غذاهای مضر

خوردن برخی از غذاها واقعاً خوشی قسمت هست لیکن این خوشی را به چه قیمتی میخرید؟

عموماً حول این که کدام غذاها سالم و کدام یک از آنان ناسالم می باشند، بی نهایت بلافاصله گیج می شویم. در صورتی که می ‌خواهید وزن کم نمایید و از ابتلا به بیماری ‌های مزمن پیش ‌گیری نمایید، به طور کلی می بایست از خوردن بعضی از مواد غذایی ممتاز اجتناب نمایید.

برای هم یاری به شما در گروه بندی غذاها به منزله ی سالم و ناسالم، در این مطلب 20 غذایی که برای سلامت شما مضر می باشند، به کنار تبدیل هایی برای مصرف آنان، به شما شناساندن می کنیم، لطفا تا آخر با ما کنار شوید.


  1. نوشیدنی های قندی

شکر افزوده شده یکی از بدترین مواد غذایی در رژیم غذایی نوین به محسوب می رود. با این اکنون، بعضی از منابع شکر از سایر مضرتر می باشند و نوشیدنی‌های قندی جزئی از این منابع می باشند.

جذاب هست بدانید که هنگامی شما کالری را به شکل نوشیدنی مایع دریافت می نمایید، مغز آن را به منزله ی یک غذا به رسمیت نمی شناسد و شاید در دریافت کالری آن افراط نمایید و وقتی که منابع سرشار از قندهای آزاد همچون نوشابه یا هر نوشیدنی قندی بعدی، را بیشتر از مقدار معمول دریافت نمایید، قند بیشتر آن می تواند مقاومت به انسولین را خلق کند و خبر نامناسب این که این شرایط به شدت با بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط هست.

به جز این، مصرف بیشتر نوشیدنی های قندی، با بیماری های مختلفی از عبارت دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی هم کنار هست. این در حالی هست که بعضی اشخاص معتقدند که نوشیدنی‌های قندی خاص ‌ترین جنبه رژیم غذایی نوین می باشند و نوشیدن آنان در مقادیر بیشتر می‌تواند منتهی به ازدیاد وزن و چاقی گردد.

گزینه های تبدیل:

به جای مصرف نوشیدنی های قندی مانند نوشابه یا نوشیدنی های انرژی زا، آب، آب سودا(آب گازدار)، قهوه یا چای بنوشید. افزودن یک تکه لیمو به آب یا آب سودا می تواند طعم و مزه نیکی در نوشیدنی شما خلق کند.


  1. مدل های مختلف پیتزا

پیتزا یکی از پرطرفدار ترین غذاهای کم قیمت در دنیا هست. زیادتر پیتزاهای بیرونی، با مواد ناسالم از عبارت خمیر زیاد تصفیه شده و گوشت به شدت فرآوری شده تهیه می شوند. کالری فوق العاده بالا، یکی بعدی از قابل توجه ترین نقاط ضعف مدل های مختلف پیتزا هست.

گزینه های تبدیل:

بعضی از رستوران ها پیتزا را با مواد سالم تری حاضر می کنند. پیتزاهای خانگی هم به شرط گزینش مواد سودمند، می توانند یک گزینه زیاد سودمند و زیاد سالم باشند.

در کنار این بخوانید: طرز تهیه پیتزای ترکی

  1. نان سفید

بیشتر نان‌های تجاری در حالی که در مقادیر بیشتر خورده شوند، ناسالم می باشند زیرا از گندم تصفیه ‌شده که شامل فیبر و مواد مغذی الزامی پایینی هست، درست می شوند و شاید منتهی به ازدیاد بلافاصله قند خون شوند.

گزینه های تبدیل:

برای کسانی که می توانند گلوتن را تحمل کنند، نان حزقیال (Ezekiel) یک گزینش عالی هست. نان سبوس دار هم یکی بعدی از تبدیل های نیکو برای نان سفید به محسوب می رود.


  1. زیادتر آب میوه ها

آب میوه اکثراً به منزله ی یک نوشیدنی سالم در نظر گرفته می گردد، لیکن حقیقت این هست که در کنار محتوای آنتی اکسیدان و ویتامین C که دارد، مقادیر اضافه قند مایع را هم در خویش جای داده هست.

گزینه های تبدیل:

نیکوتر هست تا مرز قابلیت از خویش میوه به جای آبمیوه صنعتی بهره ببرید و در حالی که علاقه به خوردن یک نوشیدنی خنک دارید خودتان در خانه آن را تهیه نمایید.

