چرا قطاب ترک میخوره؟ (2 نکته ساده)
فوت و فن های پخت شیرینی های خانگی و سنتی ایرانی
این یک دغدغه مهمی است که چرا قطاب ترک میخوره؟ کدبانوهایی که به تازگی به پختن شیرینی های خانگی و سنتی علاقه مند شدند، گاهی زمان درست کردن آنها با چالش روبه رو می شوند. مثلا وقتی پخت شیرینی سنتی و خوشمزه قطاب رو انتخاب می کنند، زمان سرخ کردن، قطاب ها ترک می خورند. در این مواقع سوالات زیادی به ذهنتان خطور می کند. شاید به اندازه کافی خمیر را ورز ندادیم! گلاب بیش از اندازه استفاده کردیم! مواد میانی قطاب بیش از اندازه است! شاید روغن به خوبی داغ نشده است! مایعات کافی نبوده و سایر دلایل مختلفی که به فکرتان می رسد. خب واقعا چرا قطاب ترک می خوره؟ جوابش را نمی دانید! به دنبال پاسخ سوالتان هستید، چرا با همراه نمی شوید؟
چرا قطاب ترک میخوره؟
به طور کلی در زمان درست کردن قطاب به احتمال زیاد از خودتان بپرسید چرا قطاب ترک میخوره؟ در درست کردن تمام شیرینی های خانگی، امکان دارد با ترک خوردگی شیرینی ها مواجه شوید. دلایل مختلفی وجود دارد که هنگام پخت شیرینی های خانگی، ترک خوردگی در آنها ایجاد شود. برای مثال ورز ندادن خمیر، افزودن آب به مقدار کم و اضافه کردن آرد به آب نجوشیده از عوامل مهم ترک خوردگی می باشند. در خصوص شیرینی سنتی قطاب نیز هنگام سرخ کردن با صحنه ترک خوردگی آنها روبه رو می شوید. مهم ترین دلیلی که در ترک خوردن شیرینی قطاب تاثیر دارد، اضافه کردن بیش از اندازه گلاب به مواد میانی است. چون گلاب حالت خمیری به مواد میانی می دهد، وقتی اندازه از دست تان در می رود، زمان سرخ کردن، قطاب ها ترک می خورند.
البته دلایل دیگری نیز در به وجود آمدن این شرایط موثر هستند. دانستن هر یک از آنها جزو فوت و فن های آشپزی محسوب می شوند. قطاب به سه دلیل عمده ترک می خورد که عبارت هستند از:
- مقدار بکینگ پودر زیاد شده است.
- با حرارت بالا سرخ کرده اید.
- از گلاب بیشتری برای مخلوط کردن مواد میانی استفاده نموده اید.
از این به بعد هر کس از شما بپرسد، چرا قطاب ترک میخوره؟ قلق پختن قطاب را با اطمینان خاطر به آنها یاد دهید.