نظرات در زمینه مزه چغندر گوناگون هست؛ بعضی از اشخاص به طعم شیرین چغندر را دوست دارند در صورتی که بعضی سایر از این طعم متنفرند. صرفنظر از اینکه در کدامیک از این دو گروه قرار می گیرید، هیچ شکی حول مزایا شگفت انگیز این سبزی وجود ندارد.

به اعلام آلامتو به قول draxe؛ علاوه بر فراهم ویتامین‌ ها و مواد معدنی، چغندر در دیگر ترکیبات تقویت کننده سلامت مانند آنتی‌ اکسیدان‌ ها، کاروتنوئیدها و نیترات ‌ها هم نقش دارد. علاوه بر این، چغندر یک ماده کل کاره هست و می‌تواند به آسانی در نوع های مختلفی از غذاهای خوش‌ مزه گنجانده گردد.

چرا خوردن جغندر برای شما مطلوب هست؟ آیا خوردن هر روز چغندر مورد نظر هست؟ ما در این مطلب فواید، اثرات جانبی و راهکار های ساده استفاده از چغندر را برمی شماریم.

خواص انواع چغندر برای سلامتی

خواص نوع های چغندر برای سلامتی

8 فایده مصرف چغندر قند:

  • بیشتر شدن آنتی اکسیدان ها
  • تسکین التهابات
  • تقویت سلامت قلب
  • یاری به دفع مسمومیت
  • تقویت عملکرد مغز
  • سلامت دستگاه گوارش
  • بهبود عملکرد ورزش
  • یاری به کم شدن وزن

در باقی مطلب با هفته نامه آلامتو هم راه شوید تا هریک از این خواص را مرور کنیم.


  1. بیشتر شدن آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی می باشند که به خنثی ‌سازی رادیکال‌ های آزاد مضر، پیشگیری از استرس اکسیداتیو و آسیب به سلول‌ های شما یاری می ‌کنند. در کنار این بعضی مطالعات نشان داده ‌اند که آنتی‌ اکسیدان‌ ها می ‌تواند در برابر زیادی از نوع های بیماری‌ های مزمن همتا بیماری قلبی، سرطان و دیابت از شما محافظت کند.

چغندرها به طور طبیعی دارای مواد مغذی سودمند همتا آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی برای مبارزه با بیماری می باشند. در حقیقت، چغندرها یک منبع عالی از نوع خاصی از مواد مغذی می باشند که به نام بتالین شناخته می شوند، که دارای خواص آنتی اکسیدان استوار و ضد التهابی می باشند.


  1. تسکین التهاب

در زیادی از مورد ها، التهاب واکنش طبیعی سامانه ایمنی هست که به محافظت از بدن در مقابل مهاجمان ساخته شده در خارج از کشور و عفونت یاری می ‌کند. با این اکنون، شواهد درج شده نشان داده ‌هست که التهاب مزمن در ریشه زیادتر بیماری ‌ها قرار دارد و امکان دارد عامل اساسی بیماری ‌های مزمن همتا بیماری‌ های قلبی، سرطان و در ضمن چاقی باشد.

رژیم غذایی اشخاص به طور متوسط دارای ترکیبات التهابی غذاهای پردازش شده، مقادیر اضافه قند و میزان کم مواد مغذی خیلی بالاست، پس مصرف غذاهای طبیعی و غنی از مواد مغذی شبیه چغندرها یک راهکار عالی برای تسکین التهاب هست.


  1. تقویت سلامت قلب

بیماری‌ های قلبی یک مورد برتر در کل دنیا هست. مبنای گزارشی که به دست اتحادیه قلب آمریکا منتشر شد، تخمین زده می‌ گردد که با تقریب ۴۴ درصد آمریکایی ‌ها تا سال ۲۰۳۰ به نوعی بیماری قلبی دچار خواهند شد. یکی از برتر ترین مزایا آب چغندر ، توانایی آن برای ارتقای سلامت قلب هست.

چغندر یک منبع غنی از نیترات های رژیم غذایی هست که به منزله ی وازودیلاتور برای یاری به بهبود جریان خون و کم شدن فشار خون عمل می کنند.


  1. یاری به دفع مسمومیت

در اکنون حاضر بدن شما دارای سامانه دفع مسمومیت و ضدعفونی داخلی هست که با پاک ‌سازی مداوم سموم به سالم نگه داشتن شما یاری می ‌کند.

کلیه ‌ها، خون را فیلتر می‌ کنند و ادرار ساخت می‌ کند، ریه ‌ها ساخت دی‌ اکسید کربن را دفع می‌ کنند، پوست شما ذرات را از مسیر منافذ بیرون می‌ کشد و روده‌ ها مواد غذایی را استخراج نموده و مواد زاید را از بین می‌ برند.

در کنار این کبد شما با از بین بردن سموم و سایر مواد مضر از خون نقشی حیاتی را در سم زدایی ایفا می کند.

عصاره چغندر به عملکرد کبد و حفظ کارآیی آن یاری می‌ کند تا بدن شما از سموم دفع گردد.

چغندر چه مزایایی برای سلامتی دارد؟

چغندر چه مزایایی برای سلامتی دارد؟


  1. بیشتر شدن عملکرد مغز

با بیشتر شدن سن، طبیعی هست که یک کم شدن در عملکرد ذهنی و شناختی را به منزله ی شرایطی شبیه بیماری آلزایمر و پارکینسون، تجربه نمایید.

