why-am-i-always-hungry

زمانی که هر آن میل به غذا خوردن داشته باشیم دست یابی به هدف های تناسب اندام خیلی سخت میشود اگر چه با وجود حس گرسنگی همیشگی موضوع اضافه نیز از دست ما بر نمی‌آید!

غذا خوردن و آماده کردن سوخت مورد احتیاج بدن سطوح انرژی شما را تقویت می‌کند لیکن در صورتی که با حس گرسنگی مواجه هستید، گاهی اوقات آن چه به اصل احتیاج دارید نه غذا بلکه خواب اکثر هست.

به اعلام آلامتو به قول عصرایران: آیا برای شما هم اتفاق افتاده که برخی روزها بدون در نظر گرفتن این که چقدر غذا می‌خورید، حس سیری و رضایتمندی تمام در شما شمایل نگرفته باشد؟ چندین محرک برای گرسنگی وجود دارند که از نکاتی آشکار شبیه غذا خوردن ناکافی تا نکاتی پیچیده‌تر را در بر دارنده می‌شوند.

در تداوم با بعضی دلایل شایع حس گرسنگی همیشگی اکثر مانوس می‌شویم.


خستگی

غذا خوردن و تأمین سوخت مورد احتیاج بدن سطوح انرژی شما را تقویت می‌کند. لیکن در صورتی که با حس گرسنگی مواجه هستید، گاهی اوقات آنچه به اصل احتیاج دارید نه غذا بلکه خواب اکثر هست.

خواب عاملی کلیدی در کنترل هورمون‌های اشتها به این معنا که گرلین و لپتین هست. خواب کافی به تنظیم گرلین یاری می‌کند که هورمون محرک اشتهای آدم هست. این به معنای آن هست که کمبود خواب می‌تواند به سطوح بالاتر گرلین منتهی شده و گرسنگی و هوس‌های غذایی مداوم را باعث گردد که شرایط نیکی برای کم شدن چربی‌های افزوده بدن نیست.

افزون بر این، کمبود خواب سطوح لپتین را کم شدن می‌دهد که هورمون حس سیری هست.


تکمیل ورزش بدون تأمین سوخت کافی

گاهی اوقات اشخاص بدون این که تغییرات واجب در رژیم غذایی خویش ساخت نموده تا سوخت مورد احتیاج تکمیل ورزش تأمین گردد، شدت تمرینات ورزشی خویش را بیشتر شدن می‌دهند.

اگرچه مطالعات متفاوت نشان داده‌اند که تکمیل ورزش برای سرکوب اشتها سودمند هست لیکن شواهدی هم وجود دارند که از بیشتر شدن اشتها بواسطه ورزش شدید و طولانی حکایت دارند.

ورزش شدید می‌تواند سوخت و ساز بدن شما را تسریع کند، از این رو، در شکل عدم تأمین سوخت مورد احتیاج بدن شاید هر چه اکثر با حس گرسنگی مواجه شوید. در صورتی که این خاطر حس گرسنگی شما هست، مصرف غذاهای تقویت کننده سیری شبیه میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از فیبر را مد نظر قرار دهید.


مصرف کم پروتئین، چربی یا فیبر

در صورتی که بدن ترکیبی درست از درشت مغذی‌ها به این معنا که پروتئین، چربی و فیبر را دریافت نکند، شاید با حس گرسنگی مواجه شوید. پروتئین در مقایسه با چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها سیرکننده‌ترین درشت مغذی شمرده می‌گردد.

مصرف پروتئین اکثر سطوح هورمون سیری GLP-۱ و پپتید YY (کاهنده اشتها) را بیشتر شدن می‌دهد، در شرایطی که سطوح هورمون گرسنگی گرلین را کم شدن می‌دهد. به همین ترتیب، غذاهای سرشار از فیبر با فعال کردن گیرنده‌های نشاسته در معده به کم شدن گرسنگی یاری می‌کنند.