در کنار این بخوانید: آبمیوه های طبیعی سالم

  1. غلات صبحانه شیرین شده

غلات صبحانه یکی از پرطرفدارترین مواد غذایی علی الخصوص در بین کودکان شمرده شده و اکثراً با شیر خورده می شوند.

مساله نا مناسب اساسی حول این صبحانه پرطرفدار، محتوای بالای قند افزوده شده آنان هست. مقدار قند افزوده شده در این غلات صبحانه به قدری بیشتر هست که برخی از آنان آنقدر شیرین می باشند که ولو می توان آنان را با آب نبات مقایسه کرد.

گزینه های تبدیل:

غلات صبحانه ای را گزینش نمایید که سرشار از فیبر و تا مرز قابلیت قند اضافی آن کم باشد.


  1. غذای سرخ شده، گریل شده یا کبابی

سرخ كردن، گریل کردن و كباب كردن گوشت مرغ از ناسالم ترین راهکار های پخت و پز آن هست. غذاهایی که به این راهکار ها پخته می شوند اکثراً زیاد لذیذ و پرکالری می باشند.

جذاب هست بدانید که چندین نوع ترکیبات شیمیایی ناسالم هم زمان پختن غذا با حرارت بیشتر در این راهکار های پخت تشکیل می شوند. این ترکیبات مضر حاوی آکریل آمید، اکرولین، آمین های هتروسیکلیک، اکسیسترول، هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای (PAH) و محصول های آخرین گلیکاسیون حرفه ای (AGEs) می باشند.

و خبر نامناسب اینکه خیلی از مواد شیمیایی که در زمان پخت و پز با حرارت بالا تشکیل می شوند، با ازدیاد خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی مرتبط می باشند.

گزینه های تبدیل:

برای بهبود سلامت خویش، راهکار های پخت و پز ملایم و سالم همچون جوشاندن، پختن با حرارت ملایم، بلانچ کردن و بخارپز را گزینش نمایید.


  1. مدل های مختلف شیرینی، کلوچه و کیک

زیادتر شیرینی ها، کلوچه ها و کیک ها در شکل مصرف بیشتر از مرز ناسالم می باشند. نسخه های بیرونی و بسته بندی شده این محصول های، عموماًً با شکر تصفیه شده، آرد گندم تصفیه شده و چربی های افزوده شده ساخته می شوند.

شاید این خوراکی ها، خوراکی های خوشمزه ای باشند، لیکن حدوداً هیچ ماده مغذی الزامی ندارند و هم زمان شامل کالری فراوان و مواد نگهدارنده اضافه می باشند.

گزینه های تبدیل:

در صورتی که نمی‌توانید مصرف دسر خویش را محدود نمایید، از گزینه هایی همچون ماست یونانی، میوه جدید، یا شکلات تلخ بهره ببرید.


  1. سیب زمینی سرخ نموده و چیپس سیب زمینی

سیب زمینی همه ی و سفید یک مواد غذایی زیاد سالم هست. با این اکنون، نمی توانیم این سالم بودن را حول سیب زمینی سرخ نموده و چیپس سیب زمینی هم تصدیق کنیم. این غذاها کالری زیاد بالایی دارند و افراط در خوردن آنان عموماً زیاد آسان هست.

چندین مطالعه پایان شده در این عرصه، سیب زمینی سرخ نموده و چیپس سیب زمینی را با ازدیاد وزن مرتبط قلمداد می کنند.

گذشته از این، این غذاها شاید شامل مقادیر اضافه آکریل آمید هم باشند. آکریل آمیدها مواد سرطان زایی می باشند و زمان سرخ شدن یا برشته شدن سیب زمینی تشکیل می شوند.

گزینه های تبدیل:

سیب زمینی نیکوتر هست به شکل آب پز مصرف گردد. در صورتی که برای جایگزینی چیپس سیب زمینی به موردی ترد و ترد احتیاج دارید، آجیل را امتحان نمایید.


  1. غذاهای کم‌قیمت بدون گلوتن

حدود یک سوم از جمعیت آمریکا به طور فعال سعی در پرهیز از گلوتن دارند. با این اکنون، ملت اکثراً غذاهای سالم و شامل گلوتن را تبدیل غذاهای بی قیمت فرآوری شده می کنند که اتفاقاً فاقد گلوتن می باشند.

این محصول های جایگزینی فاقد گلوتن، اکثراً غنی از قند و غلات تصفیه شده همچون نشاسته ذرت یا نشاسته تاپیوکا می باشند. این مواد می توانند موجب جهش بلافاصله قند خون شوند و مواد مغذی الزامی زیاد کمی دارند.

