غذاهای سرطان زا و ضد سرطانی کدامند؟
رژیم غذایی ضدسرطانی یکی از خوب ترین راههای جلوگیری از سرطان هست؛ در این مطلب به شناسایی خوراکیهای سرطانزا و ضدسرطانی که آثار ناموافق و مثبتشان به اثبات رسیده هست، میپردازیم.
غذاهای سرطان زا و مضر
گوشتهای فرآوریشده
زیادتر گوشتهای فرآوریشده سان مدل های مختلف سوسیس، کالباس، هاتداگ و همبرگر پر نگهدارندههای شیمیایی با خاصیت سرطانزایی می باشند. این نگهدارندههای مختلف به تکثیر هنگام ماندگاری این محصول ها هم یاری میکنند ولی مصرف مداوم و بلندمدت آنان میتواند سلامت ما را به خطر بیندازد.
نیتریت و نیتراتسدیم حاضر در گوشتهای فرآوریشده هم تاحد چشمگیری موجب تکثیر خطر ابتلا به سرطان کولون و دیگر سرطانهای مربوط به دستگاه گوارش میشوند پس خوب تر هست مصرف این محصول ها را به حداكثر ماهی یکبار محدود و آنان را با آبمیوههای طبیعی، سبزیها و صیفیهای جدید و فراوان میل نمایید تا آنتیاکسیدانهای حاضر در میوهها وسبزیها، آثار نامطلوب گوشتهای فرآوریشده را در بدن از بین ببرند.
ذرتهای مایکروویوی
زیادتر نوشابههای گازدار نیز سان گوشتهای فرآوریشده ابتلا به سرطانهای گوناگون، از عبارت سرطانهای گوارشی را برای مصرفکنندگان دائمی در پی دارند. این نوشابهها، پر میزان فراوانی شکر و رنگهای شیمیایی می باشند که مجاز بودن این رنگها نیز عاملی برای تبرئه آنان از سرطانزا بودن در شکل مصرف بلندمدتشان نیست.
نوشابهها و خوراکیهای شیرین رژیمی
طبق نتایج 20 پژوهش گوناگون در اروپا، محققان به این ثمر رسیدهاند که شیرینکنندههای مصنوعی حاضر در نوشابهها یا خوراکیهای شیرین رژیمی سان اسپارتام، ساخارین و ساکرولوز میتوانند موجب ابداع موارد و بیماریهای گوناگونی مانند اختلال در رشد جنین و مدل های مختلف سرطان شوند.
بههمین علت محققان توصیه میکنند بهجای شیرینکنندههای مصنوعی یا محصول ها رژیمی پر آنان، از قند و شکر کمتر یا مواد غذایی شیرین و با قند طبیعی سان خرما، کشمش، عسل یا توت خشک بهره ببرید.
آردهای تصفیهشده
عموماً از آردهای سفید تصفیهشده برای طراحی غذاهای حاضر و فرآوریشده (سان سوپهای حاضر یا ولو گوشتهای فرآوریشده) استفاده میگردد. تحقیقهای تازه نشان میدهند که پهنا کربوهیدرات حاضر در این آردها، زیاد زیادتر از مرز طبیعی هست و بههمین علت مصرف بلندمدت آنان میتواند تا حدود 220 درصد، احتمال ابتلا به سرطان پستان را در خانمها بالا ببرد.
از طرف به جز آن، برجسته گلایسمیک این آردها نیز زیاد بالاست و مصرف مواد غذایی مختلفی که برجسته گلایسمیک (شاخصی که نشاندهنده مقدار قند قابل جذب هست) بالایی دارند، میتواند پهنا قندخون بدن را سریعاً بالا ببرد و شرایط تغذیه، رشد و افزایش سلولهای سرطانی را تاثیرگذار فراهم کند.
غذاهای شور، ترش و دودی
مصرف مداوم و بیرویه نمک و مدل های مختلف غذاهای شور، ترش، پرادویه و دودی میتواند احتمال ابتلا به سرطان معده را تاحد چشمگیری تکثیر دهد. علاوه بر اینکه حرارت دادن و سرخ کردن بیشتر از مرز مواد غذایی نشاستهای (سان سیبزمینی و برشهای نان) نیز موجب آزاد شدن ترکیبهای سرطانزای آکریلامید در آنان و خطر ابتلا به سرطان معده و دیگر سرطانهای گوارشی را تکثیر میدهد.
روغنهای جامد هیدروژنه
روغنهای جامد و هیدروژنه که عموماً در طراحی مدل های مختلف کیک، کلوچه، شیرینی، بیسکویت، چیپس، غذاهای فرآوریشده و رستورانها استفاده میشوند، پهنا بالایی از اسیدهای چرب مضر سان اسیدهای چرب اشباع و ترانس دارند. ترکیبهای حاضر در این روغنها میتوانند با تبدیل ساختار عروق و از بین بردن انعطاف آنان، موجب ابتلابه مدل های مختلف ناراحتیهای قلبی، سکتههای قلبی و مغزی و سرطانهای گوناگون بشوند.
مواد غذایی ضدسرطانی و سودمند
همه ی سبزیهای برگ سبز تیره، دشمنان شماره یک سرطان انگاشته میشوند ولی در بین آنان، کلم بروکلی یک شی به جز آن هست! کلم بروکلی، ترکیبی به نام سولفورافین دارد که میتواند با تکثیر پهنا آنزیمهای محافظتکننده از بدن، جلوی ابتلا به سرطانهای پستان، کبد، ریه، پروستات، پوست، معده و مثانه را بگیرد و از انتشار سلولهای سرطانی در بدن نیز جلوگیری کند.
مدل های مختلف توتها
آنتوسیانینها و ریزمغذیهای گوناگون حاضر در مدل های مختلف توتها نیز میتوانند عاملی زیاد موثر در جلوگیری از ابتلا به سرطانهای کولون، دهان، پوست و مری انگاشته شوند.
گوجهفرنگی
در اکنون حاضر سالانه بیشتر از 8 هزار زن در کاملاً دنیا بهعلت ابتلا به سرطان تخمدان، جان خویش را از دست میدهند. محققان ثابت نمودهاند لیکوپن حاضر در گوجهفرنگی که نوعی کاروتنویید هست، میتواند تاحد مطلوبی جلوی ابتلا به سرطان تخمدان یا جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی و مرگومیر ناشی از آن را در خانمها بگیرد. لیکوپن گوجهفرنگی برای جلوگیری از ابتلا به سرطانهای ریه، پروستات و معده نیز زیاد سودمند و موثر هست.
گردوی خام
این مغز پر نوعی کلسترول گیاهی هست که نتیجه ی مثبتی در جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان و پروستات دارد و میتواند جلوی رشد سلولهای سرطانی مربوط به این دو نوع سرطان را نیز در بیماران مبتلا بگیرد.
سیر جدید
ترکیبهای گوناگون و مختلف حاضر در سیر میتوانند نشانه نیتریت و نیتراتهای حاضر در غذاهای فرآوریشده را خنثی کنند و جلوی ابتلا به سرطانهای پستان، کولون، مری و معده را تاحدی بگیرند. تحقیقات تازه ثابت نمودهاند احتمال ابتلا به سرطان کولون در خانمهایی که هر روز سیر مصرف میکنند، 50 درصد کمتر از خانمهایی هست که تمایلای به مصرف این سبزی پرخاصیت ندارند.