چرا داخل کیک اسفنجی خمیر میشود ( 2 نکته ساده)
چرا داخل کیک اسفنجی خمیر میشود
یکی از مهم ترین دلایل معروف بودن و محبوبیت کیک اسفنجی داشتن بافت اسفنجی یکسان در تمام نقاط کیک است. بافت سبک و یکدست این کیک به کیک پز این امکان را می دهد که به راحتی کیک را خامه کشی کند و از آن استفاده کند. حال اگر بافت این کیک دچار مشکل شود و بافت همه نقاط کیک یک دست نباشد چه می شود؟ یکی از دلایلی که باعث یک دست نشدن بافت درون کیک می شود خمیر شدن وسط کیک است. در ادامه نکاتی که باعث خمیر شدن این کیک می شوند ارائه داده شده است. پس اگر شما نیز در کیک پزی این مشکل را دارید ادامه مطلب را از دست ندهید.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.
مناسب نبودن قالب کیک اسفنجی
اکثرا در پخت کیک اسفنجی با قابلمه مشکل خمیر شدن داخل کیک پیش می آید. اما دلیل چیست؟ در پخت کیک با قابلمه حرارت در تمام نقاط قابلمه به یک اندازه نیست و حرارت تماما از پایین قابلمه وارد می شود. بنابراین وسط کیک خام می ماند و حالت خمیری به خود می گیرد.
برای رفع این مشکل شما می توانید از یک لیوان فلزی استفاده کنید. این ترفند برای کسانی که به کیک پزی علاقه دارند اما فر ندارند بسیار پرکاربرد است. استفاده از لیوان به این صورت است که لیوان را از حبوبات پر کنید و قبل از ریختن خمیر در قابلمه قرار دهید. سنگین شدن لیوان کمک می کند که بعد از اضافه کردن خمیر لیوان حرکت نکند. سپس مواد را درون قابلمه بریزد و کیک را بپزید. وجود لیوان فلزی در وسط کیک باعث می شود که حرارت در وسط کیک نیز پخش شود و داخل کیک خمیر نشود.
زیاد بودن دمای فر
یکی دیگر از دلایل خمیری شدن داخل کیک اسفنجی زیاد بودن دمای فر است. اگر دمای فر بیش از اندازه باشد سطح رویی کیک زود میپزد و تصور می شود که کیک درست شده است اما پس از خارج کردن کیک از قالب و برش زدن آن متوجه خمیری بودن داخل کیک می شوید. برای رفع این مشکل فر را از ده تا پانزده دقیقه قبل از قرار دادن قالب درون فر روشن کنید تا فر دمای مناسبی داشته باشد. سپس قالب را درون فر قرار دهید و دمای فر را به طوری که داخل کیک نیز بپزد و مغز پخت شود قرار دهید.