گزینه های تبدیل:

غذاهایی را گزینش نمایید که به طور طبیعی فاقد گلوتن می باشند، همچون غذاهای گیاهی و حیوانی که فرآوری نشده اند.


  1. شهد آگاو (Agave nectar)

شهد آگاو یک شیرین کننده هست که اکثراً به منزله ی شربتی سالم به معامله ارائه می گردد. با این اکنون این شربت شامل فروکتوز تصفیه شده زیاد اضافه هست. مقادیر بالای فروکتوز این شیرین کننده ها می تواند برای سلامتی تماماًً مضر باشد.

احتمالاً تعجب نمایید لیکن حقیقت این هست که شهد آگاو از لحاظ مقدار فروکتوز ولو از خیلی از شیرین کننده های بعدی هم زیادتر هست. در صورتی که قند معمولی شامل 50٪ فروکتوز و شربت ذرت با فروکتوز بالا حدود 55٪ فروکتوز دارد، شهد آگاو 85٪ فروکتوز را حاوی می گردد.

گزینه های تبدیل:

استویا (Stevia) و اریتریتول (erythritol) گزینه های سالم، طبیعی و بدون کالری می باشند.


  1. ماست کم چرب

موردی که ما حول ماست می دانیم، این هست که ماست یکی از اعضای خانواده لبنیات و فوق العاده سالم هست. با این وجود، بیشتر ماست های حاضر در فروش‌گاه های مواد غذایی برای شما مضر می باشند. آنان اکثراً شامل چربی کم می باشند برای جبران طعم آن، عموماً سرشار از شکر می باشند.

به بیان راحت، زیادتر ماست ها چربی های سالم و طبیعی خویش را با یک ماده ناسالم تبدیل نموده اند.

علاوه بر این، خیلی از ماست ها شامل باکتری های پروبیوتیک نیستند، آنان اکثراً پاستوریزه می شوند و در طی این عملیات زیادتر باکتری های آنان را از بین می برد.

گزینه های تبدیل:

ماست مطلوب و پرچربی را گزینش نمایید که شامل پروبیوتیک های زنده یا فعال باشد. در شکل قابلیت مدل های مختلف ماست های گاوهای تغذیه شده با چمن را خریداری نمایید.


  1. غذاهای کم قیمت و کم کربوهیدرات

عموماً رژیم های غذایی کم کربوهیدرات در بین ملت زیاد پرطرفدار می باشند. در صورتی که با چنین رژیم غذایی باید میزان اضافه غذای همه ی بخورید، می بایست مراقب محصول های تبدیل کم کربوهیدرات فرآوری شده شوید. این غذاها اغلبً زیاد فرآوری شده و دارای مواد افزودنی می باشند.

گزینه های تبدیل:

در صورتی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات را جست و جوی می نمایید، غذاهایی همچون تخم مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات برگ دار را که به طور طبیعی کم کربوهیدرات می باشند، در برنامه غذایی تان بگنجانید.


  1. مدل های مختلف بستنی

بستنی شاید یک خوراکی زیاد دلچسب و خوشمزه باشد، لیکن همانطور که می دانید سرشار از قند هست. مساله نا مناسب بعدی حول این محصول لبنی کالری زیاد بیشتر آن هست.

گزینه های تبدیل:

تا جایی که شاید مارک های سالم تری را گزینش نمایید یا بستنی خویش را با استفاده از میوه های جدید و قند کمتر تهیه نمایید.


  1. آب نبات

آب نبات یکی از ناسالم ترین خوراکی هایی هست که شوربختانه خوردن آن هم در بین ملت زیاد رواج دارد. آب نبات سرشار از شکر، آرد گندم تصفیه شده و چربی های فرآوری شده هست و هم زمان از لحاظ مواد مغذی الزامی زیاد کم قیمت هست.

علاوه بر این، به خاطر روشی که بدن شما این بمب های شکر را متابولیزه می کند، خوردن آن شما را زودتر از مرز معمول گرسنه خواهد کرد.

گزینه های تبدیل:

به جای خوردن آب نبات، یک میوه یا یک تکه شکلات تلخ با مرغوبیت بخورید.


  1. گوشت های فرآوری شده

در صورتی که چه گوشت فرآوری نشده می‌تواند سالم و مغذی باشد، لیکن مدل های مختلف فرآوری شده آن زیاد ناسالم و مضر هست.

مطالعات نشان می دهد کسانی که گوشت های فرآوری شده می خورند زیادتر در معرض خطر خیلی از بیماری های جدی از عبارت سرطان روده غول پیکر، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی قرار دارند.

