چرا خمیر نان برنجی شل می شود ؟ (2 نکته ساده)
چرا خمیر نان برنجی شل می شود ؟
بدون تردید تا به حال شیرینی نان برنجی را امتحان کرده اید و طعم فوق العاده آن را به خاطر می آورید. این شیرینی یکی از شیرینی های سنتی ایران است که بیش از یک قرن از عمر آن می گذرد. این شیرینی پرطرفدار سوغات کرمانشاه بوده و بهترین گزینه برای پذیرایی عید محسوب می شود. محبوبیت این شیرینی به قدری زیاد است که کمتر مسافری است که در سفر به کرمانشاه طعم این شیرینی را نچشیده باشد. در حقیقت طعم فوق العاده نان برنجی به دلیل استفاده از روغن اعلای کرمانشاه می باشد. متأسفانه در بسیاری موارد هنگام پخت نان برنجی با مشکل شل شدن خمیر مواجه می شویم که ظاهر شیرینی ها را دستخوش تغییر می کند. بر همین اساس در ادامه قصد داریم به این سؤال پاسخ دهیم که چرا خمیر نان برنجی شل می شود؟ توصیه می کنیم خواندن این مطلب را از دست ندهید.
آیا می دانید چرا خمیر نان برنجی شل می شود؟
خمیر نان برنجی همانند خمیر شیرینی نخودچی باید نرم و لطیف باشد. به همین خاطر توصیه می شود با دست خود خمیر را ورز دهید تا به انسجام لازم برسد. نکته بسیار مهم در پخت نان برنجی به زمان استراحت خمیر مربوط می شود. در حقیقت اگر می خواهید خمیری منسجم داشته باشید اجازه دهید حدود 4 ساعت در یخچال استراحت کند. پس از آن خمیر را از یخچال خارج کنید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط نگه دارید.
به طور کلی شل شدن خمیر نان برنجی می تواند به یکی از دلایل زیر اتفاق بیفتد:
- مراقب باشید بیش از اندازه گلاب نریزید؛ چرا که موجب شل شدن خمیر نان برنجی می شود. سعی کنید گلاب را کم کم به خمیر نان برنجی اضافه کنید. این کار از خشک شدن آن جلوگیری می کند.
- اگر فر را به خوبی گرم نکرده باشید، احتمال شل شدن خمیر نان برنجی وجود دارد. توصیه می شود حداقل 10 الی 15 دقیقه پیش از گذاشتن شیرینی ها، فر را روشن کنید تا به خوبی گرم و آماده شود.
- به منظور جلوگیری از شل شدن خمیر نان برنجی می توانید مقداری آرد برنج به خمیر خود اضافه کنید تا به انسجام مورد نیاز برسد.
یادآوری چند نکته مهم در پخت شیرینی برنجی
- از آن جایی که ماهیت خمیر نان برنجی در مقایسه با سایر خمیرها شل تر است، خوب است حداقل مدتی در یخچال استراحت کند تا آرد برنج آن به خوبی ری شود.
- بهتر است آرد برنج مورد استفاده در این شیرینی از برنج های معمولی که زیاد سفت نیست، تهیه شود.
- از ورز دادن بیش از حد خمیر خودداری کنید. این کار باعث می شود خمیر به روغن افتاده و به دست بچسبد. مواد را تا جایی ورز دهید که به خوبی ترکیب شوند.