برای کاهش قند خون چه بخوریم

چطور قند خون را به طور طبیعی کم شدن دهیم؟ خوب ترین راهکار استفاده از رژیم غذایی سالم برای پایین آوردن قند خون هست.

به بیان آلامتو به قول ایسنا؛ فهرستی از گزینش‌های مطلوبِ اشخاص مبتلا به دیابت برای افزودن به رژیم‌ غذایی‌شان آورده شده هست:

  1. مدل های مختلف حبوبات:

مجموع مدل های مختلف حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، برجسته گلوکز (برجسته گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات در دسترس در خویش را به تدریج آزاد می‌کنند. از همین رو احتمال تکثیر قند خون پس از مصرف آنان زیاد پایین هست. بر مبنای یک مطالعه این روزها، مصرف در روز یک فنجان حبوبات به مدت سه ماه به منزله قسمتی از رژیم غذایی کم گلیسمی، سطوح هموگلوبین گلیکوزیله را تا ۵۰ درصد کم شدن می‌دهد.

  1. سیب

زیادی از اشخاص برداشت می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی اشخاص دیابتی وجود ندارد لیکن این برداشت نادرست هست. میوه‌هایی نیز‌مثل سیب که برجسته گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد.

خوردن در روز یک سیب مزایای غیر از اینی هم دارد چرا که سیب پر فیبر بالا و ویتامین C بوده و فاقد چربی هست. نیز‌چنین احتیاج به گفتن این مساله نیست که بین‌وعده‌ای ساده و قابل حمل انگاشته می‌گردد. می‌توانید سیب را به شکل خام بخورید یا با دارچین پخته و بین‌وعده‌ای گرم تهیه نمایید.

  1. پودرهای اعلا دیابت

برخی روزها تصمیم‌گیری برای گزینش یک خوردنی‌ مطلوب می‌تواند حاصل سختی باشد. لیکن بعضی پودرهای حاضر در خرید و فروش وجود دارد که پر کربوهیدرات‌هایی هست که به آرامی هضم و جذب می‌شوند تا به کم شدن قند خون هم یاری کنند و از این رو برای دیابت مطلوب می باشند. این پودرها عموماً در هر وعده کمتر از ۲۳۰ کالری دارند. چنانچه این پودرها را دائم به همقدم داشته بمانید، می‌توانید در هر هنگام آن را با آب مخلوط نموده و بین‌وعده‌ای سالم و ایمن داشته بمانید.

  1. بادام

این نوع از آجیل سرشار از منیزیم هست که می‌تواند به بدن شما هم یاری کند تا انسولین خویش را به طور موثرتری مصرف نماید. در شکل قابلیت در روز حدود ۲۳ دانه بادام کل را به رژیم غذایی خویش افزوده نمایید که حدود ۲۰ درصد از احتیاج شما به ماده معدنی منیزیم که متعادل‌کننده قند خون هست را مهیا می‌کند.

علاوه بر این آجیل‌هایی همچون بادام سرشار از اسیدهای چرب تک زنجیره‌ای اشباع نشده، پروتئین و فیبر افزون می باشند که آنان را به بین‌وعده‌ای مطلوب برای اشخاص دیابتی جایگزین می‌کند. می‌توانید بسته‌های کوچک ۳۰ گرمی بادام حاضر نمایید تا در روز یکی از آنان را مصرف نمایید.

  1. اسفناج

هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم سودمند برای قند خون و فیبر هست. می‌توانید اسفناج را به شکل خام، تفت داده با روغن زیتون یا پخته یا مخلوط با بعدی سبزیجات مصرف نمایید. ‌نیز‌چنین می‌توانید مشتی از برگ‌های کوچک اسفناج را به اسموتی خویش افزوده نموده یا از آن به جای کاهو در سالاد بهره ببرید.

  1. دانه چیا

امکان دارد گوش داده بمانید که کنترل یا کم شدن وزن یکی از خوب ترین مسیر‌هایی هست که می‌توانید برای بهبود میزان قند خون خویش فرجام هید. دانه‌ چیا از خوردنی‌هایی هست که در این عرصه به شما هم یاری می‌کند.

