مناسب ترین سبزیجات برای سلامتی
سبزیجات از منابع غنی آنتیاکسیدان به حساب میآیند. خوشبختانه این گیاهان در وعدههای غذایی ما زیاد دیده میشوند. در اینجا لیکن به مثالهایی اشاره شده که مصرف اکثر آنان به سلامت ما هم یاری زیادتری میکند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از آنتیاکسیدانهای ضد سرطان هست. یکی از تحقیقات نشان داده هست، مردانی که پنج بار یا اکثر در هفته از این قبیل سبزیجات -که بروکلی یکی از آنهاست- میخورند، در شکل ابتلا به سرطان مثانه، شانسی ۱۰ درصد اکثر از مردان در بهبودی دارند.
پیاز
کل آنتیاکسیدان ضد سرطان پیاز را در صورتیکه آن را خام مصرف نمایید توسط خواهید آورد. پختن پیاز در دمای بیشتر، مزایا ضد سرطان آن در سرطانهای ریه و پروستات را کم شدن میدهد.
ذرت
ذرت را به هر صورتی که مصرف مینمایید -بلال یا پخته شده-، فقط مراقب بمانید که ذرت پخته شده را میخورید.
یک مطالعه در ژورنال مواد غذایی کشاورزی و شیمی نشان داده هست که مقدار آنتیاکسیدان ِ لوتئین در ذرت پخته شده اکثر هست و هر چه ذرت اکثر پخته گردد، مقدار این آنتیاکسیدان هم اکثر خواهد بود. این آنتیاکسیدان، ریسک نابینایی و کمبینایی بر نشانه کهولت سن را در اشخاص مسن موثر کم شدن میدهد.
نخود سبز
کوچک لیکن نیرومند! اساس دستاورد یکی از تحقیقات در ژورنال بینالمللی سرطان معین شده که مصرف مقداری از نخود سبز به هم راه به جز آن حبوبات، ریسک سرطان معده را کم شدن میدهد.
کلم پیچ
این گیاه سبز با برگهای مجعد، سرشار از ویتامین سی هست. آنتی اکسیدان آن با کم کردن مساحت LDL یا کلسترول نامناسب، منتهی به کم شدن ریسک بیماریهای قلبی میگردد.
فلفل قرمز
یک فلفل متوسط، تنها ۳۲ کالری دارد، لیکن دارای حجم عظیمی از ویتامین سی هست که حدود ۱۵۰ درصد از قیمت در روز توصیه شده را مهیا کردن نموده و از گرفتگی شراین که از عامل ها اساسی بروز بیماریهای قلبی هست، پیشگیری میکند.
اسفناج
اسفناج با کاروتنوئیدها ساخته شده؛ آنتیاکسیدانهایی که به سلامت چشم هم یاری میکند و از بروز دژنراسیون ماکولار که موجب نابینایی در اشخاص مسن میگردد، پیشگیری میکند. پختن سبزیجات هم یاری می کند لوتئین (کاروتنوئید) نیکوتر به دست بدن جذب گردد.
ماکولار نقطهای زردرنگ در شبکیه چشم هست که زیادتری حساسیت به نور را در شبکیه دارد و فساد آن از شایعترین عامل ها کوری در اشخاص مسن هست.
جوانه یونجه
این نیروگاه کوچک، منبعی غنی از بتاکارتن هست. آنتیاکسیدانی هست که شما را در مقابل سرطان ریه محافظت میکند و به ایجاد پوست سالم، مو، ناخنها، لثهها، غدد، استخوانها و دندان هم یاری میکند. این گیاه ایضاً منبع نیکی از ویتامین ای هست، که شاید از حملات قلبی پیشگیری نماید. مصرف جوانه یونجه ایضاً ریسک مرگ در نشانه سرطان مثانه را کم شدن میدهد.
کلم بروکسل
آنتی اکسیدانهای این گیاه به بر طرف رادیکالهای آزاد سرطانی هم یاری میکند و با ۸۰ درصد ویتامین سی در روز خویش در نصف لیوان، به مبارزه با بیماریهای قلبی و آب مروارید میرود.
چغندر
شور یا بو داده، این گیاه دارای مقدار بسیاری از آنتیاکسیدان هاست که با سرطان مبارزه میکنند. سان لتوئین که از چشمها محافظت میکند. برگهای چغندر را بیرون نریزید. برگ های سبز این گیاه سراسر مغذی می باشند و میتوان سان به جز آن گیاهان برگ دار سبز، آنان را پخته و مصرف کرد.