چرا روی کیک اسفنجی ترک میخورد ( 2 نکته ساده)
چرا روی کیک اسفنجی ترک میخورد
کیک اسفنجی یکی از نام آشنا ترین کیک ها شناخته می شود. حتی اگر به آشپزی و کیک پزی علاقه نداشته باشید ممکن نیست که تا به حال اسم این کیک به گوش شما نخورده باشد. حال دلیل این همه محبوبیت چیست؟ یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت این کیک داشتن بافت سبک و یکدست است. در واقع اگر شما قصد داشته باشید کیک را به عنوان میان وعده و یا عصرانه میل کنید و یا بخواهید کیک را خامه کشی کنید سعی می کنید که بهترین نتیجه را در شکل ظاهری و کیفیت کیک داشته باشید. با این وجود گاهی مشکلاتی در حین و یا بعد پخت کیک به وجود می آید که نتیجه کیک را عوض میکند. این مشکلات می توانند تغییر طعم و یا شکل ظاهری کیک باشند. یکی از شایع ترین مشکلات در پختن کیک ترک خوردن سطح کیک است. در ادامه مطلب دلایل ایجاد این ترک ها شرح داده شده است.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.
دمای فر
اولین دلیلی که می توان برای ترک سطح روی کیک اسفنجی در نظر گرفت. مناسب نبودن دمای فر است. اگر دمای فر زیاد باشد باعث می شود که کیک سریع درست شود و خشک شود. بنابراین ترک هایی در سطح کیک ایجاد می شود.
اما اگر دمای فر مناسب باشد و همچنان سطح کیک در فر ترک بخورد دلیلش چیست؟ در این صورت امکان دارد کیک در طبقات بالای فر قرار داده شده باشد. از آنجایی که دما در بالای فر بیشتر است. هر چه سطح کیک به قسمت بالایی فر نزدیک تر باشد باعث می شود که سطح کیک خشک شود و ترک بخورد
متناسب نبودن مواد اولیه کیک اسفنجی نسبت به یکدیگر
طبیعی است که در پخت هر غذایی اگر یکی از مواد اولیه نسبت به مواد دیگر کمتر و یا بیشتر از حد معمول شود مشکلاتی را ایجاد میکند. در پخت کیک نیز نسبت مواد اولیه به یکدیگر بسیار مهم است و در صورت تعادل نداشتن مواد اولیه مشکلاتی از قبیل ترک خوردن سطح کیک ایجاد می شود. برای مثال استفاده بیش از حد از بکینگ پودر باعث پف کردن بی رویه کیک می شود و در نهایت سطح کیک ترک می خورد. همچنین استفاده بیش از حد از آرد باعث می شود انعطاف پذیری کیک کاهش پیدا کند و سطح کیک ترک بخورد.