رژیم گیاه خواری و بدنسازی
بدنسازی محتاج تمرینات ورزشی منظم می باشد لیکن مساله قابل توجه در بدنسازی پیروز داشتن رژیم غذایی اصولی می باشد چراکه بدون تغذیه مطلوب عضلات نمیتوانند رشد کنند.
به اعلام آلامتو و به قول روزنامه تناسب اندام؛ روز به روز اشخاص زیادتری به خاطر مزایای سلامتی و نقاط قوت تغذیهای رژیم غذایی گیاهخواری به آن روی میآورند. با این اکنون زیادی از بدنسازان به خاطر یک سوال بدیهی درباره انجام این دگرگونی در شیوه زندگیشان مردد می باشند: آیا با این رژیم غذایی تا الان نیز عضلهسازی امکان دارد؟
برای سالها، باور رایج این بود که گوشت فقط مسیر برای تولید عضله می باشد. با این اکنون رژیمهای گیاهخواری واقعی و مطلوب که در بر دارنده دیگر پروتئینهای با مرغوبیت باشد هم میتواند به رشد عضلانی یاری کند و مسلماً نیازی به مصرف استیک گوشت نیست.
منابع پروتئین و اقسام آن برای هر ورزشکار مختلف می باشد و به نوع رژیم گیاهی که آنان اتخاذ نموده اند بستگی دارد.
با نگاهی به بعضی از گروهبندیهای اساسی در بین اقسام گیاهخواری، نوع لاکتو-اوو، رژیمی می باشد که در آن، گوشت، مرغ و ماهی وجود ندارد، لیکن در بر دارنده تخم مرغ و محصول های لبنی که منابع نیکی از پروتئین می باشند میباشد. بطور مشابه، یک رژیم غذایی گیاهخواری لاکتو رژیمی می باشد که بدون گوشت، مرغ، ماهی و تخممرغ می باشد لیکن در بر دارنده محصول های لبنی میباشد.
در آخر، یک رژیمغذایی وگان، رژیمی می باشد که فاقد کل محصول های حیوانی از حرف تخم مرغ، شیر، پنیر و دیگر محصول های لبنی می باشد. در این مورد، شخص برای مهیای نیازهای پروتئینیاش می بایست فقط به منابع پروتئین گیاهی تکیه کند.
مرغوبیت پروتئین قابل توجه می باشد
کل منابع پروتئینی یکسان نیستند. مرغوبیت آنان به اسیدهای آمینهای بر میشود که پروتئین مورد احتیاج بدن ما را میسازند. گوشت، تخم مرغ و محصولهای لبنی، عموماً پرطرفدارترین منابع پروتئینی می باشند، چون آنان در بر دارنده کل ۹ اسید آمینه واجب در نسبتهایی که ما احتیاج داریم، هستند.
از سویی سایر، بعضی از این پروتئینهای گیاهی، در بر دارنده این اسیدهای آمینه واجب در نسبتهای مورد نیاز نیستند.
زیادی از منابع پروتئین با منشاء غیرحیوانی، عموماً کل این اسیدهای آمینه واجب را دارند لیکن امکان دارد میزان یک یا دو مورد از آنان پایین باشد.
به همین خاطر، عموماً توصیه میگردد که در طول روز از اقسام غلات، حبوبات، سبزیجات، دانهها و آجیلها بهره ببرید. به این ترتیب، در صورتی که میزان یک اسید آمینه اعلا در یک ماده غذایی ناچیز باشد، ماده غذایی سایر میتواند به جبران این کمبود یاری کند.
مطلب مرتبط: منابع پروتئین گیاهی
در هر وعده غذایی، پروتئین بخورید
آکادمی تغذیه و رژیمهای غذایی توصیه میکند ورزشکاران گیاهخواری که به ادامه ی تولید عضله می باشند، در هر وعده غذایی از پروتئین با مرغوبیت مناسب استفاده کنند. این پروتئینها می بایست با اقسام میوه، سبزیجات، غلات همه ی، آجیل و میزان بسیاری آب مصرف گردد.
بطور کلی، رژیمهای غذایی گیاهخواری یا وگان که نیازهای انرژی یک شخص را مهیای میکنند و در بر دارنده اقسام مواد غذایی پروتئینی گیاهی شبیه محصول های سویا، حبوبات شبیه لوبیا یا عدس، غلات، آجیل و دانهها هستند، میتوانند بدون استفاده از مواد غذایی یا مکملهای اعلا، پروتئین کافی برای ورزشکاران را فراهم کنند.