آیا شیرینی نفاخ است ؟ (2 نکته ساده)
آیا شیرینی نفاخ است ؟
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که مصرف شیرینی و شکلات می تواند باعث ایجاد نفخ شکمی بشود؟ بله، درست شنیده اید. بنا به تحقیقات انجام شده، برخی از افراد ممکن است با مصرف این خوراکی ها دچار نفخ شکمی شوند. اگر میخواهید با علل این موضوع آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنیم تا این مقاله جالب و خواندنی را از دست ندهید.
علت نفاخ بودن شیرینی ها
همانطور که می دانید، شیرینی ها از انواع مختلفی از قند ها تهیه و تولید می شوند. برخی از افراد نمی توانند قندهای خاصی مانند لاکتوز و فروکتوز یا قند های الکلی مانند سوربیتول را به درستی هضم کنند. اگر در این دسته قرار می گیرید، احتمالا متوجه نفخ و گاز معده بعد از خوردن آنها خواهید شد. برخی از شرایط گوارشی مانند رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک SIBO نیز احتمال عدم تحمل قند را بیشتر می کند.
کدام یک از قندها می توانند نفاخ باشند؟
به گفته بنیاد بین المللی اختلالات گوارشی، بیشتر غذاهای غنی از کربوهیدرات می توانند باعث ایجاد نفخ شکمی شوند. شیرینی که تماما کربوهیدرات است، می تواند چنین وضعیتی را در فرد ایجاد کند. با این حال، برخی قندهای خاص وجود دارند که گاز بیشتری نسبت به سایرین ایجاد می کنند. از جمله این قندها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
فروکتوز قند اصلی میوه ها به شمار می رود. با این حال، در بسیاری از غذاهای فرآوری شده همچون شیرینی ها به شکل شربت فروکتوز، برای تهیه این خوراکی ها به کار میرود.
لاکتوز را میتوان به عنوان قند اصلی در شیر سایر لبنیات به حساب آورد. در شیرینی هایی که از شیر به عنوان ترکیبات اولیه استفاده میشود، این قند می تواند نقش اصلی را در ایجاد نفخ های شکمی ایجاد کند. همچنین آن دسته از افرادی که دارای بیماری مربوط به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، باید در مصرف خوراکی هایی که در ترکیبات اولیه شان شیر وجود دارد، احتیاط لازم را به عمل آورند.
سوربیتول نوعی قند الکلی است که در برخی میوه ها همچون آلو، گلابی و هلو یافت می شود. این قند نیز در تولید خوراکی های شیرین و قندی استفاده می شود.
در صورتی که به هر یک از این قند ها حساسیت دارید، توصیه می شود تا در مصرف شیرینی های حاوی این قندها پرهیز لازم را به عمل آورید.