زیادتر این مطالعات ماهیتی دیدن ای دارند، بدین معنی که نمی توانند ثابت کنند که گوشت فرآوری شده مقصر اساسی ابتلا به این بیماری هاست و به مطالعات دقیق تری برای با قطعیت مکالمه کردن حول آن احتیاج داریم.

گزینه های تبدیل:

در صورتی که می خواهید بیکن، سوسیس یا پپرونی بخورید، سعی نمایید از قصابی های محلی که مواد ناسالم اضافه به آن افزوده نمی کنند، خریداری نمایید.


  1. پنیر فرآوری شده

پنیرهای فرآوری نشده به منزله ی یک صبحانه سالم طرفداران اضافه دارد، این ماده غذایی مملو از مواد مغذی هست و مجموع مواد مغذی موردنیاز را مهیای می کند، لیکن هنگامی نوبت به نوع فرآوری شده آن می رسد، مبحث تمایز می کند.

جذاب هست بدانید که پنیر فرآوری شده موردی مانند به پنیر معمولی نیست. این پنیرها زیادتر با مواد پرکننده ای ساخته می شوند که از لحاظ ظاهری با بافتی مانند پنیر ساخته شده اند. برای اعتماد از اینکه که پنیر شما شامل مواد مصنوعی کمی هست، برچسب روی آن را با توجه بخوانید.

گزینه های تبدیل:

به جای خوردن پنیر فرآوری شده، پنیر حقیقی بخورید. مدل های مختلف سالم آن حاوی پنیر فتا، موزارلا و پنیر کاتیج هست. خیلی از گزینه های پنیر وگان هم می توانند گزینه های نیکی باشند.


  1. زیادتر غذاهای فست فودی

به طور کلی، اکثراً شعبه های فست فودی، غذاهایی کم قیمت سرو می کنند. خوردن فست فود می تواند در ازدیاد خطر ابتلا به بیماری نقش داشته و به سلامت کلی بدن شما آسیب برساند. خصوصاً می بایست زیادتر از مجموع مراقب غذاهای سرخ شده شوید.

گزینه های تبدیل:

در دستاورد فشار فزاینده ای که گریبان گیر زنجیره‌های فست فود شده، خیلی از آنان آغاز به عرضه گزینه‌های سالم نموده‌اند.


  1. نوشیدنی های قهوه پرکالری

همانطور که بارها و در مطالب متفاوت اطلاق ایم، قهوه مملو از آنتی اکسیدان هست و مزایا خیلی را به کنار دارد. و مساله قابل ذکر این که، کسانی که به طور معمول قهوه می نوشند، با خطر کمتر ابتلا به بیماری های جدی همچون دیابت نوع 2 و پارکینسون روبرو می باشند.

لیکن موردی که در این بین می بایست به آن دقت نمایید این هست که خامه، شربت، مواد افزودنی و قندهایی که به طور همیشه به قهوه افزوده می شوند زیاد ناسالم می باشند. این محصول های به اندازه بقیه نوشیدنی های شیرین شده با شکر مضر می باشند.

گزینه های تبدیل:

به جای خوردن قهوه های پرکالری، قهوه راحت بنوشید. در شکل علاقه باید میزان کمی خامه سنگین یا شیر پرچرب به آن افزوده نمایید.

در کنار این بخوانید: طرز تهیه مدل های مختلف قهوه

  1. هر مورد شامل شکر افزوده شده یا غلات تصفیه شده

پرهیز از غذاهایی که شامل شکر افزوده شده، غلات تصفیه شده و چربی های ترانس مصنوعی می باشند، زیاد قابل توجه هست. اینها بعضی از ناسالم ترین لیکن رایج ترین مواد در رژیم غذایی نوین می باشند.

گزینه های تبدیل:

غذاهای همه ی و غنی از مواد مغذی همچون میوه های جدید و غلات همه ی را نیت قرار داده و در برنامه غذایی تان بگنجانید.


  1. اکثراً غذاهای زیاد فرآوری شده

راحت ‌ترین کانال برای تغذیه سالم و از دست دادن وزن این هست که تا مرز قابلیت از خوردن غذاهای فرآوری شده اجتناب نمایید. اجناس پردازش ‌شده اکثراً بسته‌ بندی و پر از نمک یا شکر بیشتر می باشند.

گزینه های تبدیل:

زمان خریداری، مطمئناًً برچسب های مواد غذایی را با توجه بخوانید. سعی نمایید سبد خریداری خویش را با میزان اضافه سبزیجات و بقیه غذاهای همه ی پر نمایید.