این گیرنده‌ها سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کنند که به مصرف میزان کافی از غذا اشاره دارند. ایضاً، غذاهای سرشار از فیبر در مقایسه با غذاهای کم فیبر، سرعت تخلیه معده را کند می‌کنند و به لحظه زیادتری برای گوارش احتیاج دارند، از این رو حس سیری برای مدت دراز‌تری حفظ می‌گردد.


مصرف بیشتر از مرز کربوهیدرات‌های تصفیه شده

علت گرسنگی همیشگی

افزون بر کمبودهایی که شاید در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند، مصرف بیشتر از مرز غذاهایی که حس سیری را در شما ساخت نمی‌کنند، مخصوصاً کربوهیدرات‌های تصفیه شده، شبیه نان‌ها سفید و پاستا می‌تواند باعث حس گرسنگی گردد.

از آنجایی که کربوهیدرات‌های تصفیه شده فاقد فیبر تقویت کننده سیری می باشند، بدن سریعاً آنان را گوارش می‌کند. در صورتی که به مقدار بیشتر کربوهیدرات‌های تصفیه شده مصرف می‌نمایید، این می‌تواند خاطر حس گرسنگی همیشه شما باشد.

افزون بر این، مصرف فراوان کربوهیدرات‌های تصفیه شده می‌تواند باعث بیشتر شدن ناگهانی و بلافاصله قند خون و بعد از آن افت بلافاصله و ناگهانی آن گردد که این شرایط می‌تواند گرسنگی را تحریک کند.


نوشیدن کالری‌ها

جایگزینی بین وعده‌ها یا در ضمن وعده‌های غذایی اساسی با اسموتی ها و شیک‌ها دیر هنگامی هست که روشی پرطرفدار بین بشر شمرده می‌گردد. لیکن در صورتی که در کوشش برای مقابله با حس گرسنگی خویش هستید، بدون در نظر گرفتن این که چه مقدار کالری مصرف می‌نمایید، این شاید خوب ترین رویکرد برای شما نباشد.

غذاهای مایع و جامد در بدن گوناگون از هم دیگر گوارش می‌شوند. اسموتی‌ها، شیک‌ها، نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های کافئین‌دار پرطرفدار شما خیلی بلافاصله‌تر از غذاهای جامد از معده عبور می‌کنند، از این رو، در مقایسه با فردی که غذای جامد مصرف می‌کند، بلافاصله‌تر با حس گرسنگی مواجه خواهید شد.

نوشیدنی‌ها شاید گزینه‌ای ساده‌تر برای تهیه بوده و در لحظه غذا خوردن صرفه‌جویی کنند لیکن در صورتی که هدف دارید حس سیری و رضایتمندی تمام را تجربه نمایید، نیکوتر هست غذای خویش را بجوید.


تشنگی

حس گرسنگی شاید به معنای احتیاج به مصرف یک نوشیدنی باشد. گاهی اوقات، حس تشنگی می‌تواند با حس گرسنگی غلط گرفته گردد.

در صورتی که همیشه گرسنه هستید، نوشیدن یک یا دو لیوان آب شاید به رفع شدن مورد یاری کند چون که در اصل تشنه هستید.

در طول روز به مقدار فراوان آب بنوشید، تا از مصرف بی مورد غذا جلوگیری گردد. ایضاً، با مصرف مواد غذایی آبرسان می‌توانید حس تشنگی و گرسنگی را به طور همزمان رفع نمایید.


بعضی داروها

گاهی اوقات بیشتر شدن حس گرسنگی می‌تواند از عوارض جانبی بعضی داروها باشد. متداول‌ترین داروهای بیشتر شدن دهنده اشتها در بر دارنده داروهای ضد روان‌پریشی، شبیه کلوزاپین و الانزاپین، داروهای ضد افسردگی، داروهای تثبیت کننده ابداع و خو، کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد تشنج می‌شوند.

