چرا کیک من یکطرفه پف میکند ( 2 نکته ساده)
چرا کیک من یکطرفه پف میکند
امروزه می توان از کیک پزی به عنوان یک سرگرمی یاد کرد. بعلاوه کمتر کسی است که این تجربه شیرین را نداشته باشد. پختن کیک خانگی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. دلایلی مانند علاقه داشتن به پخت و پز، اطمینان از مرغوب بودن مواد اولیه، اطمینان از کیفیت، سلامت و دلایل دیگر. اما ممکن است در کنار تجربه شیرین این کار مشکلاتی نیز وجود داشته باشد و نتیجه کار با چیزی که تصور می شود متفاوت باشد. یکی از این مشکلات رایج یک طرفه پف کردن است. اگر شما هم به این مشکل برخورده اید و در سبب رفع آن هستید ادامه مطلب را مطالعه کنید.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.
صاف نبودن قالب کیک
یکی از دلایل یک طرفه پف کردن، هم سطح نبودن قالب است. حال این موضوع هم میتواند دو دلیل داشته باشد. مورد اول این است که خود قالب کج است که باعث میشود خمیر در سطح قالب به صورت یکدست پخش نشود. مورد دوم کج بودن سطح فری است که کیک درون آن قرار می گیرد. پس از قرار دادن قالب درون فر مواد به گوشه ای جمع می شوند و کیک یک طرفه می شود. برای رفع این مشکل قبل از ریختن خمیر درون قالب از تراز و صاف بودن قالب و فر اطمینان حاصل کنید. در صورت وجود ناهمواری آن را رفع کنید.
درست کار نکردن فر
دلیل دیگری که می تواند باعث یک طرفه پف کردن شود درست کار نکردن فر است. اگر در قسمتی از فر دما بیشتر باشد و در قسمت دیگر کمتر و یا در حالت کلی بین دو طرف فر اختلاف دما وجود داشته باشد. باعث می شود کیک به صورت ناهموار درست شود.
گرم کردن فر قبل از گذاشتن قالب درون فر از دیگر دلایل یک طرفه نشدن پف کیک است. حدودا ده تا پانزده دقیقه قبل از قرار دادن قالب درون فر، باید فر روشن شود تا دمای فر به حالت مطلوب برسد.
یکدست پخش نشدن آرد
دلیل رایج دیگری که باعث ناهمواری می شود پخش نشدن آرد به صورت یکدست در تمامی قالب است. اگر در هنگام اضافه کردن آرد، خمیر به خوبی هم نخورد و حجم زیادی از آرد در یک طرف قالب جمع شود باعث می شود که آن طرف بعد از پخت هم بیشتر پف کند.