایش، گلوتن مصرف نموده بمانید. خیلی از ملت که مصرف گلوتن را بدون رفتن به جست و جو توصیه پزشکی قطع می کنند، آگاه می شوند که حاضر نیستند برای دادن آزمایش، مصرف گلوتن را دوباره آغاز کنند.

۴. غذاهای فاقد گلوتن امکان دارد منتهی به تکثیر وزن شوند، نه کم شدن آن.

این نادرست می باشد که ذهن نمایید پیروی از رژیم فاقد گلوتن، می تواند کمکتان کند وزن افزوده تان را از دست دهید. درحقیقت، برخی از ملت برعکس آن را تجربه می کنند، زمانی که مصرف گندم را قطع می کنند، وزن افزوده می کنند. هنگامی که شما غلات کل می خورید، ساختار کل دانه، در بر دارنده سبوس، جوانه واندوسپرم موردی می باشد که موجب می گردد شما حس سیری نمایید.

غلات کل، مدت زیادتری طول می کشد تا هضم گردد، به این معناست که قند به تدریج در خونتان آزاد می گردد، به جای آنکه موجب شوند قند خونتان ناگهان بالا برود. ازآنجایی که مواد غذایی بدون گلوتن که می توانند پر کربوهیدرات های رژیمی و کالری اضافی، برای تقلید از بافت و طعم غذاهای پر گلوتن، باشند اکثراً فاقد غلات کل می باشند، موجب می شوند به محض اینکه غذا خورده اید حس گرسنگی نمایید، درحالی که پس از آن، کربوهیدرات های اضافی به شکل چربی ذخیره می شوند.

۵. برای مواد غذایی فاقد گلوتن زیاد اکثر پرداخت خواهید کرد.

در سال ۲۰۱۴ ، مواد غذایی فاقد گلوتن، یک صنعت ۹ بیلیون دلاری را ارائه کردند. به طور میانگین شما برای محصولاتی که برچسب فاقد گلوتن دارند، در مقایسه با همتای پر گلوتن شان، وجه زیادتری پرداخت خواهید کرد. مطالعه ای به دست محققیین دانشگاه Dalhousie در هالیفکس کانادا، نشان داد که محصول های فاقد گلوتن ۲۴۲% از محصول های مشابهی که پر گلوتن اند، گران ترند. در برخی مورد های محصول های تا ۴۵۵% گران تر بودند. به عبارت بعدی، ساخت کنندگان، بهره به جیب می زنند. با دقت به بها ها، پیروی از رژیم فاقد گلوتن امکان دارد در پایان زیادترین خطر را برای کیف پولتان داشته باشد.