با این اکنون، شواهدی وجود دارد که پودر ریشه چغندر به خاطر مواد مغذی بالا، فوایدی را برای سلامتی مغز را به هم راه دارد و امکان دارد به حفاظت در مقابل کم شدن شناختی مربوط به سن یاری کند.

در حقیقت، یک مطالعه انسانی که در اکسید نیتریک انتشار یافت، نشان داد که دادن یک رژیم غذایی نیترات بالا در بزرگسالان به بیشتر شدن جریان خون به نواحی خاصی از مغز که در عملکرد اجرایی دخیل می باشند یاری کرد.


  1. حفظ سلامت دستگاه گوارش

چغندرها غنی از فیبر می باشند و در هر فنجان 3.8 گرم فیبر دارند. حرکت فیبر درون روده ها موجب حمایت از نظم و ارتقای سلامت هاضمه میشود.

یک وارسی از پنج مطالعه نشان داد که بیشتر شدن مصرف فیبر منتهی به بیشتر شدن شمار دفعات مدفوع در اشخاص مبتلا به یبوست می گردد. نه فقط این، بلکه تحقیقات غیر از اینی هم نشان می دهد که بیشتر شدن مصرف فیبر از مسیر غذاهایی شبیه چغندر به مقصود پیشگیری از ابتلا به بیماری های گوارشی به شیوه های سایر و در کنار این در مقابل شرایطی شبیه دیورتیکولیت، بواسیر و GERD محافظت گردد.


  1. بهبود عملکرد ورزشی

مطالعات حاکی از آن هست که چه شما یک ورزش ‌حاصل رقابتی و شغل ای بمانید یا یک شخص که به طور معمولی هر روزه ورزش می کند، چغندر کارایی اضافه بر بیشتر شدن عملکرد شما داشته و یکی از مناسب ترین غذاها برای ورزش ‌کاران به محسوب می رود.

این به این خاطر هست که نیترات ‌ها به بهبود کارآیی میتوکندری که اندامک مسئول ساخت انرژی برای سلول‌های بدن هست، یاری می ‌کنند.


  1. یاری به کم شدن وزن

چغندرها با وجود فیبر بالا کالری کمی دارند. در صورتی که به پیوست کم شدن وزن هستید، گنجاندن چغندر در رژیم لاغری اندیشه نیکی هست. در اصل، هر فنجان چغندر پر تنها 59 کالری و 3.8 گرم فیبر هست. زمانی فیبر مصرف می نمایید، زیاد آهسته از مسیر قسمت گوارشی حرکت می ‌کند تا به شما یاری کند حالت سیری داشته بمانید، که این مطلب می تواند در فرآیند کم شدن وزن شما موثر باشد.

مبنای یک مطالعه انسانی، بیشتر شدن مصرف فیبر حدود ۱۴ گرم در روز منتهی به کم شدن ۱۰ درصدی مقدار کالری و کم شدن وزن متوسط 2 کیلوگرم در طول چهار ماه شد.

در کنار این بخوانید: طرز تهیه سوپ چغندر قرمز

هشدارها حول مصرف چغندر قند:

در صورتی که چه چغندر دارای مزایای بالقوه ای هست، لیکن امکان دارد واجب باشد بعضی از اشخاص مصرف خویش را کم شدن دهند. در صورتی که موضوعی نادر هست، امکان دارد بعضی از آدم ها به چغندر حساسیت داشته باشند. در صورتی که شما هر گونه علائم آلرژی غذایی شبیه کهیر، خارش و تورم را نظاره کردید، سریعاً استفاده از آن را قطع نموده و با پزشک خویش مذاکره نمایید.

علاوه بر این، به یاد داشته بمانید که چغندر یکی از سبزیجات با قند هست، هرچند مصرف روزمره حدود یک فنجان آب چغندر قهوه ای مایل به قرمز کارایی نا مناسب بر مقدار قند خون و وزن ندارد.


نظرات غایی راجع به مزایای چغندر قند:

  • چغندر قند کم کالری با فیبر بالا، دارای آنتی اکسیدان ها و سری ای از مواد مغذی با اهمیت، از حرف فولات، منگنز، پتاسیم و ویتامین C هست.
  • مزایای بالقوه چغندرها عبارتند از: کم شدن التهاب، بهبود سلامت قلب و سلامت دستگاه گوارش، بهبود سم زدایی، بیشتر شدن عملکرد مغز، بیشتر شدن عملکرد ورزشی و بیشتر شدن روند کم شدن وزن.
  • در پزشکی آیورودا و پزشکی سنتی چینی، چغندر برای درمان نوع های بیماری ها از حرف کم خونی، ضعف قلب و مسمومیت کبدی استفاده می گردد.
  • چغندر می تواند خام، پخته شده و یا کباب شده مصرف گردد و زمانی که با پنیر هم راه گردد به سالاد افزوده شده یا در مخلوط ها استفاده گردد.
  • چغندر جدید را به جای چغندر کنسرو شده گزینش نمایید و از آن به منزله ی قسمتی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل بهره ببرید تا از زیادی از مزایای منحصربه شخص آن استفاده‌ مند شوید.