زرده خوب تر هست یا سفیده؟
هر چه داده ها حولی تغذیهی سالم اکثر گردد، در زمینه اینکه چه بخوریم و چه نخوریم کمی گیج میشویم. همچون مثال به تخم مرغ ذهن نمایید. کدام یک سالم تر هست، سفیده یا زردهاش؟
بیایید به فواید و معایب هر دوی اینها نگاهی بیندازیم.
زرده تخم مرغ
این قسمت از تخم مرغ زیاد مغذی هست، شامل ویتامین های A, B, D و E و مواد معدنیای نظیر کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، زینک و آهن هست. ضمناً زردهی تخم مرغ منبع انرژی هست، و بخاطر مواد خاصش می تواند چشم های شما را هم سالم نگاه دارد!
لکن به این خوراک مغذی میتوان از جنبهای ناموافق هم نگاه کرد، چرا که اکثر از نصف کالری تخم مرغ در زردهاش جمع شده هست. برخیها میگویند که ناموافق ترین جنبهی زرده، این حقیقت هست که شامل کلسترول بوده و مصرف روزمرهی آن مخصوصا برای افرادی که دیابت دارند میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را تکثیر دهد.
اگرچه بعضی مطالعات (دانشگاه کنتیکت، مرکز تغذیه و ایمنی مواد غذایی، دانشکده دانش پزشکی مولکولی) بر این باورند که محدود کردن مصرف تخم مرغ نباید به همگان تعمیم پیدا کند.
می بایست بدانیم که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در اشخاص سالم، با تکثیر مصرف کلسترول بالا نمی رود، بلکه با گنجاندن تخم مرغ در برنامهی غذایی همیشگیشان، مزایای مختلفی نسیبشان خواهد شد.
سفیده تخم مرغ
در صورتی که زرده را بخش تیرهی تخم مرغ در نظر بگیریم، خیلی از دستورالعملهای غذاها شامل سفیدهی تخم مرغ می باشند.
پس تا به حال تخم مرغ قابل استفاده هست! این قسمت شامل زیادترین پروتئین تخم مرغ، کالری کمتر و پتاسیم، منیزیم و سدیم اکثر بوده و هیچگونه چربی نیز ندارد. همچون معایب سفیده نیز می بایست بدانید که سفیده ویتامینهای کمتری دارد، از عبارت B12، فولات و ریبوفلاوین.
پیشنهاد
وقتی که تصمیم گرفتید تخم مرغ را در برنامه غذایی خویش بگنجانید، به نکات زیر دقت نمایید:
اشخاص سالم: نیز سفیده و نیز زرده را بخورید، چرا که به طور باورنکردنیای مغذی و اشباع از اشکال ویتامین و مواد معدنی می باشند.
کسانی که دیابت، چالش کلسترول یا نارساییهای قلبی دارند: با راهنمایی گرفتن از پزشکتان، مصرف تخم مرغتان را محدود نمایید.
بخاطر بسپارید که یک تخم مرغ، درون زردهاش حدود ۱۸۶ میلیگرم کلسترول دارد، لکن واقعیت این هست که آن کلسترولی که درون مواد غذایی می باشد، با کلسترولی که درون خون هست فرق دارد.