نوع ها متفاوت عسل
رنگ، طعم و در ضمن عطر گونههای خاصی از سل منوط به منبع شهد گلی هست که زنبور از آن تغذیه میکند. گوناگونی رنگ عسل با تقریب از طیف بیرنگ تا قهوهای تیره باقی مطلب دارد، گوناگونی طعم آن از ملایم و خوشایند تا گیرا و غلیظ و قدرتمند متغییر هست و در ضمن عطرعسل نیز رایحه بعضی از گلها را در اندیشه یاداوری میکند.
به اعلام آلامتو به قول شهدستان ؛ غنچههای یک گل در منطقهای یکسان شاید هرسال شهدهای تقریباً متفاوتی داشته باشند که منوط به شرایط آب و هوایی و مقدار بارش آن منطقه در سال هست.
بالغ بر ۳۰۰گونه عسل منحصر به شخص در ایالات متحده یافت میگردد، هر یک از آنان به گلهای متفاوتی اختصاص دارند. به خاطر محدودیت فضا قابلیت برشمردن تک تک ۳۰۰مورد برایمان وجود ندارد در نتیجه متعارفترین گونهها را برایتان ذکر میکنیم. به منزله یک قانون کلی می بایست بدانید که طعم عسلهایی که رنگهای روشنتری دارند، ملایمتر و به طبع طعم عسلهای تیره گیراتر و قدرتمندتر هست.
برای اطلاع از جزئیات زیادتر در این باره، منبع شهدها و مناطق ویژه عسلخیز از محلهای پرورش عسل دیدن نمایید.
عسل یونجه (Alfalfa)
یونجه از حرف گیاهانی هست که دارای گلهای آبی میباشد. یونجه در طول تابستان شکوفه میکند و در زمره اصلی ترین گیاهان عسلخیزی هست که در بیشتر مناطق غربی ایالات متحده از حرف اوتا، نوادا، آیداهو و ارگان یافت میگردد. عسل گل یونجه سفید رنگ یا زرد خیلی روشن با طعمی خیلی لطیف و ملایم هست.
نام علمی: Medicago sativa
عسل آووکادو (Avocado)
عسل آووکادو از شکوفههای آووکادو در کالیفرنیا جمع میگردد. رنگ این نوع عسل، تیره و طعم آن قدرتمند و روغنی میباشد که برای چاشنیها و سسها فوقالعاده هست.
نام علمی: Persea Americana
عسل لاله درختی (Basswood)
گونههای این درخت از کانادای شمالی تا آلاباما و تگزاس پراکنده شدهاند و منبع این عسل از شکوفههای گل لاله درختی هست. مشخصه ویژه عسل لاله درختی، طعم گزنده آن هست. رنگ این عسل سفید بیرنگ ولی طعمی قویست که در دستور پخت غذاهای خیلی به شغل برده میگردد.
نام علمی: Tilia Americana
عسل بلوبری (Blueberry)
این نوع عسل از گلهای سفید بوته بلوبری گرفته میگردد. شهدها، عسلی به رنگ زرد زیاد روشن یا زرد روشن با طعمی خیلی خوشایند به وجود میآورند. عسل بلوبری در نیواینگلند و میشیگان ساخت میگردد. بعضی بر این باورند که به عسل بلوبری اسانس بلوبری اضافه میگردد در صورتی که چنین تصوری صحت ندارد. عسل خالص بلوبری از شهدی که زنبورها از بوتههای بلوبری جمع میکنند، توسط میآید. این عسل در تهیهسسها و طبخ نوع ها غذاها، کاربرد فوقالعادهای دارد.
نام علمی: Vaccinium spp
عسل گندم سیاه (Buckwheat)
آب و هوای سرد و مرطوب برای رشد گیاه گندم سیاه عالیست. برای رشد گیاه گندم سیاه خاک شنی و خاکی که به تدریج رطوبت خویش را از دست دهد، برخاکهای سایر ارجحیت دارد، اگرچه قابلیت رشد آن در در خاکهای اسیدی و کمترحاصلخیزهم به قوت خویش باقیست. گندم سیاه عموماً در اطراف چشمهها کاشته میشوند یا اکثراً خودرو می باشند. شکوفههای گندم سیاه صبح زیاد زود باز میشوند و ماحصل آن عسلی به رنگ قهوهای تیره و طعمی غلیظ و گوناگون هست. کاربردهای آن برای باربیکیو و طبخ غذاها عالیست.
نام علمی: Fagopyrum esculentum
عسل شبدر (Clover)
عسل شبدر مثل همان تصویریست که ما از طعم و رنگ عسل معمولی داریم. “همان عسلی که بر سر سفرههای ماست.” با وجود اینکه اکثراً عسلهای ساخت شده از شهد شبدر گرفته میگردد ولی همین عسل نیز خیلی جذاب هست. شبدر سفید، شبدر آلسیک و گیاه شبدر شیرین سفید و زرد که زیادتر از نوع ها سایر در ساخت عسل کسب و کار دارند.
رنگ این نوع عسل وابسته به منطقه و منبع تغذیه زنبورها از سفید بیرنگ تا زرد خیلی روشن متغیر هست و طعم آن ملایم و خوشایند هست. (نوع ها شخصی دیگر از عسل شبدر نیز به نامهای شبدر سوئدی سفید، شبدر شیرین و شبدر سفید شیرین و شبدر قرمز هم وجود دارد.)