افزون بر این، بعضی داروهای دیابت شبیه انسولین و تیازولیدینون ها بواسطه بیشتر شدن اشتها و گرسنگی شناخته شده می باشند. در صورتی که اندیشه می‌نمایید حس گرسنگی دائمی شما با داروهای مصرفی‌تان در رابطه هست با پزشک خویش راهنمایی نمایید. شاید تبدیل خوب تری برای تأمین نیازهای شما وجود داشته باشد.


بعضی بیماری‌ها

بیشتر شدن گرسنگی می‌تواند اثر‌ای از بعضی بیماری‌ها هم باشد. گرسنگی مداوم اثر‌ای کلاسیک از دیابت هست. این شرایط بواسطه سطوح بالای قند خون رخ می‌دهد و به طور معمول با علائم بعدی شبیه تشنگی شدید، کم شدن وزن و خستگی کنار هست.

گرسنگی شاید اثر‌ای از پرکاری تیروئید، افسردگی و سندرم پیش از قاعدگی هم باشد. در شکل مواجهه با حس گرسنگی پایدار برای وارسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه نمایید.


استرس

استرس به موضوع یک محرک گرسنگی چنان شایع هست که گاهی اوقات از اصطلاح غذا خوردن استرسی استفاده می‌کنیم. استرس کوتاه مدت در اصل می‌تواند باعث از بین رفتن اشتهای شخص گردد چون که بدن اپینفرین ترشح نموده و وارد وضعیت جنگ یا گریز می‌گردد.

لیکن استرس پایدار در ضمن در صورتی که سطوح آن کم باشد می‌تواند اثری متضاد ساخت کند. غدد آدرنال هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌کنند و این هورمون اشتها را بیشتر شدن می‌دهد.

استرس باعث بیشتر شدن گرسنگی برای بعضی غذاهای مخصوص، مخصوصاً مثال‌های سرشار از چربی و شکر می‌گردد. این مواد غذایی می‌توانند به تسکین واکنش استرسی بدن یاری کنند، لیکن همچنان نیکوتر هست با از بین بردن دست اندرکاران استرس‌زا مساحت استرس بدن خویش را کم شدن دهید.


غذا خوردن بی اندیشه

گاهی اوقات غذا خوردن شاید رابطه چندانی با کم شدن حس گرسنگی نداشته باشد. شاید بی حوصلگی، وسوسه خوردن غذایی مخصوص یا حضور در جمع شما را به این موضوع تحریک نموده باشد.

ایضاً، شاید با هوس‌های غذایی موقعیتی شبیه هوس خوردن پاپ‌کورن زمان تماشای فیلم مواجه شوید یا خیلی بلافاصله غذا خورده و به بدن اجازه ندهید که هشیار بر طرف حس گرسنگی خویش گردد.

آرام‌تر غذاخوردن و جویدن درست هر لقمه غذا به بدن و مغز لحظه زیادتری برای ترشح هورمون حس سیری می‌دهد و معده پیغام پر شدن خویش را برای مغز ارسال می‌کند.


محدودیت‌های غذایی

غذا خوردن ناکافی دلیلی آشکار برای گرسنگی هست لیکن گاهی اوقات شاید هشیار نباشید که به مقدار کافی سوخت در نزد بدن خویش قرار نمی‌دهید. به موضوع نمونه شاید فواصل هنگامی بین وعده‌های غذایی بیشتر از مرز دراز باشند یا در شروع روز وعده‌های غذایی کم کالری مصرف نمایید.

این شرایط می‌تواند هوس‌های غذایی جدی، به‌ویژه برای غذاهای کم‌قیمت را به کنار داشته باشد. کنار قرار دادن تمام غذاهای پر شکر یا نمک هم ایده نیکی نیست. عامل کلیدی گوش دادن به بدن، ادامه ی کردن یک روتین غذایی سالم و گزینش متفکرانه غذاهاست.