در یک مطالعه این روزها معین شد اشخاص دیابتی که برای شش ماه در روز حدود ۳۰ گرم از دانه چیا را به رژیم غذایی با محدودیت کالری خویش افزوده می‌کنند پس از مدتی با کم شدن حدود دو کیلوگرمیِ وزن و حدود چهار سانتی‌متری از دور کمر خویش روبه‌رو می‌شوند.

علاوه بر آن این دانه‌ها سرشار از فیبر بوده و پر پروتئین و ۱۸ درصد از مقدار مورد احتیاج کلسیم مصرفی شخص هست. برای مصرف این دانه‌ها می‌توانید یک چهارم از یک فنجان دانه‌ چیا را با یک فنجان شیر یک درصد چربی یا فاقد چربی و نیمی از یک فنجان از میوه‌های برش‌زده مخلوط نموده و آن را شب در فریزر قرار داده و صبح برای صبحانه میل نمایید.

  1. بلوبری

بلوبری پر ترکیباتی هست که ثابت شده به کم شدن خطر بیماری‌های قلبی و بهبود چگونگی استفاده بدن از انسولین هم یاری می‌کند. یک مطالعه این روزها نشان داد مصرف در روز حدود دو فنجان بلوبری، حساسیت به انسولین را در اشخاص مقاوم به انسولین و با افزوده وزن بهبود می‌بخشد.

بلوبری نیز‌چنین یک منبع عالی فیبر و بقیه مواد مغذی همچون ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هست. می‌توانید یک فنجان بلوبری به اسموتی خویش افزوده نمایید یا نیمی از یک فنجان بلوبری جدید یا منجمد را با یک قاشق سر صاف از ماست بدون شیرینی مخلوط نموده و میل نمایید.

  1. جو دوسر

بلغور جو دوسر فقط برای قلب شما سودمند نیست بلکه غذایی هست که به کنترل قند خون هم هم یاری می‌کند. بلغور جو دوسر و جوی پرک هم همچون سیب برجسته گلیسمی پایینی دارند. لیکن می بایست دقت کرد که اگرچه بلغور جو دوسر و جوی پرک به علت فرآوری شدن برجسته گلیسمی پایینی دارند لیکن جوهای فرآوری نشده برجسته گلیسمی بالایی داشته و برای قند خون مطلوب نیستند.

می‌توانید بلغور جو دوسر یا جوی پرک را با ادویه ماسالا پخته یا همقدم با بلوبری طبخ نموده و به منزله صبحانه‌ای گرم میل نمایید.

  1. زردچوبه

این ادویه طلایی پر کورکومین هست. این ماده می‌تواند به حفظ سلامت پانکراس هم یاری نموده و از جایگزین پیش‌دیابت به دیابت نوع ۲ پیشگیری کند.

محققان طی یک مطالعه به مدت ۹ ماه به بعضی از کسب و کار‌کنندگان مطالعه در روز ۱۵۰۰ میلی‌گرم مکمل کورکومین و بعضی بعدی از دارونماها را دادند. در پایان ۱۶ درصد از کسانی که دارونما استفاده ‌می‌کردند به دیابت مبتلا شدند، این در حالی هست که هیچ یک از کسانی که مکمل کورکومین مصرف می‌کردند به این بیماری مبتلا نشدند.

این مطالعه چگونگی نتیجه ادویه‌ای قدیمی همچون زردچوبه را بر بهبود حساسیت اشخاص به انسولین معین کرد. می‌توانید ادویه کاری خویش را با مقدار مناسبی از زردچوبه مخلوط نمایید و این ادویه را در روز در غذاهای خویش استفاده کنید.

  1. چای بابونه

چای بابونه برای زیادی از بیماری ها به مدت بلند مورد استفاده قرار گرفته هست.

تحقیقات در دسترس حاکی از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی این چای بوده و یک مطالعه این روزها نشان داده که می‌تواند به کنترل قند خون هم هم یاری کند. در این مطالعه کسب و کار‌کنندگان به مدت شش هفته در روز سه بار بعد از هر وعده غذایی یک فنجان چای بابونه نوشیدند.

نتایج مطالعه حاکی از کم شدن قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین در این اشخاص بود. می‌توانید بعد از شام یک فنجان چای بابونه را همقدم با یک تکه از لیمو برای بهبود طعم و تکثیر ویتامین C آن بنوشید.