نام علمی: Trifolium repens
عسل اوکالیپتوس (Eucalyptus)
اوکالیپتوس یکی از مشهورترین طبقه از گیاهان هست که بالغ بر ۵۰۰گونه گوناگون دارد. گوناگونی رنگ و طعم عسل اوکالیپتوس نیز خیلی جلب توجه کننده هست، ولی در مجموع دارای طعمی خیلی غلیظ و اگر چه تقریباً دارای خاصیت دارویی هست. در طبخ غذاها، سسها و چاشنی به شغل برده میگردد.
نام علمی: Eucalyptus spp
عسل گل مغربی (Fireweed)
عسل گل مغربی دارای طعمی خیلی ملایم و اکثراً بیرنگ هست و از گیاهان دوساله که در چمنزارهای شگفتانگیز شمال و سواحل اقیانوس در ایالات متحده و کانادا وجود دارد، توسط میآید. گل مغربی در جنگلهای وسیع رشد نموده و ارتفاع آن به سه تا پنج فوت میرسد و دارای گلهای زیبای صورتی سوزنی همچون میباشد. به طرز خوشایندی شیرین و برای استفاده در چاشنیها طعمی شگفتانگیز هست.
نام علمی : Epilobium angustibolium
عسل بهارنارنج (Orange Blossom)
عسل بهارنارنج هیچگونه تنوعی ندارد، ولی زنبورها از شکوفههای نوع ها مرکبات سایر از قبیل پرتقال و مرکبات مشابه همچون گریپفروت یا لیموشیرین یا ترش نیز تغذیه میکنند. خواستگاه این نوع عسل اکثراً در فلوریدای جنوبی، تگزاس، آریزونا و کالیفرنیاست. درخت بهارنارنج در ماه مارچ و اپریل شکوفه میکند و عسلی سفید یا زرد خیلی روشن با طعمی ویژه و رایحه دلپذیر بهار نارنج ساخت میکند. به خاطر طعم خیلی لذیذش این نوع ازعسل در تمام دنیا بر سر سفرهها در کیکها و کلوچهها به شغل برده میگردد.
نام علمی: Epilobium angustibolium
عسل مریم گلی (Sage)
عسل مریم گلی از گونههای متفاوت این گیاه ساخت میگردد. بوتههای مریم گلی اکثراً در سواحل کالیفرنیا و کوهستانهای سیرانوادا میرویند. عسل مریم گلی طعمی ملایم و شیرین دارد. رنگ آن اکثراً سفید یا بیرنگ هست. طعم شیرین آن مکمل خیلی نیکی برای پنیرهای قویست. در وقت خریداری عسل مریم گلی به گوناگونی گسترده این عسل دقت نمایید که نوع ها آن مریم گلی سیاه، سفید، بنفش و ترکیبی از اینهاست.
نام علمی: Salvia mellifera
عسل درخت ترشک (Sourwood)
برخلاف نام این درخت که ترشک نام گرفته و در کوهستانهای آپالاچین در جنوب پنسیلوانیا تا شمال جورجیا یافت میگردد، طعم و عطری شیرین، غلیظ و قدرتمند دارد. این نوع از عسل قیمت تغذیهای بالایی دارد که بر سر سفرهها دیده میگردد و در طبخ خوراکیهای شیشهای و براق کاربرد فراوانی دارد. اطلاق میگردد طعم آن برای مدت بلند زیر دندان میماند.
نام علمی: Oxydendrum arboretum
ضمناً بخوانید: مطلب در زمینه عسل
عسل لاله صنوبر (Tulip Poplar)
لاله صنوبر درختی خیلی زیبا، سودمند و بلند با گلهای سبز و زرد غول پیکر و اگر چه درختی فراموش نشدنی هست. گلهای آن در ماه می شکوفه میدهند. عسل لاله صنوبر در سرتاسر جنوب نیوانگلند تا جنوب میشیگان و جنوب خلیج میسیسیپی ساخت میشود. رنگ این عسل قهوهای تیره ولی طعم آن برخلاف آنچه از عسلهای تیره انتظار میرود، چندان غلیظ نیست. کاربردهای فراوانی در طبخ غذاها و نانها دارد.
نام علمی: Liriodendron tulipifera
عسل توپلو (Tupelo)
عسل توپلو در جنوبیترین قسمتهای ایالات متحده ساخت میگردد. درخت توپلو دارای گلهای سبز تودرتویی هست که جایگزین به میوههای نرم توتمانندی میشوند. بیشتر درختان توپلو در جنوب جورجیا و شمال غربی فلوریدا رشد نمودهاند که در ماه می و اپریل زیادترین عسل توپلو را به این معنا که موردی در حدود چندین تن عسل سفید و زرد روشن ساخت میکنند. عسل ساخت شده از این درختان طعمی ملایم و خوشایند دارد که هیچ وقت شکرک نمیزند. درختان توپلو در زمره گیاهان و حیوانات حمایت شده قرار دارند که در معرض خطر انقراضند و محتاج حمایت بشردوستانه.
نام علمی: Nyssa ogeche